» » » Primer moderne bele kuhinje s polotokom in veliko predali

Primer moderne bele kuhinje s polotokom in veliko predali

S predstavitvijo prve moderne bele kuhinje iz našega programa, smo začeli že v priloženi povezavi.

Ker pa je primerov za te, ki se zanimajo za moderne kuhinje ter hkrati iščejo možnost, da ima njihova kuhinja, ogromno število predalov, tokrat nadaljujemo s predstavitvijo moderne bele kuhinje z možnostjo res velikega števila predalov.

moderne bele kuhinje
Moderna kuhinja v beli barvi visokega sijaja s polotokom ter visečimi elementi.

Trendi določanja moderne kuhinje

Pod nazivom moderne kuhinje, danes velja, da gre praviloma za kuhinje v izvedbah visokega sijaja, da imajo ročaje in armature v sodobnem (elegantnem, pogosto tudi minimalističnem) stilu (na povezavi primeri senzorskih armatur za kuhinje), da so prostorne (z veliko delovne površine), njihovo sodobnost pa nadgrajujejo najsodobnejši kuhinjski gospodinjski aparati in oprema (izvlečni aparati, indukcijske pečice,…).

K temu je treba dodati še potrebo strank po maksimalni in funkcionalni izrabi notranjosti kuhinjskih elementov.

Na sliki zgoraj predstavljamo tak primer moderne bele kuhinje.

Gre za kuhinjo, ki vsebuje vse prvine sodobne kuhinje.

Njena postavitev je v obliki črke L, po izgledu ročajev (ki jih je, jasno, mogoče samostojno izbirati), izbiri barve v visokem sijaju ter izboru kuhinjskih aparatov, pa lahko vidimo, da gre res za sodobno in moderno kuhinjo.

Čiste in široke linije delovnih površin omogočajo več kot dovolj prostora za vsa kuhinjska opravila. Viseči kuhinjski elementi se odpirajo s potiskom.

Izredno široka delovna površina na kuhinjskem polotoku, omogoča na eni strani vgradnjo kuhinjskih aparatov (grelne plošče, izvlečna kuhinjska napa s svetili), hkrati pa kljub njeni uporabi, iz nasprotne smeri, omogoča dovolj prostora za postavitev krožnikov, ko pripravljamo hitre obroke in, ko se nam mudi.

Na ta način s čiščenjem kuhinje hkrati očistimo tudi jedilni prostor.

moderna bela kuhinja s predali
Izraba predalov in kotnega dela kuhinje.

Izraba kuhinjih elementov je skrbno zasnovana za njihov maksimalni izkoristek. V ta namen smo kuhinjski regal na stičišču kuhinjskega polotoka in vzdolžne delovne površine, opremili z izvlečno kotno polico, nad njo pa postavili nizke predale za odlaganje jedilnega pribora.

Ker je vse zgoraj naštete prvine moderne kuhinje mogoče vključiti tudi v drugačne sestave kuhinj (tako po barvah, kot po izboru materialov), spodaj predstavljamo še primer enakega izbora kuhinjskih predalov in ročajev ter sodobne opreme, le, da je spodnja kuhinja v postavitvi v obliki črke U in z izborom drugačnega materiala za delovne površine in površine nekaterih kuhinjskih elementov.

moderne bele kuhinje
Moderna kuhinja v obliki črke U. Kombinacija bele in naravnega lesa.

Za ljubitelje modernih belih kuhinj, predlagamo tudi ogled prispevka na povezavi povsem na vrhu tega prispevka, ogled predstavitve sodobnih kuhinjskih nap, ali skok na našo spletno stran.

Z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vaša vprašanja.