» » » 3 kuhinje po naročilu za različne prostorske posebnosti

3 kuhinje po naročilu za različne prostorske posebnosti

V objavi, v nadaljevanju, tokrat predstavljamo tri, nedavno izdelane kuhinje po naročilu.

Pohištvo je v vseh treh primerih prilagojeno prostorskim posebnostim, pod vsako sliko pa se nahaja tudi podrobnejši opis kuhinjskega sestava.

.

Kotna kuhinja po naročilu

.

kotna kuhinja po naročilu
Kotna kuhinja po naročilu.

.

Kuhinjski elementi so v tem primeru (slika zgoraj) postavljeni kotno, z namenom, da v celoti izkoristijo kuhinjski prostor, ki ga iz desne motita dve okni in okenski polici ter radiator, do katerega mora biti prost pristop.

Ker je tudi odvodna zračna cev za kuhinjsko napo predvidena na levi zidni stranici, je kuhinja postavljena tako, da izkorišča in zapolnjuje levi zidni kot.

Od okenske stene na desni, se niz kuhinjskih elementov začenja z dvodelno vgradno, visoko omaro, ki je namenjena hladilniku zgoraj in zamrzovalni omari v spodnjem delu.

Nato se v dveh nizih nadaljujejo zgornji in spodnji kuhinjski elementi, ki so v celoti razporejeni vse do kuhinjskega kota in tudi po levi zidni steni.

Fronte kuhinjskih predalov so izdelane iz bele v visokem sijaju, podnožna maska, delovni pult in skrajno levo, nekoliko povišana obrobna, končna stranica, so v barvi temnejšega, a naravnega lesnega tona.

Moderna kuhinjska napa in kuhalna plošča sta predvideni skrajno levo, ob njima je v spodnjem nizu, kuhinjski element namenjen pomivalnemu stroju.

Nato sledi enojni pomivalnik z odcejalnikom, v sam kot kuhinje pa so montirani kotni kuhinjski, izvlečni elementi.

V zgornjem delu, v obeh vrstah, delno, belo visoko sijajno monotonost prekinjajo pregibni kuhinjski, viseči elementi z motno steklenimi ličnicami. Ki jim lahko kasneje dodatno pričaramo mističen izgled z namestitvijo led svetil.

.

Kuhinja po naročilu v U

.

kuhinja po naročilu v U
Kuhinja po naročilu v U.

.

V tem primeru (slika zgoraj) so kuhinjski elementi razporejeni v obliki črke U, pri čemer je levi kuhinjski kot, tako z elementi kot delovno ploščo, nekoliko prilagojen zidnemu dimniškemu zobu.

Ta kuhinja se od prve razlikuje tudi po svetlejše izbranem lesnem naravnem vzorcu, pa tudi ročaji na elementih so ožji, daljši in za razliko od prvih, okrogli.

Ker je zgornji kuhinjski niz na desni, tudi daljši od prve kuhinje, je zraven visečih elementov s steklenimi ličnicami, za prekinitev iste visoko sijajne, bele linije, med dva viseča elementa, umeščen odprti element v lesni barvi delovnega pulta in podnožne maske.

Tudi za visoke kuhinjske elemente je v tem prostoru na voljo več prostora.

Trije elementi skrajno desno so zato namenjeni hladilniku z zamrzovalno omaro, izvlečnemu omarnemu prekatu za pospravljanje živil ter visoki omari, v katero bo, v stojni višini, kasneje, vgrajena še kuhinjska pečica.

Kuhinjski elementi v spodnjem nizu pod kuhinjsko napo so široki, v zgornjem delu ožji, vsi pa opremljeni tudi z mehanizmom na mehko in neslišno zapiranje.

Priporočamo še: Kuhinja v obliki črke U v prostoru nepravilnih oblik

.

Moderna kuhinja po naročilu

.

moderna kuhinja po naročilu
Moderna kuhinja po naročilu.

.

Tretji primer kuhinje po naročilu, smo že opisovali.
A, ker sodi po svoji zasnovi tudi v kontekst tega prispevka, njeno sliko ponovno prikazujemo tudi tu.

V tem primeru je kuhinja izdelana za kuhinjski prostor, ki ga opredeljujejo keramične talne ploščice, v sicer skupnem prostoru, kjer se v nadaljevanju nahaja tudi dnevna soba in jedilnica.

Kuhinja je podobno kot v drugem predstavljenem primeru, z elementi razporejena v obliki črke U, le da so elementi tokrat zasnovani nekoliko bolj moderno. K takšnemu izgledu dodatno prispevajo tudi dolgi in tanki, minimalistični, srebrni ročaji.

Kuhinjski kot je praktično zapolnjen z rolojem, nekaj prostora za odlaganje pa smo našli tudi s postavitvijo dveh ličnih, odlagalnih, odprtih polic na levi.

Oba osnovna gospodinjska aparata (klasična in mikrovalovna pečica) sta nameščena v stojni višini, sodoben izgled kuhinje pa seveda dopolnjuje tudi moderna, viseča kuhinjska napa nad veliko in prostorno kuhalno ploščo.

.

*******

.

Če tudi vas zanimajo kuhinje po naročilu, se priporočamo za pripravo informativne ponudbe.
Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti, sicer pa boste dve dodatni, prekrasni in moderni kuhinji po meri, našli tudi v prispevku na tej povezavi.