» » » Moderna vgradna kuhinja do stropa

Moderna vgradna kuhinja do stropa

Čeprav smo o konceptu vgradnih kuhinj pisali že v prispevku z naslovom Vgradne kuhinje, tudi v tem prispevku prikazujemo eno izmed novejših, vgradnih kuhinjskih lepotic. Moderna vgradna kuhinja do stropa, z vgradnimi led svetili v sam strop, je prikazana na spodnji sliki:

.

vgradna kuhinja

.

Po svoji osnovni zasnovi in razporeditvi kuhinjskih elementov, sodi zgornja kuhinja med enovrstne kuhinje s podaljšanim, krajšim, kotnim krakom na desni. Moderen pridih ji dodajo ličnice elementov, obdelane v visokem sijaju, vgradni kuhinjski elementi do stropa, vgradna, klasična in mikrovalovna pečica v stojni višini ter sodobna kuhinjska napa.

Kuhinjski elementi, vzdolž osnovnega delovnega pulta ob daljši zidni steni, so razporejeni tako, da se na levi začnejo z vgradnim hladilnikom in zamrzovalnikom, pod pečicama sta nameščena po dva izvlečna predala, prostor pod pomivalnim koritom pa je namenjen še za pomivalni stroj, koš in čistilna sredstva.

Proti kotu je zadnji kuhinjski, spodnji predal, namenjen odlaganju večje posode in skled.

Trije izvlečni predali v spodnjem nizu krajšega kuhinjskega kraka so namenjeni priboru in krožnikom ter servirnim skledam in servietam.

V zgornjem delu kuhinje je iz desne proti levi, najprej, nad kuhalno ploščo, nameščena kuhinjska napa v beli barvi, nato pa si vzdolž dolge, zidne stene, sledijo trije vgradni, viseči kuhinjski elementi s pregibnim odpiranjem, za dodaten kuhinjski element, pa se je našel prostor tudi nad vgradnima pečicama.

Prostor nad visečimi elementi in kuhinjskim stropom je zaprt z lično, belo pokrivno masko.

Kuhinjski obod (delovni pult) je izdelan v naravni lesni barvi, ročaji na predalih so minimalistični, srebrni.

V spodnjem delu je pod vsemi tremi gospodinjskimi aparati predvidena zračna maska za odvod toplega zraka.

.

*********

.

Glede na zasnovo in postavitev kuhinje, je takšna moderna, vgradna kuhinja, primerna za širše kuhinjske prostore, za katere želimo, da so neovirano povezani z ostalimi bivalnimi ambienti (jedilnico, dnevno sobo), je pa takšni izvedbi kuhinje, čisto mogoče in odvisno od razpoložljivosti prostora, dodati še kuhinjski otok ali druge elemente ob ostalih zidnih stranicah.

Če tudi vas zanima vgradna kuhinja v modernem stilu, se lahko za pripravo info ponudbe, obrnete tudi na nas.
Z velikim veseljem bomo pripravili neobvezujoč predlog postavitve in izdelave kuhinje tudi iz naše strani.