» » » Primer po meri izdelane postelje z enim stranskim, izvlečnim predalom

Primer po meri izdelane postelje z enim stranskim, izvlečnim predalom

V primerih opremljanja spalnic in tudi otroških sob po naročilu, se dostikrat zgodi, da naročnike zanima tudi postelja s predalom.

V prikazu, ki je predstavljen v nadaljevanju, je zato prikazana izdelava srednje velike, po merah razpoložljivega prostora, v mansardni sobi, dvojne postelje z dodatnim, izvlečnim predalom.

.

**********

.

V zadnjem času je pri izdelavi postelj trend, da so sicer standardno visoki posteljni okvirji (med 35 in 45 cm), predvsem pri starejši in zreli generaciji, višji.

Mnogi se tudi namesto oblazinjenih delov (vzglavja, okvirja), vračajo nazaj h klasično leseni izvedbi, sicer pa se za posteljo s predalom, kot je prikazana na spodnjem primeru, v glavnem ljudje odločajo, za prostore, v katere zaradi svojih dimenzijskih in drugih posebnosti, klasična postelja ne gre.

.

postelja s predalom
Dvojna postelja s stranskim, izvlečnim predalom.

.

Postelja na zgornji sliki, v celoti izkorišča kotni prostor v mansardnem delu stanovanja.
Izdelana je v celoti iz lesa, z vidnim, naravnim lesnim vzorcem, po svoji širini pa je izdelana točno tako, da v celoti zapolnjuje prostor od ene do druge zidne stene.

Vzglavje je leseno, sam posteljni okvir pa povišan na cca. 55 cm.

Iz sprednje strani, ima na desni, dodatno izdelan izvlečni predal.
Ta je globok in spet izdelan točno po merah razpoložljive dimenzije, da se nemoteno odpira ob radiatorju, ki je montiran na zidno steno ob njem.

.

postelja-odprti-predal
Izvlečni predal.

.

Tudi sam predal je izdelan iz lesenega oboda v naravnem lesnem tonu, dno predala je globoko in v beli barvi.
Na sprednji strani je ličnica predala opremljena z okroglim in srebrnim, vgradnim ročajem.

Takšna postelja s predalom, je v tem primeru, narejena tako, da se predal odpira na desni strani, ker pa gre za čisto po naročilu izdelano posteljo, je v drugačnih prostorskih situacijah, podobnim posteljam, mogoče izdelati predal še iz leve ali pa dva predala na eni ali drugi strani.

Druga opcija za shranjevanje garderobe (najpogosteje dodatne posteljnine) pod posteljo je, da si damo izdelati dvižno posteljo, pri čemer se bistveno več, ljudje zanimajo za takšne dvižne postelje, ki se odpirajo iz sprednje strani (dvig pri vznožnem delu).

Konstrukcijsko je takšna postelja izjemno stabilna, kar se lahko vidi tudi po odebeljenem posteljnem okvirju iznad standardne debeline 1,8 ali 2 cm. V tem primeru je debelina posteljnega okvirja 3,5 cm.

.

*********

.

Če tudi vas zanima postelja s predalom, bomo veseli, če se nam oglasite čez kontaktne možnosti.