» » » Moderna kuhinja na u v kombinaciji bele in temnega lesnega vzorca

Moderna kuhinja na u v kombinaciji bele in temnega lesnega vzorca

Spodaj je prikazana moderna kuhinja na U.

Za kuhinje v obliki črke U se običajno odločajo lastniki gospodinjstev, ki imajo ponavadi kuhinjski prostor povezan z dnevno sobo ali jedilnico ali pa za enim izmed kuhinjskih krakov poteka prehod v druge prostore.

V takšnih primerih se krajši krak kuhinje največkrat uporabi kot servirni šank ali delovni pult, če pa je do njega napeljana še električna ali vodovodna inštalacija, pa se jih, tako kot druge dele kuhinje, enako lahko uporabi za montažo gospodinjskih aparatov oz. pomivalnika z odcejalnikom ali brez.

Na spodnji sliki je prikazana moderna kuhinja na U, ki se na levi strani, nadaljuje s kaminom in dnevnim prostorom, med obema prostoroma pa se nahaja prehodni del, ki vodi iz hodnika. Ta vodi do ostalih sob v hiši.

.

moderna kuhinja n u

.

Kuhinja na zgornji sliki je postavljena v obliki črke U, v modernem stilu.

Kuhinjski obod je v temnejši barvi naravnega lesnega vzorca, ličnice predalov in elementov so obdelane v beli barvi visokega sijaja. Ročaji so kombinirani v kromu in beli barvi ter so minimalistični.

Funkcionalno razporejena kuhinja ima gospodinjske aparate montirane ob obeh zidnih stenah, vgradna pečica je montirana v stojno višino, levo od omare za hladilnik in zamrzovalnik.

V spodnjem delu je prostor, v vseh treh linijah, izkoriščen za montažo velikega števila izvlečnih predalov, v zgornjem delu pa je nad pomivalnikom, po širini celotne zidne stene, izdelan trojni, viseči kuhinjski element s pregibnim odpiranjem.

Med zgornjim in spodnjim delom kuhinje je ob zidno steno, vgrajena steklena kuhinjska obloga z dekorjem.

.

kuhinja-v-u-prednja-stran

.

Delovnim površinam ter pripravi in serviranju živil je namenjen prostor na krajšem kuhinjskem kraku, odlagalne površine pa so smiselno razporejene še na obe strani pomivalnika, v levi, zidni kot kuhinje ter desno od kuhalne plošče.

Za dodatne, električne gospodinjske aparate, so predvidene električne vtičnice in stikala v vseh treh kotnih delih kuhinje.

Moderna kuhinja na u, se s svojim kontrastno belim in temnim naravnim vzorcem, lepo poda v celoten sodoben ambient skupnega prostora, talnim oblogam in tudi iz prve slike (kamin na levi) lahko vidite, da je celoten bivalni prostor opremljen v modernem stilu.

Iz sprednje strani (na drugi sliki), je krajši kuhinjski krak v celoti zaprt in tako deluje kot podaljšana stena prostora iz hodnika. S čimer je onemogočeno oviranje prehoda s ponavadi, na to mesto, postavljenimi kuhinjskimi, barskimi stoli ali vgradnimi elementi za jedilniški pribor in krožnike.

Še več primerov razstavljenih kuhinj v obliki črke U, boste našli na tej povezavi.

.

*********

.

Če tudi vas zanima moderna kuhinja na U, se priporočamo za pogovor, čez spodnje kontaktne možnosti.

.