» » » Oprema za hotelske sobe

Oprema za hotelske sobe

Med mizarske storitve, ki sodijo v opremljanje poslovnih prostorov in lokalov, sodi tudi oprema za hotelske sobe.

Povsem individualna storitev za vsak hotelski obrat posebej, zajema tako projektiranje, izdelavo in montažo pohištva po meri, tako za hotele, apartmaje, turistične kmetije, penzione, restavracije in gostinske lokale, apartmaje in ostalo.

oprema za hotelske sobe
Dekor hrbtne stene postelje.

Primere opremljanja nekatere izmed zgoraj naštetih kapacitet smo objavlili že na teh povezavah:

Oprema za hotelske sobe zraven projektiranja, individualne izdelave ter montaže, pomeni tudi upoštevanje celotne zgodbe in ponudbe, ki jo turistična kapaciteta, ponuja.

Oprema hotelske sobe s sodobno IPTV izkušnjo

Glede na to, da vse več hotelov, stavi na izboljšanje izkušnje hotelskih gostov, ne samo v okviru ponudbe hotela, temveč tudi v samem “centru” bivanja hotelskih gostov, to je v hotelskih sobah, se ne gre čuditi, da je v zadnjih letih, zanimanje za izboljšanje gostov v hotelskih sobah, izrazilo vse več največjih hotelskih verig in tudi majhnih hotelov, ki želijo tudi v sobah gostov, ponuditi personalizirano in prijetno uporabniško izkušnjo, svojim gostom.

Slednjemu ogromno pripomore in prispeva t.i. sodobna ip tehnologija, saj je vedno več gostov, ki želijo imeti v svojih hotelskih sobah, čim širšo možnost digitalne povezave s svojim domačim socialnim in tudi poslovnim okoljem, sodobna IPTV tehnologija pa to omogoča preko hotelskega televizorja.

Hotelski gosti imajo tako, preko IPTV tehnologije (priporočamo: Kaj je IPTV?), možnost na hotelskem televizorju, povezati se s svojim poslovnim in domačim okoljem (npr. ogled personaliziranega koledarja na televizorju hotelske sobe, dostop do e pošte na televizorju, dostop do mulimedijskih vsebin na televizorju v hotelski sobi, …), hkrati pa tudi hotelskim managerjem in lastnikom hotelov, iptv tehnologija omogoča predstavitev dodatne hotelske ponudbe in priložnost za povečanje svoje prodaje (npr. hotelski gostje si lahko kar v svoji sobi rezervirajo termin savnanja ali koriščenje masaže v hotelu,…).

V sklop opremljanja hotelskih sob sodi tudi svetovanje pri izbiri talnih oblog, stenskih oblog, ujemanje pohištva z zavesami, izbor tekstilnih materialov za pohištvo v hotelskih sobah, obenem pa investitor nemalokrat zahteva tudi svetovanje pri tehnološki in konstrukcijski dokumentaciji za svoj hotel.

hotelska soba oprema
Hotelska soba.

Da bo bivanje gostov v hotelu prijetno in sproščeno, je pri opremljanju hotelskih sob potrebno upoštevati tudi celoten ambient prostora ter njegovo povezanost z ostalo ponudbo v hotelu.

To v praksi pomeni tudi izdelavo:

  • konferenčnih sob
  • izbor vgradnega pohištva in materialov
  • izdelavo recepcij
  • opremljanje hotelske jedilnice, garderob, utilityjev in drugo

Velika večina hotelskih sob ponuja v unikatnem in svojstvenem izgledu, postelje z nočnimi omaricami, pisalno mizo, garderobne omare ter dodatne nižje komode (kamor je vgrajen mini bar).

Vgradno ali klasično omaro ponavadi najdemo ob vstopu v hotelsko sobo. Iz predprostora v sobo ponavadi dostopamo do kopalnice in sanitarij. Kopalniško pohištvo v hotelski sobi prav tako stilsko in estetsko uskladimo z ostalim pohištvom.

Na izdelavo in sploh izbor materialov ter barv za pohištvo hotelske sobe, vpliva tudi usklajenost s tlemi v sobi, zavesami na oknih, barvami in dekorjem sten, keramičnimi ploščicami po tleh predsobe ali kopalnice. Nekatere hotelske sobe ponujajo tudi nekaj pohištvenih elementov na zaprtih terasah in izhodih iz sob na balkone.

oprema za hotelske sobe
Izdelava posteljnega okvirja v hotelski sobi

Odvisno od predhodno napeljanih inštalacij, montaža pohištva v hotelskih sobah zraven estetskega izbora, pogosto zahteva tudi prilagoditev električnim, telefonskim in mrežnim vtičnicam, namestitvi multi medijskih aparatov ter montaži vgradnih svetil.

Oprema za hotelske sobe – reference

Med odmevnejše turistične kapacitete, ki smo jih že opremljali, sodijo:

  • Hotel Mons (Ljubljana)
  • Vila Urbana (Ljubljana)
  • Hotel CMB (Pariz)
  • Hotel RLP (Pariz)
  • Vila Berlin (Berlin)
  • Hotel Mariot Renessance (Pariz)

Vabljeni k ogledu ostalih naših umetnin (tako v poslovne kot zasebne namene) ali, da se spoznamo čez spodnje kontaktne možnosti.