» » » Ugodna in kvalitetna kuhinja v kombinaciji z naravnim lesom

Ugodna in kvalitetna kuhinja v kombinaciji z naravnim lesom

V današnjem prispevku je predstavljena ugodna in kvalitetna kuhinja modernega izgleda, ki je delno kombinirana z belimi frontami v visokem sijaju ter omarnimi stranicami in hrbtiščem v naravnem lesu.

Podoben primer kuhinje (tudi v delno naravnem lesu), je predstavljen v prispevku, kjer je opisano opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri.

.

ugodna in kvalitetna kuhinja
Moderna kuhinja v kombinaciji z naravnim lesom.

.

Opremljenost kuhinje

.

Predstavljena kuhinja je zasnovana in predvidena v prostor, ki se nahaja levo, takoj za vstopom v skupni prostor jedilnice in kuhinje.

Na zidni steni, levo od nizkega kuhinjskega elementa, je izdelan prehod v shrambne prostore kuhinje.
Ta se zapira z drsnimi vrati, ki potekajo po notranji strani zidne stene shrambe.

Sama razporeditev kuhinjskih elementov se začne s postavitvijo večjih kuhinjskih, samostoječih omar na levi, ob vhodno steno kuhinje.

Nato notranjo steno zapolnjujejo že prej omenjena, drsna vrata v enakem izgledu kot ga vidimo na omarnih kuhinjskih stranicah, kuhinjski zidni oblogi in jedilni mizi.

Nizki kuhinjski elementi so razporejeni vzdolž zunanje stene prostora ter se kotno in prečno nadaljujejo še kot podaljšek, v katerega je vgrajena kuhalna plošča.

Kuhinjska napa je moderna in viseča.

Kuhinjski predali so iz notranje strani izdelani brez ročajev, njihove ličnice so izdelane v beli barvi, visokega sijaja.

Povsem v kotu, sta montirana dva viseča kuhinjska elementa, katerih ličnice so v spodnjem delu, zapolnjene z belim, motnim steklom.

.

Zasnova kuhinje

.

Sama kuhinja je predvidena do začetka okenske police desnega zunanjega okna, prostor pred njo in pred servirnim delom pulta je namenjen jedilnici.

V celovit izgled in estetiko sodi tudi izbor jedilne mize v naravnem lesu ter ustrezni jedilniški stoli, ki sovpadajo s črno na kuhinjskem delovnem pultu.

Steno med obema oknoma zapolnjuje dodatna kuhinjska polica, ki se v enakem pasu kot po ostalem kuhinjskem hrbtišču, nadaljuje z naravnim lesom, višje od nje, pa je prostor izkoriščen za postavitev bele naslonske stene z dvema steklenima, odlagalnima policama.

Za nemoten prehod v kuhinjski prostor so višji omarni elementi vzdolžne, vhodne stene, zamaknjeni nekoliko v notranjost. Pomivalno korito je predvideno povsem v kuhinjski kot.

Iz zunanje strani servirnega pulta je dodatno izdelana odlagalna polica za dekor ali krožnike.

.

*************

.
Še trije primeri kuhinj s servirnimi pulti, ki so “poželi” največ ogledov, so predstavljeni v prispevku 3 primeri kuhinj s pultom.

Dodatne ideje pa boste našli tudi na spletni strani, na povezavi.