» » » Lesena vhodna vrata s stekli

Lesena vhodna vrata s stekli

Že v objavi, kjer smo predstavljali nekatere izmed primerov izdelave klasičnih vhodnih vrat (prispevek 4 modeli klasičnih vhodnih vrat), ste lahko zasledili, da precej vhodnih vrat, ki jih izdelujemo, predstavljajo, lesena vhodna vrata s stekli.

Ker imamo primerov izdelave lesenih vhodnih vrat, dekoriranih z različnimi vrstami stekel, še več, tokratno objavo namenjamo predstavitvi le teh.

Za steklo na vhodnih vratih se stranke odločajo iz najrazličnejših razlogov.
Med najpogostejše sigurno sodijo naslednji:

 • osvetlitev vhodnega prostora, hodnika ali predsobe
 • dekor na vratih daje razkošen pečat in estetsko bogat videz
 • kombinacija lesa in stekla daje poseben čar in takšna lesena vhodna vrata s stekli, sodijo tako na moderne vhode kot vhode v hiše tradicionalnega in klasičnega izgleda

.

Tradicionalna lesena vhodna vrata s stekli

.

lesena vhodna vrata s stekli
Klasična lesena vhodna vrata s stekli. Primerna za vhode v javne ustanove, kulturne domove, pisarne različnih društev, ipd…

.

Lesena vhodna vrata s stekli izdelujemo različna, glede na vrsto namembnosti prostora. Zastekljena vhodna vrata, ki jih izdelujemo za upravne pisarne in javne službe, različne pisarne društev in podobno, ponavadi niso enaka vhodnim vratom, ki jih izdelamo in vgradimo za gospodinjsko rabo in hiše.

Tak primer vhodnih vrat za upravni prostor je predstavljen na sliki zgoraj.

Lesena vhodna vrata s stekli so iz masivnega lesa, ki ga uvažamo iz Sibirije, Hrvaške in Bosne. Visokokakovosten les, ki ga uporabljamo za izdelavo takšnih vrat je trpežen in trajen za več generacij. Da bi takšna vrata ostala trpežna in uporabna, uporabljamo zaščitne barve in olja družbe Sikkens, ki dajejo na zaščito lesa z njihovimi produkti, kar 10 let garancije.

Če obnavljamo stara vrata (primere obnove le teh smo prikazali v objavi Obnova starih vrat), uporabljamo za zaščito lesa izključno Sikkensovo macesnovo olje, ki je razvito še posebej za zaščito starejših vrat.

.

Moderna lesena vhodna vrata s stekli

.

moderna lesena vhodna vrata s stekli
Moderna lesena vhodna vrata s stekli.

.

Les, kljub najdaljšemu stažu uporabe in možnostim tradicionalnega izgleda vrat, vseeno dopušča možnost, da vrata, delujejo moderno.

Lesena vhodna vrata so močna in varna, stekla, ki se uporabljajo za kombiniranje z lesom, pa je mogoče dobiti v poljubnih vzorcih.

Med najbolj klasične uporabe steklenih vzorcev za lesena vhodna vrata s stekli, sodijo:

 • različno odebeljena prozorna stekla
 • večini poznano, različno odebeljeno satinato steklo
 • ornamentalna stekla
 • stekla z visoko stopnjo toplotne izolativnosti
 • steklo različnih granulacij in struktur
 • stekla različnih stopenj svetlobne prepustnosti
 • peskana stekla
 • emajlirana stekla
 • varnostna stekla

Med najpogostejša vprašanja pri odločitvi o tem ali bomo svoja lesena vhodna vrata, kombinirali s steklom, spada čiščenje vrat. 

Lesena vhodna vrata s stekli, ki jih izdelujemo pri nas (po naročilu strank), dostavimo in zmontiramo mi. Običajno sušenje silikona med steklom in okvirjem v povprečju traja od 3 do 4 tedne, sicer pa za to, da vrata do naših strank prispejo v finalni izdelavi, poskrbimo že mi, v naših proizvodnih prostorih.

.

Prvi vtis šteje

.

barvita lesena vhodna vrata s steklom
Dobrodošli :).

.

Ena izmed pogostejših praks, pri izdelavi lesenih vhodnih vrat s stekli, je tudi uporaba barvitih stekel. Tak primer predstavljamo zgoraj, sicer pa vas vabimo, da si še več primerov ogledate tudi na naši spletni strani ali pobrskate med vsemi ostalimi našimi objavami. 

Zna  biti, da vas bomo navdušili :).