» » » Predlog kritine za nadstrešek za teraso ali avto

Predlog kritine za nadstrešek za teraso ali avto

Ker je spomladansko, poletni čas najbolj primeren čas za izdelavo nadstreškov za terase, avtomobile in podobno in, ker ju skoraj ni dveh nadstreškov, ki bi bila enaka, tokrat objavljam prispevek na temo nadstreškov v kombinaciji z vse bolj popularno kritino LEXAN.

leseni nadstreški za teraso in avto
Izdelava lesenega nadstreška, pokritega z Lexanom

Nadstreški za teraso in avto – kaj je Lexan?

Lexan spada med sodobnejše umetne materiale, ki se je še posebej dobro pokazal kot kritina za nadstreške za terase in avtomobile.

Med njegove glavne prednosti pred ostalimi materiali, sodi to, da za razliko od drugih proizvajalcev polikarbonatnih plošč, Lexan jamči indeks rumenjenja v desetih letih za ne več kot ∆Yi=2. Kar v bistvu pomeni, da je izguba svetlobne prepustnosti največ 2% v primerjavi z novo ploščo v obdobju 10 let.

Večina polikarbonatnih plošč na trgu ima indeks svetlobne prepustnosti (rumenjenja) 10 ali celo več.

nadstreški za teraso in avto
Prekrivanje letnega nadstreška z Lexanom

Lexan je odporen na udarce in vremenske vplive, ima kot rečeno veliko svetlobno prepustnost, je ognjevaren, ima odlično razmerje med toplotno izolativnostjo in energetsko učinkovitostjo ter UV zaščito. Njegova vgradnja je hitra in enostavna.

leseni nadstreški za terase in avto
Leseni nadstrešek od zgoraj

Plošče se dobijo v različnih dimenzijah in z možnostjo več slojev s katerimi lahko še povečate izolativnost, energetsko učinkovitost in tudi izgled (dodatek steklenih vlaken da plošči efekt “kovanega stekla”).

polikarbonati_velika
Lexan je mogoče dobiti v različnih barvah in odtenkih (bela, mlečno bela, dim, prosojna, zelena, modra, rdeča,…)

Lexan ima tudi lastnost, da se ne ukrivlja, v primerjavi z drugimi pvc materiali ne bo na njem čez čas nobenih izboklin in napihnin.

Če vas zanima podobna izdelava nadstreška za vaš primer, bom z veseljem pripravil ponudbo. V nasprotnem lahko dodatne ideje za nadstreške in terase pregledate tudi med temi mojimi objavami: