» » » Prednosti, ki jih prinaša odločitev za opremo celotnega stanovanja, pri enem dobavitelju

Prednosti, ki jih prinaša odločitev za opremo celotnega stanovanja, pri enem dobavitelju

V našem proizvodno prodajnem programu za celovito opremljanje bivalnih prostorov in stanovanj, izdelujemo pohištvo za več bivanjskih prostorov:

 • v celoti opremljamo sodobne in klasične kuhinje
 • kuhinjsko pohištvo in elemente povezujemo z jedilnicami in jedilniškim pohištvom
 • v enako izbrani estetiki ponujamo rešitve za dnevne sobe
 • obenem pa podoben, celovit koncept opremljanja, ponujamo tudi na področju opremljanja poslovnih prostorov in pisarn

.

ureditev kuhinje jedilnice in dnevne sobe
Primer ureditve kuhinje in jedilnice v svetlem in modernem prostoru.

.

Zanimiv primer usklajene iz estetsko povezane ureditve kuhinje z jedilnico v enako izbranih barvah na pohištvu jedilniškega prostora in dnevne sobe, smo, zraven zgornje slike, predstavili tudi že v prispevku, kjer smo svetovali o preurejanju dnevne sobe z možnostjo montaže premičnih, predelnih ali fiksnih, pregradnih sten (prispevek Preureditev dnevne sobe), sicer pa si predvsem na področju ponudbe sestavov dnevnih sob, lahko različne primere ogledate tudi v prispevku, na povezavi.

V prispevku v nadaljevanju, tokrat ponujamo pregled najpomembnejših prednosti, ki jih prinaša odločitev, če se odločimo za notranjo opremo hiše v enotnem izgledu in pri enem ponudniku.

.

**************

.

Predvsem družine in gospodinjstva, ki svoja domovanja opremljajo povsem na novo in prvič, imajo pri samem opremljanju stanovanja, dve možnosti:

 • brskati za različno notranjo opremo posameznih prostorov v najrazličnejših trgovskih centrih in salonih. Kjer je sicer mogoče dobiti praktično vso opremo za vse prostore, a različnih proizvajalcev.
 • poiskati enega proizvajalca, ki se ukvarja s celovitim opremljanjem stanovanj (tako kuhinj in jedilnic, kot tudi dnevnih sob in spalnih prostorov).

Teh proizvajalcev je v primerjavi z velikimi pohištvenimi saloni, na trgu manj.

.

O prednostih nakupa notranje opreme za več prostorskih ambientov,
na enem prodajnem mestu

.

Nekatere prednosti, ki jih prinaša celovit nakup notranje opreme na enem mestu, so preko zgrornji dveh možnosti, podobne:

 • nakup notranje opreme opravimo na enem mestu in prihranimo pri času
 • nakup notranje opreme na enem mestu, pogosto pomeni pogovor z enim svetovalcem za vse prostorske ambiente
 • odločitev za nakup notranje opreme na enem mestu, pogosto prinaša dodatne popuste, točke zvestobe in akcijske možnosti
 • hkraten nakup na enem mestu, pomeni tudi enostavnejšo, hitrejšo in enkratno dostavo
 • nakup na enem mestu, prinaša tudi montažo celotne notranje opreme iz strani ene ekipe monterjev

.

kotna kuhinja in jedilnica
Kotna kuhinja in jedilnica.

.

Po drugi strani, obstajajo kljub prednostim, ki jih prinaša nakup vse notranje opreme na enem mestu, dodatne razlike, če se odločimo tak nakup opraviti v velikem pohištvenem trgovskem centru (s ponudbo različnih proizvajalcev) ali, če se odločimo za celovito opremljanje bivalnih prostorov, preko enega proizvajalca.

Dodatne prednosti, ki izhajajo iz odločitve o opremljanju celotnega bivalnega prostora, preko enega proizvajalca, so predvsem:

 • celovito, hitrejše in enostavnejše morebitno reševanje reklamacij. Pri ponudbi notranje opreme različnih proizvajalcev imajo veliki trgovski, pohištveni centri, nemalokrat različne serviserje za različne prodajne programe. Ali pa celo servis in reklamacije predajo direktno proizvajalcu notranje opreme.
 • dolgoročnejša in zanesljivejša možnost naročanja dodatnih pohištvenih elementov in kosov v enakem izgledu, barvah in materialih. Pohištveni program, ki ga veliki trgovci hitro prodajo (ali se prodaja slabše), se v velikih trgovskih centrih, zelo hitro zamenja (saj velika in dolga zaloga ter zasedba razstavnih površin povzroča nepotrebne “jalove” stroške). V primeru potrebe po dodatnih pohištvenih elementih v enakem izgledu, so zato kupci, pogosto prepuščeni direktni komunikaciji s proizvajalcem (če ta še obstaja). Ker je ogromno pohištvene ponudbe v teh prodajnih centrih tudi iz tujine, je komunikacija in s tem verjetnost ugodne rešitve za stranko, še dodatno otežena.
 • kljub velikemu asortimanu pohištvene ponudbe v velikem pohištvenem centru, je vseeno težko najti enak odtenek barve in enake vzorce za različne pohištvene kose v različnih prostorih. Zaradi tega so kupci pogosto prisiljeni iskati pohištvene kompromise.
 • resnično celovito svetovanje za notranje opremljanje s pohištvom enakega izgleda in materialov, lahko ponudi le svetovalec, ki tudi zastopa celovit prodajni program za različne prostore. Kupci v velikih pohištvenih centrih sicer dobimo istega svetovalca za opremo kuhinje in dnevne sobe, a, ker ima vsak prostor svoje prostorske značilnosti in posebnosti, bomo strokovnejše nasvete pač prejeli tam, kjer en svetovalec obvlada celoten prodajni program (in ne vse prostore).

.

moderno opremljena jedilnica
Moderno opremljen osrednji jedilniški prostor in kuhinja v ozadju.

.

V primeru, da sami brskate za celovitim opremljanjem svojega doma, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran, ali, da nam preko kontaktnih možnosti, pošljete svoje povpraševanje.

Odzvali se bomo z veseljem.