» » » Vgradne kuhinje

Vgradne kuhinje

O vgradni kuhinji govorimo takrat, ko je eden ali več kuhinjskih elementov, vgrajenih v zidno steno ali v ob kuhinjsko prostorsko nišo, pri čemer se največkrat v kuhinjah vgrajujejo visoki kuhinjski elementi (slika spodaj) in pa delovni kuhinjski pulti med dve zidni steni.

.

Na spodnji sliki je naprej prikazan visok, vgradni kuhinjski element (na desni), ki služi za vgradnjo hladilnika v zgornjem in zamrzovalne omare, v spodnjem delu.

Ostali del kuhinje se sicer nadaljuje na levo, s podaljšanim delovnim pultom ter visokimi in visečimi kuhinjskimi elementi v zgornjem delu.

.

vgradne kuhinje
Vgradna kuhinja v manjšem stanovanju. Dodaten primer urejanja majhnega stanovanja tukaj.

.

Kuhinja je izdelana v kombinaciji svetlega, bež iverala v visokem sijaju ter delovnega pulta v naravnem in svetlem lesnem tonu.

Kot kuhinje je v celoti izkoriščen za enojni pomivalnik z odcejalnim koritom, sicer pa so v sestavu te kuhinje, med seboj kombinirani različni izvlečni predali (na mehko zapiranje) in pa tudi klasični elementi s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat.

Priporočamo še: Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?

.

**********

.

Pod pojmom vgradne kuhinje dostikrat ljudje razumejo tudi vrsto kuhinje, ki omogoča vgradnjo različnih, ostalih gospodinjskih aparatov.

Zraven največkrat vgrajenega hladilnika z zamrzovalno omaro, se v kuhinjah, vgrajujejo še kuhalne plošče in pečice ter pomivalni stroji, vgradna je lahko tudi kuhinjska napa, v modernejših izvedbah kuhinj pa so vgrajeni še raznovrstni korpusi, led svetila v strop in v oz. pod kuhinjske elemente, predali in odlagalna mesta v kuhinjskih polotokih in otokih ter samostojne vgradne omare za živila.

Odvisno od prostorske situacije se, vgradni kuhinjski elementi, ponavadi vgradijo v okviru izdelave kuhinj, točno po merah določenega prostora.

.

vgradna kuhinja
Vgradni osnovni kuhinjski niz ob steni s kuhinjsko napo in vgradnimi gospodinjskimi aparati (pečica, kuhalna plošča, pomivalnik z odcejalnikom).

.

Na zgornji sliki je prikazana kuhinja, modernega izgleda in z ličnicami predalov v visoko sijajni, beli barvi. Ročaji so minimalistični in srebrni, delovni pult je v svetlem, naravnem lesnem tonu.

Klasičen, manjši in blokovski kuhinjski prostor je izkoriščen za montažo kuhinje v dveh nizih, med njima pa ju prekinja večja dimniška ovira.

Hrbtni kuhinjski niz je namenjen kuhi in pripravi živil levo od kuhalne plošče, zgornji kuhinjski element pa je sestavljen iz pregibne ličnice, ki se odpira iz spodnje strani.

Desni kuhinjski niz se zaključuje s hladilnikom in zamrzovalno omaro, med visoki element in dimniško oviro pa je vgrajen še dodatni viseči in dvojni kuhinjski element.

Pod pomivalnim koritom se nahaja prostor za čistila, koš in pomivalni stroj.

.

*********

.

Moderna in povsem po meri, vgradna kuhinja, je prikazana tudi na spodnji sliki:

.

moderna-vgradna-kuhinja

.

Kuhinja na zgornji sliki ima elemente vgrajene po višini, po celotni dolžini leve zidne stene, dodaten element (servirni šank) pa se nahaja tudi na sprednji, zunanji strani levega zidu. (Priporočamo: Moderne kuhinje s šankom).

Nadalje je tudi sestav pod in nad oknom, vgrajen od ene do druge zidne stene in skoraj do kuhinjskega stropa.
Zgornja viseča elementa sta v spodnjem delu okrašena s črnimi, steklenimi ličnicami.

Desni kuhinjski krak je izdelan tako, da je v sredino montirana kuhalna plošča, nad njo pa je nameščena, s črnim steklom, dekorirana, moderna kuhinjska napa.

Za razliko od prvih dveh primerov, je delovna površina kuhinjskega pulta, v temnejšem lesnem tonu.

.

**********

.

Če se tudi sami zanimate za vgradne kuhinje, se priporočamo, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.
Z veseljem bomo pripravili ustrezno ponudbo za vaš primer.