» » » Ali se odločiti za ležišče iz spominske pene?

Ali se odločiti za ležišče iz spominske pene?

Ležišče iz spominske pene, je med vsemi vrstami različnih ležišč, ki jih danes najdemo na trgu, najsodobnejše po materialih iz katerega je narejeno, hkrati pa tudi omogoča občutno boljšo izkušnjo spanja, saj zaradi pene, ki si dlje časa zapomni položaj našega telesa, le tega, med spanjem, ne premikamo, tako pogosto.

Material, iz katerega so izdelana tako imenovana “memory ležišča”, je visokoelastična pena z odprto celično zgradbo. Za razliko od ostalih vrst pen, ima občutno višjo gostoto, hkrati pa je material občutljiv tudi na temperaturo.

.

ležišče iz spominske pene

 

.

Zaradi takšne zgradbe nam spominska pena omogoča popolno prilagoditev obliki in teži telesa, ko pa pritisk telesa izgine, pa se pena počasi vrača v svoj prvotni položaj. Ker ima sposobnost odziva na temperaturo, ležanje na ležiščih s spominsko peno, hkrati zagotavlja uporabniku pozimi prijetno topel spanec, poleti ga pa osvežujoče hladi.

Obenem je ležišče iz spominske pene posebej rezano v specifično obliko, s čimer se visoko elastične celice ob vsakem pritisku popolnoma stisnejo, ko pa ta izgine, pa se počasi vračajo v prvotno stanje. To upočasnjeno vračanje celičnih struktur spominske pene ima terapevtske lastnosti, ker takšno ležišče ne povzroča nobenega nenadnega proti pritiska telesu, toplotna občutljivost pa tudi pomeni, da je ležišče iz spominske pene bolj viskozno in gostejše (torej trše) ob nižjih temperaturah ter mehkejše oz. bolj elastično ob višjih temperaturah.

Material za ležišče iz spominske pene je bil odkrit pri NASI za uporabo astronavtov, njegova glavna odlika pa je, da omogoča enakomeren pritisk po celotnem telesu.

Zelo priporočljivo je takšno ležišče ljudem, ki imajo težave z alergijami, pa tudi za astmatike, ker je material tehnološko tako dovršen in antibakteriološko obdelan, da preprečuje nastanek plesni in mikroorganizmov.

.

Ležišče iz spominske pene Memory BioGreen

.

Samo ležišče iz spominske pene Memory BioGreen je razdeljeno na 55 con in sestavljeno iz 2 delov v jedru.

Zgornja plast je izdelana iz spominske pene, ki je mešana z večjo količino aloe vere (o aloe veri v ležiščih tukaj), spodnja plast pa je sestavljena iz izredno trde pene iz penastih vzmeti, ki se različno prilagajajo našemu telesu. Z zrakom med vzmetmi je zagotovljena pretočnost zraka, s tem pa zračenje ležišča in onemogočanje vdora vlage v ležišče. Da je podpora v ledvenem in križnem predelu večja, so vzmeti na sredini ležišča tudi večje od tistih na robovih.

.

spominska pena

.

Dodatna prednost ležišča iz spominske pene Memory BioGreen (zgornja plast ležišča) je v vsebnosti mikrocelic, ki so pridobljene iz rastlinskih semen – te pa so dragocen vir energije za telo in dušo. BioGreen ne draži kože, olja, ki izvirajo iz tropske Afrike, pa ne vsebujejo nobenih strupenih snovi in nimajo nobenih zdravstvenih kontraindikacij.

Zaradi svojih terapevtskih lastnosti ležišče iz spominske pene Memory BioGreen ne spreminja svoje oblike, ugodno vpliva na sproščanje sklepov ter sproščanje vseh ostalih napetosti v telesu, obenem pa ima prevleko sestavljeno iz treh plasti, s čimer se maksimalno poveča zračnost ležišča.

Fazno spremenljivi materiali, ki imajo lastnosti, da ob določeni spremembi temperature, spremenijo svoje fizično stanje in so prisotni v tkanini ležišča iz spominske pene, zagotavljajo večje temperaturno udobje, manj potenja, dolgotrajen nadzor mikroklime samega ležišča (nobenega razvoja pršic in mikoroorganizmov), občutno večjo kakovost spanja, so brez učinka na zračnost tkanine ter primerni za pogosta pranja.

Sistem termalno inteligentne tkanine v ležišču iz spominske pene je patentiran.

Ležišče ima dve zadrgi, s čimer ga lahko razdelimo na tri dele in obe pregrinjali prevleke samostojno snamemo in operemo v pralnem stroju ali čistilnici.