» » » O dnevnih sobah po meri

O dnevnih sobah po meri

Dnevna soba po meri je seveda v prvi vrsti zanimiva za družine, katerih dnevni prostori niso klasičnih oblik in standardnih dimenzij.

.

Dnevna soba po meri – nekoč 

.

Klasične, kvadrataste oblike dnevnih prostorov poznamo iz časov gradnje stanovanjskih objektov izpred desetletja in več nazaj. Takrat je večina prostorov, namenjenih dnevnim sobam, bila tudi ločena od ostalih prostorov, le redko pa je bila dnevna soba že povezana z jedilnico ali kuhinjo.

Standardne dimenzije so omogočale klasično razporeditev pohištva ter postavitev sedežne garniture in večino dnevnih sob tistega časa, so “krasile” večje garderobne omare, ki so različno razporejene, ponujale večji garderobni prostor, knjižne police in kak priročen steklen ali v celoti zaprt mini bar. Pri tleh takšnih omar smo ponavadi našli prostor za večje omarne regale za odlaganje posteljnine in podobnega.

.

Moderna dnevna soba po meri – danes

.

V skupino interesentov, ki jim je danes zanimiva dnevna soba po meri, sodijo družine, ki svoj dnevni prostor želijo opremiti povsem individualno in izven okvirjev klasične ponudbe sestavov tipskih dnevnih sob, ki jih ponujajo večji trgovski, pohištveni centri.

Zraven individualne razporeditve ter unikatnega izbora barv ter materialov, bo sodobna dnevna soba, izdelana po merah prostora, po eni strani, zajemala zgolj pohištvene elemente, ki jih potrebujemo ali želimo, po drugi strani, pa bo na tak način, lepo estetsko in funkcionalno povezana tudi z ostalimi prostori.

Sodobne gradnje stanovanjskih objektov dnevne prostore povezujejo z ostalimi.
Kuhinje, jedilnice in dnevne sobe zasedajo med seboj funkcionalno in estetsko povezane prostore. Le v nekaterih primerih ločnico med njimi predstavlja kak pohištveni element ali pregradna stena.

.

*********

.

Pri barvah in pri izboru materialov se v moderno dnevno sobo danes vračajo naravni toni in les na večje zidne površine, visoki sijaj pa krasi ličnice pohištvenih regalov.

Eno izmed možnih kombinacij si lahko ogledate na spodnji sliki:

.

dnevna soba po meri
Moderna  dnevna soba po meri. Viseč pohištveni element z dvema vrstama regalov z ličnicami v visokem sijaju. Hrbtišče iveral. Kombinacija rjave.

.

Odvisno od namena uporabe dnevnega prostora zraven večernega posedanja pred televizorjem in sproščenega druženja, ima marsikatera moderna dnevna soba po meri, del svojih sten in omar, namenjen različno velikim in bogatim knjižnim zbirkam. Regale za knjižne zbirke, fotoalbume in dekor lahko v celoti zapremo ali pa pustimo delno odprte, pregledne in dostopne brez zapiranja z vratnimi krili.

Fronte regalov lahko opremimo v celoti s polnili v naravnih, lesnih tonih, ali pa kombiniramo s stekli ali različnimi odtenki ogledal. Police in knjižni regali so izdelani montažno (kot del vgradnje v steno) ali pa se odločimo za njihovo vgradnjo v okviru pohištvenega sestava.

.

moderna dnevna soba po meri
Moderna dnevna soba po meri. Z vgradnimi knjižnimi policami.

.

Med pogostejše izvedbe, kjer lahko opazimo trend opremljanja modernih dnevnih sob, sodi uporaba razgibanega, minimalističnega in kontrastnega pohištva. Ki hkrati tudi cenovno sodi v okvir našega budžeta, namenjenega opremi dnevne sobe (primeri cenovno dostopnih sestavov dnevnih sob, na povezavi).

Regal za televizijo je ločen od večjega dodatnega regala, knjižna polica je viseča in se nahaja samostojno nad nizkim, tv regalom. Korpusi elementov (notranji deli) so v temnejših tonih naravnega lesa (npr.: wenge, temni hrast, hrast sanremo terra), ličnice predalov v beli v visokem sijaju ali kombinirane z navadnim, prozornim steklom.

.

minimalistična dnevna soba po meri
Moderna dnevna soba po meri – izbor barv prilagojen barvam večjih stenskih in talnih površin.

.

Če tudi vas zanima moderna dnevna soba po meri ali, če zgolj iščete samo individualno izdelane pohištvene elemente za opremo svoje dnevne sobe, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran ali nam preko spodnjih kontaktnih možnosti pošljete svoje povpraševanje.

Z veseljem bomo pripravili ponudbo za vaš primer.