» » » Opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri

Opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri

Kot lahko opazite med vsemi nasveti za opremljanje kuhinje, ki so predstavljeni na tej povezavi, jih je med njimi tudi nekaj takšnih, ko se kupci ne odločajo samo za opremljanje kuhinje, ampak tudi za v enakem stilu in izgledu, ostalo notranjo opremo (primer opremljanja kuhinje in dnevne sobe v enakem stilu, na povezavi).

Za razliko od predstavitve v nadaljevanju, predstavljen primer na zgornji povezavi, prikazuje opremljanje kuhinje in dnevne sobe, ki omogočata dovolj prostora za postavitev več pohištva, tako v kotno opremljeno kuhinjo, kot tudi za opremo dnevne sobe ob steni. Dodatno, v enakem izgledu, boste našli, tudi pohištvo na hodniku (predsoba).

Primer, ki je predstavljen v nadaljevanju, omogoča še manj manevrirnega prostora, saj gre za notranjo opremo manjše garsonjere. V katerih pa so, kot vemo, prostori med seboj povezani (jedilnica in kuhinja), hkrati pa je v istem prostoru tudi del sobe namenjen dnevnemu druženju in torej tudi postavitvi manjšega dnevnega regala.

Obenem se v dnevnem prostoru nahaja tudi manjša estetska, kaminska peč na trda goriva.

.

Opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri

.

Za manjše garsonjere je značilno, da se kuhinjski prostor nahaja ob vhodu v sobo, za zidno steno notranjih vrat, ki vodijo iz hodnika ali predsobe.

V večini primerov je prostor za kuhinjo v garsonjeri predviden vnaprej. Enako je z razporeditvijo električnih vtičnic, zasnovanim odvodom zraka za kuhinjsko napo ter namenjenim prostorom vgradni pečici, hladilniku, kuhalni plošči in seveda pomivalniku ter pomivalnemu stroju.

Da je lahko tudi majhen, garsonjerni prostor, učinkovito in v celoti izrabljen z opremo za manjšo kuhinjo v garsonjeri, dokazuje spodnja slika:

.

opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri
Opremljanje kuhinje v manjši garsonjeri – izkoristek kuhinjskega prostora ter povezava z dnevno sobo.

.

Prostor, ki smo ga imeli na voljo za opremo kuhinje (na podlagi iz keramičnih ploščic) obsega vsega skupaj 160 x 280 cm, inštalacije za predvideno razporeditev kuhinje pa je bilo potrebno načrtovati na novo.

Da smo v majhno kuhinjo v garsonjeri, uspeli dobiti vse potrebne, osnovne kuhinjske aparate, smo kuhinjo zasnovali kotno (dodatne primere opremljanja manjših, tudi kotnih, kuhinj, si lahko ogledate tudi v članku 4 primeri izdelanih, manjših kuhinj).

Obenem je pri opremljanju kuhinje v manjši garsonjeri potrebno biti pozoren, na smiselno razporeditev kuhinjskih elementov, estetiko in povezanost z ostalimi odprtimi prostori in seveda, funkcionalno izrabo vseh delov garsonjere.

Zato v osnovi za opremo kuhinje (odvisno od tega ali so inštalacije in predvidena mesta za posamezne kuhinjske aparate, zasnovana vnaprej), najpogosteje izbiramo med tremi možnostmi razporeditev kuhinj:

Zgornja kuhinja v garsonjeri je postavljena v kot, hkrati pa je stena na nasprotni strani, izkoriščena za vgradno kuhalno ploščo in moderno kuhinjsko napo nad njo.

Kuhinjska razsvetljava poteka preko modernih, vgradnih led luči, sami kuhinjski elementi pa si na hrbtni steni kuhinje sledijo v naslednjem zaporedju:

  • vgradni hladilnik z zamrzovalnikom
  • vgradna pečica v stojni višini
  • enojni pomivalnik ter
  • viseči kuhinjski elementi nad pomivalnikom in manjšim (levim) kuhinjskim krakom.

Površina na levem kuhinjskem kraku je izkoriščena kot delovni pult.

Kot rečeno, sta vgradna kuhalna plošča in kuhinjska napa, prostor našli na kuhinjskem polotoku, ki povezuje dnevni prostor garsonjere.

.

Opremljanje dnevne sobe

.

opremljanje dnevne sobe
Oprema v dnevni sobi.

.

Enakega izgleda in z uporabo enakih barv in materialov, je izdelan tudi manjši dnevni regal v dnevni sobi. Ker je tudi tukaj na voljo manj prostora (v katerem je obenem še moderen kamin na trda goriva), je kotni del dnevnega prostora, moderno uporabljen tako, da je na steno montiran televizor in avdio sistem za prostorski zvok, pod njim pa se nahaja manjši dnevni regal z dvema predaloma na krilno odpiranje.

Da deluje povezljivo in celovito v istem prostoru, njegov izgled sovpada z izgledom kuhinjskih elementov.

Za več idej, vas vabimo, da obiščete tudi našo spletno stran, ali, da nam preko spodnjih kontaktnih možnosti, posredujete vaše želje. Z veseljem bomo svetovali za opremo vaše garsonjere.