» » » Primer velike in prostorne nove kuhinje

Primer velike in prostorne nove kuhinje

V prispevku v nadaljevanju, je tokrat prikazan primer nove kuhinje, ki jo, po eni strani, sestavlja podaljšan kotni kuhinjski niz ter, po drugi strani, dodaten kuhinjski niz v obliki delovno servirnega šanka pred kotnim kuhinjskim nizom.

Kuhinja na spodnji sliki je v osnovi zelo prostorna, izdelana po merah prostora, ki sta ga lastnika imela na voljo ter hkrati optimalno izkoriščena tudi z visokim vgradnim elementom na začetku leve zidne stene.

.

nove kuhinje
Primer nove kuhinje. Prostorna in velika ter z dodatnim servirnim pultom.

.

Kuhinjski prostor je enakomerno razporejen na tri enako široke omarne vertikalne prekate, pri čemer je sredinski uporabljen za vgradnjo obeh osnovnih gospodinjskih aparatov (vgradne in mikrovalovne pečice), levi omarni korpus pa je uporabljen še za vgradni hladilnik in zamrzovalno omaro pod njim.

Nato se kuhinjski niz razdeli na dva dela.

Zgornji del se nadaljuje z dvema visečima in sodobnima kuhinjskima elementoma, ki sta v pregibnem delu opremljena s steklenima ličnicama.

Spodnji del zapolnjujejo izvlečni in brez ročajni predali, ki segajo vse do kota.

Od levega kota pa vse do nasprotne okenske stene je kuhinja zapolnjena s spodnjimi kuhinjskimi predali in regali. V delovno ploskev sta simetrično in od leve proti desni, montirana pomivalnik z odcejalnikom ter nekoliko bolj naprej, še sodobna indukcijska kuhalna plošča s kuhinjsko napo, nad njo.

Dodatne odlagalne površine so v zgornjem delu pridobljene z enostavnimi odlagalnimi policami vzdolž stene desno od kuhinjske nape ter hkrati še ob okenski zidni steni.

Za še več prostora in resnično popolni izkoristek kuhinje je nasproti osnovnemu, zidnemu kuhinjskemu nizu, postavljen še dodaten kuhinjski niz, ki delno služi tudi že kot servirna miza.

Ta je iz notranje strani prav tako v celoti izkoriščen z brez ročajnimi predali. V enaki bež barvi ličnic, kot jo vidimo na ostalih ličnicah predalov.

.

********

.

Za še več idej, v katerih so predstavljene velike in prostorne nove kuhinje, priporočamo še ogled prispevka O kuhinjah z veliko prostora in 3 primeri razporeditve elementov v večjih kuhinjah (kjer enega izmed primerov prav tako predstavlja zgoraj opisana kuhinja).