» » » Kaj vpliva na ceno vgradne omare in kako se izračuna cena vgradne omare?

Kaj vpliva na ceno vgradne omare in kako se izračuna cena vgradne omare?

Glede na to, da cca. 60% interesentov za vgradne omare zanima najprej cena vgradne omare, je v tokratnem zapisu, v nadaljevanju, podrobneje opisano kaj vse vpliva na sestavo cene za vgradno omaro, ki je izdelana po meri.

To, da se cene vgradnih omar, od ponudnika do ponudnika, lahko tudi kar precej razlikujejo, vedo praktično že vsi povpraševalci za vgradne omare, ki svoja povpraševanja, pošljejo na več naslovov.

V nadaljevanju je podrobneje opisano, kaj vse vpliva na ceno vgradne omare, tako, da boste lažje prišli do zaključka, koliko stanejo posamezne postavke znotraj informativne ponudbe za vgradno omaro.

.

vgradna omara v kot
Primer vgradne omare v poslovnem prostoru, vgrajene v kotno prostorsko nišo.

.

Cena vgradne omare in dimenzije omare

.

Najprej je cena vgradne omare odvisna od dimenzij vgradne omare. V večni primerov ponudniki vgradnih omar osnovno ceno za vgradno omaro obračunamo glede na kvadratne metre porabljenega materiala. Pri čemer se meri kvadratura fronte vgradne omare (torej kvadratura drsnih ali klasičnih, krilnih vrat same omare).

Odvisno od vrste okovja (to so vodila, tirnice in ročaji drsnih vrat na vgradni omari), se cena vgradne omare, glede na kvadraturo, izračuna drugače, če gre za okovje iz aluminija ali, če gre za okovja iz pločevine oz. jekla. Razlika v ceni pa je tudi med različnimi modeli istih materialov.

.

cena vgradne omare
Dvodelna vgradna omara na hodniku med dvema sobama. Okovje iz aluminija. Še več primerov vgradnih omar za hodnike, boste našli na povezavi.

.

Cena vgradne omare in postavitev v prostoru

.

Že iz prispevka, kjer je predstavljenih 6 osnovnih možnosti postavitev vgradnih omar ter tudi nekatere druge možnosti, lahko razberete, da je cena vgradne omare, odvisna tudi od tega, kje in kako v prostoru bo vgradna omara postavljena.

Če je ta postavljena med dva zidova, v že vnaprej pripravljeno prostorsko nišo za samo vgradno omaro, takšna vgradna omara ne bo potrebovala stranskih omarnih stranic. Ker bo torej pri njeni vgradnji porabljenega manj materiala, bo tudi cena vgradne omare, v tem primeru, nižja.

Če je npr. vgradna omara postavljena v prostor, kjer bo iz ene ali druge ali obeh strani, obdana z lastnima omarnima stranicama, bo porabljenega več lesnega materiala in bo zato cena takšne vgradne omare (kljub npr. enaki kvadraturi vrat pred omaro), višja.

Na ceno vgradne omare v zvezi s postavitvijo same omare, vpliva tudi to, ali bo vgradna omara imela lasten hrbet, omarno dno in strop. V osnovi vgradne omare ne potrebujejo hrbta, ne dna in ne lastnega omarnega stropa, je pa na željo strank, mogoče v praktično vse vgradne omare, vse to tudi vgraditi. Seveda se bo s tem spet spremenila cena.

.

vgradna omara v otroški sobi
Vgradna omara v otroški sobi, ki se nahaja v mansardi. Opremljanju otroških sob je namenjena stran otroškesobe.com. Primer celovitega opremljanja otroške sobe v mansardi, boste našli tukaj.

.

Cena vgradne omare in izbira notranjosti

.

Že v prispevku o najrazličnejših možnostih ureditve notranjosti  in dodatkov v vgradnih omarah, lahko vidite, da je notranjost vgradne omare, še posebej, ker je ta izdelana po naročilu, mogoče opremiti poljubno.

Odvisno od potreb, med osnovne notranje elemente in dodatke vgradnih omar, sodijo: odlagalne premične in nepremične police, klasične in izvlečne obešalne palice, izvlečne odlagalne police, košare, kravatniki, hlačniki, predali z različnimi mehanizmi odpiranja (pull, push, klasični predali, ipd…).

V kolikor se boste odločili za osnovno notranjo opremo v sami omari (klasične, premične odlagalne police in klasične obešalne palice), bo cena vgradne omare, nižja.

Ceno vgradne omare v notranjosti najbolj podražijo dodatki kot so: predali s tihim zapiranjem, senzorska svetila, izvlečne obešalne palice in podobno.

Iz vidika notranje opremljenosti vgradne omare, bo na ceno same omare, vplivalo tudi to, koliko si boste v sami omari, dali izdelati tudi vertikalnih omarnih prekatov in ali so v notranjost potrebne še kakšne dodatne obdelave in spremembe (npr. izrezi, prilagoditve polic notranji zidni steni, ….).

Različne primere ureditve notranjosti vgradnih omar, pa lahko vidite tudi na povezavi.

.

notranjost vgradne omare
Primer praktičnega izkoristka prostora za drsnimi vrati, pod poševnim stropom.

.

Cena vgradne omare in izbor zunanjosti

.

Glede na to, da je mogoče vgradno omaro iz njene zunanje strani, opremiti v res številnih barvnih kombinacijah ter tudi v različnih materialih, bo cena vgradne omare, odvisna tudi od izbora in izgleda, le teh.

Pri zunanjosti vgradne omare najpomembnejšo vlogo odigra odločitev o vrsti okovja za vgradno omaro (pločevina, aluminij), sicer pa na ceno vpliva tudi sama izbira vrste polnil za omarna vrata. Različna polnila, še posebej pa različna okovja, so zelo lepo prikazana v prispevku, kjer je opisovano opremljanje garderobnih sob.

Najcenejša so polnila pastelnih in matiranih barv, temu sledijo barve in vzorci lesa v naravnih lesnih tonih.

Dražje so nato barve, obdelane v visokem sijaju.

Drugačno ceno pa imajo nato še različne vrste ogledal in različne vrste barvnih stekel (p.s.: vgradne omare z ogledali, so predstavljene na povezavi).

Dodatki, kot so peskanje ali graviranje stekla ter nameščanje fototapet na vrata vgradnih omar, se obračunajo dodatno.

Pri izboru zunanjosti ne bo odveč spomniti, da lahko nekaj denarja prihranimo s tem, da pustimo določen del omarnih prekatov preprosto odprt in pregleden, z drsnimi ali klasičnimi krilnimi vrati, pa zapremo samo npr. garderobni del omare.

.

cena vgradne omare
Primer kombinirane vgradne omare z zaprtim in odprtim delom.

.

Povsem drugače se cena vgradne omare izračuna, če gre za postavitev vgradne omare pod stopnicami.

.

Primeri izračunov cen vgradnih omar

.

Tri podrobnejše primere informativnega izračuna cene vgradnih omar, boste našli v prispevku na povezavi. 

V vseh primerih (na povezavi), preprosto kliknete na levo sliko, da vidite dimenzije in sestavo posamezne vgradne omare, klik na desno sliko pa vam prikaže dve skici vgradnih omar (zunanjost in notranjost). Pod njima je prikazana izračunana informativna cena za prikazane omare.

V nadaljevanju tega istega prispevka (na povezavi) so še enkrat napisane najpogostejše lastnosti, ki vplivajo na samo ceno vgradne omare.

.

cenik vgradne omare
Prikaz primera izračuna info cene vgradne omare. Povezava do primerov tukaj.

.

Cena vgradne omare ter dostava in montaža

.

Glede na to, da so vgradne omare produkt, ki se izdela po naročilu in po merah vsakega prostora posebej, velja pri njih spomniti na to, da cena izdelave vgradne omare vključuje tudi dostavo in montažo same omare.

Nekateri ponudniki vam na izračun cene dodatno dodajo stroške dostave in montaže, pri nekaterih ponudnikih pa boste ceno vgradne omare dobili skupaj z dostavo in montažo vred.

Večji ponudniki za isto ceno, ponujamo tudi dostavo in montažo vgradnih omar zraven pokrivanja celotne Slovenije, npr. na Hrvaško ali v Avstrijo.

Ker so obenem vgradne omare, produkt, ki se dokončno izdela in dokonča v strankinem stanovanju, je dobro vedeti, da sta garancija in servis pri vgradnih omarah, povezani tudi s samo dostavo in montažo.

.

vgradna omara mansarda
Simpatičen izkoristek ozkega in nizkega prostora pod poševnim stropom v mansardi.

.

Izris vgradne omare

.

Pred izračunom cene vgradne omare, je seveda predhodno potreben izris vgradne omare.

Tega, če ste vsaj malo vešči merjenja prostorov in skiciranja, lahko naredite kar sami s prosto roko, sicer pa se z izrisi vgradnih omar, ukvarjamo pooblaščeni svetovalci in prodajalci.

Za izris vgradne omare je potrebno poznati osnovne dimenzije, pomerjene najmanj na treh točkah (višina, širina, globina), dodatno pa morajo na izrisu biti označene vse morebitne prostorske anomalije (zidni zob, okenske police, radiatorske cevi, morebitni poševni strop, če gre za vgradno omaro v mansardi, električna stikala, električne vtičnice, električne omarice, ipd…).

Izris vgradne omare je mogoč tudi preko različnih računalniških in spletnih programov za izris vgradne omare, sicer pa mora biti prostor, pred vsako potrditvijo naročila in oddajo vgradne omare v dejansko izdelavo, pomerjen in izrisan iz strani pooblaščenega svetovalca.

.

izris za vgradno omaro
Kako izmeriti in izrisati prostor, kjer bo stala vgradna omara, je opisano v prispevku na povezavi.

 

***********

.

Če tudi vas zanima cena vgradne omare ali, če se zgolj zanimate za cenik vgradne omare, vas vabimo, da nam preko kontaktnih možnosti, pošljete svoje zanimanje.

Z veseljem bomo pripravili ponudbo za vas.