» » » Izdelava dnevne sobe za 3 različne prostore

Izdelava dnevne sobe za 3 različne prostore

Pogosto stranke, ki jih zanima izdelava dnevne sobe, zanima opremljanje prostora dnevne sobe z osrednjim regalom za televizijo oz. izdelava samo osrednjega elementa dnevne sobe.

Tako moderne, kot tudi klasične dnevne sobe, danes namesto postavitve več pohištva v dnevno sobo, nadomešča minimalistična oprema in prej izdelava manj regalov v dnevni sobi, kot več.

Na spodnjih treh primerih prikazujemo izdelavo dnevne sobe za tri različne prostorske ambiente.

.

Izdelava dnevne sobe v mansardnem stanovanju

.

izdelava dnevne sobe mansarda
Izdelava dnevne sobe pod poševnim stropom v mansardi.

.

Mansardna stanovanja in izdelava pohištva za dnevno sobo v njej, že samo po sebi, zaradi manjšega prostora in višine stropov, zahteva, da so regali za dnevno sobo, izdelani po naročilu in merah prostora.

Na zgornji sliki prikazujemo prvi primer izdelanega nizkega osrednjega regala dnevne sobe.

Sestav je namenjen zapolnitvi hrbtne stene dnevne sobe, na katero je montiran televizijski zaslon.

Pod njim mora, dnevni regal po eni strani, zapolniti celotno zidno steno od enega do drugega kota, po drugi strani, pa delovati lično in moderno.

Dodaten primer opremljanja stanovanja z modernim črno belim pohištvom in regalom za dnevno sobo najdete tudi na povezavi.

Pri izboru materialov in barv smo se igrali z uporabo bele v visokem sijaju in kombinacijo naravnega lesa v temnejših odtenkih.

Dnevni regal je izdelan v skupni dolžini 340 cm, tvorita pa ga dva elementa.

Prvi, masiven in stabilen ter nekoliko debelejši okrasni pult ima estetsko funkcijo ter funkcijo široke in priročne odlagalne police.

Z drugim regalom, s štirimi predali na mehko zapiranje, je povezan v osrednjem delu, ki je obenem namenjen namestitvi osrednjih avdio in omrežnih naprav.

Prostor med odlagalnim pultom in zaprtimi regali ob straneh, je namensko puščen za simetrično postavitev dveh zvočnikov, na vsako stran dnevnega regala.

Sam dnevni regal, ki ga sestavljajo štirje zaprti, dolgi in razmeroma globoki izvlečni predali, je opremljen z mehanizmi za mehko in neslišno odpiranje regalov.

Moderni izgled dopolnjujejo kovinske nogice, na katerih stoji osrednji del dnevnega sestava.

.

Izdelava dnevne sobe v minimalističnem stilu v naravnih lesnih tonih

.

izdelava dnevne sobe minimalizem
Izdelava minimalističnega dnevnega regala v naravnem lesnem tonu.

.

Drugi primer (na sliki zgoraj), prikazuje izdelavo minimalističnega dnevnega regala in njegovo umestitev v umirjeno in s toplimi barvami obdano, dnevno sobo.

V tem primeru so za podnožje dnevnega regala izdelane lesene nogice enakega izgleda kot sam dnevni regal.

Sestav obsega po svoji dolžini cca. 330 cm, po višini pa je izdelan ravno do višine, da je še možen enostaven dostop do električnih vtičnic.

Regal vsebuje tri lične izvlečne predale, okrašene s kovinskimi ročaji, modernejšega in neizstopajočega izgleda.
Po globini zavzema odlagalna plošča na vrhu cca. 50 cm.

Izdelava dnevne sobe v naravnih tonih in minimalistični pohištveni opremi, po naročilu, je v tem primeru razvidna tudi po tem, da je regal izdelan od zidu na desni ter povsem do podboja vhodnih vrat v dnevno sobo, na levi.

Barva podboja vrat, barva tal dnevne sobe in barve hrbtne stene ob katero je prislonjen sestav, so med seboj usklajene in se lepo ujemajo z željo naročnika po umirjenem ambientu dnevne sobe v celoti.

Sicer pa boste zanimiv prispevek na temo kako pri opremljanju dnevne sobe, izbrati barve, našli tudi na priloženi povezavi.

.

Izdelava regala dnevne sobe med dve okni

.

izdelava dnevne sobe med dve okni
Izdelava regala za dnevno sobo po naročilu. Postavitev med dve okni.

.

Največkrat želimo v stanovanjih, kjer so posamezni prostori med seboj združeni in povezani (na sliki skupni prostor jedilnice in dnevne sobe), vanje postaviti pohištvene elemente, ki estetsko in funkcionalno povezujejo posamezne prostore med seboj.

Na zgornji sliki je izdelava dnevne sobe zahtevala prilagoditev sestava tako, da bo, po eni strani, sodil v večji več namenski prostor, po drugi strani pa z uporabnimi in estetsko lepo izdelanimi regali, zapolnil zunanjo steno z dvema oknoma.

Dnevni regal je zato izdelan povsem po naročilu danega primera in zavzema skupno dolžino cca. 420 cm.

V spodnjem nizu vsebuje štiri razgibane regale, pri čemer so trije izvlečni in opremljeni z estetskimi ročaji.
Drugi iz leve je višji in se odpira s pomočjo dvojnih krilnih vrat.

Ravno ta je postavljen ob steno med obe okni.
Njegovo povišano hrbtišče je dodatno opremljeno s tremi odlagalnimi, močnimi in nekoliko debelejšimi policami.

Za izbor polic in zunanjega oboda dnevnega regala je izbran temnejši les v naravnem tonu.
Ta se lepo sklada z izborom belih front na ličnicah predalov in regala.

Desno hrbtišče je še nekoliko širše, saj je tudi prostora, v katerem je postavljen televizor, nekaj več.

Za razliko od levega hrbtišča, je desno hrbtišče pri vrhu dopolnjeno z izdelavo dodatnih treh, visečih elementov s krilnim odpiranjem. Pri čemer smo se za ličnico sredinskega, odločili za uporabo motnega, belega stekla.

Da je celotna izdelava dnevne sobe narejena po naročilu, dokazujejo zraven popolne umestitve levega hrbtišča med obe okni, tudi dimenzije regala, ki tako po višini segajo ravno do okenskih polic, po širini pa ravno do električnih vtičnic.

Naše ostale mizarske izdelke, ki jih izdelujemo po meri, si lahko ogledate na tej povezavi in tudi na naši spletni strani.

Obenem bomo tudi veseli, če boste za izdelavo morebitne informativne ponudbe, za vašo dnevno sobo, povprašali tudi pri nas. Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.