» » » Barvne kombinacije kuhinj – bela in naraven les

Barvne kombinacije kuhinj – bela in naraven les

Čeprav je že v prispevku z naslovom Kakšno barvo kuhinje izbrati, prikazanih več različnih možnosti kombiniranja tako barv kot različnih materialov, za primerno kuhinjo, se v prispevku spodaj, tokrat osredotočamo na kombinacijo svetle (bež, bele) z naravnim lesom.

.

*********

.

Na prvi sliki je prikazana kuhinja s šankom, ki ima v visokem, belem sijaju, obdelane ličnice osnovnih kuhinjskih elementov, hkrati pa so v beli barvi tudi korpusi zgornjih, visečih elementov.

Kuhinjski obod spodnjih elementov, delovna ploskev, povišan šank in podnožna maska, so v naravnem lesnem tonu svetle barve.

.

barvne kombinacije kuhinj

.

Kuhinja je montirana v obliki črke U, pri čemer zunanji krak predstavlja povišan šank z dodatnim, vgradnim elementom iz zunanje strani.

V notranjosti sta za celoten kuhinjski sestav, uporabljeni obe zidni steni, pri čemer se iz leve, kuhinja, najprej začne z visokim vgradnim hladilnikom z zamrzovalnim delom, v spodnjem delu.

Temu na sredini sledi vgradna pečica.

V kotni del kuhinje je vgrajen pomivalnik, desno od njega pa sta montirani še kuhinjska plošča in kuhinjska napa, nad njo. Pripravi živil in serviranju je namenjen zunanji kuhinjski krak, ki gleda proti jedilnici.

.

**********

.

V svetlih in naravnih lesnih tonih ter s kombinacijo bele, je izdelana tudi spodnja kuhinja.

.

kotna-kuhinja

.

V tem primeri je hladilnik spet postavljen v kot kuhinje, le, da je tokrat samostoječ, kot sestavni del kuhinje pa deluje zaradi zidne lesne maske, ki je na hrbtni strani, izdelana po celotni višini kuhinje, povsem do kotne zidne stene.

Na lesni podlagi je zraven hladilnika z zamrzovalnikom, na levo, montirana kuhinjska napa ter kuhalna plošča v delovni pult.

Tudi v tem primeru sta barvni kombinaciji svetel, lesni, naraven ton in bela v visokem sijaju.

Pomivalnik z odcejalnikom je montiran skrajno levo, tako, da je pripravi živil prepuščena kotna površina delovnega pulta.

.

**********

.

Če vas zanimajo še drugačne barvne kombinacije kuhinj, priporočamo še ogled prispevka : Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?

Za dodatne ideje pa bomo seveda veseli vašega zanimanja in povpraševanja.
Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.