» » » Ležišča iz naravnega lateksa – 3 najpomembnejše prednosti pred ostalimi vrstami ležišč

Ležišča iz naravnega lateksa – 3 najpomembnejše prednosti pred ostalimi vrstami ležišč

Za pristaše lateksa in še posebej za tiste, ki se zanimajo za ležišča iz naravnega lateksa, smo spodaj pripravili pregled najpomembnejših prednosti, ki jih prinaša povsem naraven lateks, napram ostalim inačicam in drugim vrstam materialov, za ležišča.

.

Čistost

.

ležišče iz naravnega lateksa
Zdravapostelja.si

Prva prednost naravnega lateksa je nedvomno v tem, da je povsem naravni lateks, brez sintetičnega lateksa ali mešanico polnil, preprosto naravno penast material, ki je za svojo čistost certificiran celo z EURO LATEX ECO STANDARDOM. Razlaga, v angleškem jeziku, o euro lateks eco certifikatu, je na povezavi, sicer pa standard zagotavlja garantirano kakovost, hipoalergenskost, hkrati pa potrjuje, da gre za ležišče, ki je tudi prijazno okolju in naravi.

.

Udobnost

.
Za res udobno spanje, je v prvi vrsti, potrebno imeti odzivno površino za lajšanje pritiska na različnih mestih telesa, obenem pa na isti površini ustrezno podporo hrbtenici za vašo telesno konstitucijo. Ležišče iz naravnega lateksa je material, ki je v tem pogledu vsestranski in zato najbolje izpolnjuje obe potrebi, hkrati.

Material naravnega lateksa je po eni strani izredno prilagodljiv, hkrati pa ima ležišče več plasten dizajn.

Po raziskavah je 100% naravni lateks material najmanj 3 x kakovostnejši od bombaža (kar je dobro vedeti pred izbiro prevlek za naše ležišče). Prenos vlage je iz lateksa hitrejši, s tem pa se občutno zmanjšajo sploh osnovni pogoji za rast bakterij in pršic.

Zato je naravni lateks zelo priporočljiv in bolj primeren tudi za tiste z bolj občutljivo kožo.

Za razliko od večine drugih pen, naravni lateks diha.
Kar odvrača nabiranje vlage in toplote v notranjosti vzmetnice.

Lateks tudi ne prenaša gibanja na drugega partnerja, tako, da tudi v primeru zakonskega ležišča in našega manj mirnega spanca, s tem ne bomo motili partnerja.

.

Trajnost

.

Naravna lateks pena je trajna. Izdelana je iz gumijasto drevesnega soka, ki se imenuje tudi gumijast serum. Ko se ta tekočina iz drevesa zbira, se lubje drevesa kavčukovca začne izjemno pospešeno celiti, s čimer je dokazano in tudi v raziskavah potrjeno, da je material lateksa izjemno dolgo obstojen.

Ob primernem vzdrževanju in ob uporabi ustreznega letvenega dna, ima lahko ležišče iz naravnega lateksa, bistveno podaljšano dobo trajnosti od ostalih vrst ležišč.

Večina ležišč iz naravnega lateksa ima svojo obstojnost podaljšano vsaj za dve ali tri obdobji trajanja klasične vzmetnice, hkrati pa ležišče obdrži svojo obliko (tako kot v naravi) in tudi svojo odpornost.

Več informacij boste o lateks ležiščih našli tudi na naši spletni strani in pa tudi v prispevku Vse kar je potrebno vedeti o ležiščih iz lateksa.