» » » Osnoven opis notranje opreme vsake pisarne

Osnoven opis notranje opreme vsake pisarne

Notranja oprema pisarne v največ primerih sestoji iz poljubno razporejenih pisarniških miz, pisarniškega regala pod mizo, dodatnih komod ob pisarniški mizi ter po potrebi iz dodatnih, pisarniških vitrin in omar.

Ker se v okviru našega prodajnega programa za notranje opremljanje pisarn, ukvarjamo s proizvodnjo vseh zgoraj naštetih pohištvenih pisarniških elementov, kakor tudi s splošnim svetovanjem pri opremljanju pisarn (prispevek o opremljanju pisarn, smo predstavili na povezavi), smo za današnji članek pripravili nekaj osnovnih in koristnih informacij o tem, kaj je praktično upoštevati pri posameznih kosih notranje opreme za pisarne.

.

notranja oprema pisarne
Notranja oprema pisarne s pisarniškimi mizami in komodami.

.

Pisarniške mize in regali pod njimi

.

Že v prispevku, kjer so predstavljeni trije primeri modernega opremljanja pisarn, smo prikazali, da je izbira pisarniške mize največkrat odvisna od treh dejavnikov:

  • števila uporabnikov pisarniške mize (enojne pisalne mize, dvojne mize, pisarniške mize za več zaposlenih,….)
  • od velikosti prostora in želene razporeditve pisarniških miz
  • ter od namena uporabe pisarniških miz

Klasična pisarniška miza ponavadi vključuje različne izvedbe delovnih plošč (v različnih materialih in barvah) ter poljubno pripadajoče mizne pisarniške noge (aluminij, les, polne pisarniške noge, zgolj mizni nosilci,…)

Po naročilu je mogoče posameznim pisarniškim mizam dodati pregradne stene in odlagalne police v vrhnjih delih miz (nad delovnimi površinami) ter regali z več poljubno visokimi predali v področju pod delovno ploskvijo.

.

pisarniške mize regali
Skupna pisarniška miza za štiri zaposlene z dodatnimi regali pod njo.

.

Pisarniške komode

.

Namen in funkcija pisarniških komod je dvojna.

Po eni strani, pisarniške komode prinašajo več odlagalnih površin, v katere pospravljamo pisarniško in delovno gradivo, po drugi strani pa pisarniška komoda s svojim izgledom (in izdelavo), pomembno vpliva na celoten estetski vtis izgleda pisarne.

Pisarniške komode so v večini primerov opremljene s klasičnimi krilnimi vrati, ki zapirajo različno število omarnih prekatov. Za material je največkrat uporabljen les, ultrapas ali lak. V nekaterih pisarnah se stranke odločijo, da del komode zaprejo s steklenimi vrati, pri čemer tudi notranjost komode, opremijo s steklenimi policami.

Po želji in z namenom še večjega estetskega poudarka komodi, je mogoče pisarniške komode v notranjosti, tudi osvetliti.

.

pisarniške komode
Pisarniške komode programa Smart. Predstavitev vseh prodajnih pisarniških programov tukaj.
.
Pisarniške omare in vitrine

.

Podobno funkcijo kot nižje pisarniške komode imajo tudi večje pisarniške omare in vitrine.

Estetika in potreba po razstavnih površinah znotraj večjih omar, se podobno kot pri komodah, poudari in doseže z uporabo steklenih (prozornih) ličnic na omarah in z uporabo steklenih polic.

V kolikor je potreba po zakritju vsebine v omarah, uporabljamo lesna polnila (z vidnimi letnicami in lesnimi vzorci ali v laku).

Prostor v notranjosti pisarniških velikih omar je v največ primerih opremljen z več masivnejšimi in stabilnejšimi omarnimi policami, pri čemer se zaradi nevarnosti povesa, ne priporoča širina posamezne police, nad 100 cm.

Police v notranjosti omar je mogoče prestavljati, po želji pa je mogoče korpus pisarniške omare v notranjosti opremiti tudi z izvlečnimi policami, držali in dodatnimi stojali za pritrditev delovnih gradiv, regali v notranjosti in podobnim.

Pri ogromno, večjih pisarniških omarah, se uporabi tudi ključavnica za zaklepanje najmanj enega dela omare ali le te v celoti.

.

pisarna z omarami
Pisarna z večjimi omarami.

.

Več idej za notranjo opremo pisarn boste našli tudi na naši spletni strani, kjer si lahko ogledate celotno našo ponudbo.