» » » 5 idej za opremo spalnic po meri

5 idej za opremo spalnic po meri

Izdelava spalnice po meri se za razliko od klasične postavitve pohištva v spalnico, razlikuje v tem, da bomo s tako izdelanim pohištvom za spalnico, prostor izkoristili bolje, v spalnico postavili nam želene unikatne kose pohištva (tako po vrsti materiala kot po dimenzijah) ter, da se na ta način lahko odlično opremijo prostori za spalnice nepravilnih oblik (spalnice v mansardnih prostorih, spalnice za goste,…)

O po meri izdelanih posteljnih okvirjih za spalnice, v katere ne sodijo klasične dimenzije posteljnih okvirjev, smo pisali že v priloženi povezavi. Če iščete za svojo (otroško ali mladinsko spalnico, pograd), pa smo o po meri izdelanih pogradih objavili prispevek na tej povezavi.

Čisto osnovni prispevek s koristnimi informacijami o posteljnih okvirjih tukaj na Mizarstvo.si, pa je tudi ta.

.

Izdelava spalnice po meri – primeri

.

izdelava spalnice po meri
Primer po meri izdelane spalnice z garderobno sobo s prozornimi drsnimi vrati.

.

Če prostor omogoča, lahko v prostor spalnice posebej vgradimo garderobno sobo. Da v njen prostor ne zapremo prehoda za svetlobo ali, če do prostora za garderobno sobo nimamo pripravljene elektro inštalacije za montažo svetil znotraj garderobne sobe, lahko rešitev za njeno osvetlitev poiščemo z izbiro prozornih drsnih vrat iz stekla.

Na ta način bomo svetlobi skozi spalnico omogočili dostop tudi do garderobne sobe.
Na sliki zgoraj je prikazana izdelava spalnice po meri z vsemi osnovnimi pohištvenimi elementi v spalnici: posteljo, nočnima omaricama, veliko garderobno omaro (ki jo v tem primeru nadomešča velika, vgradna, garderobna soba).

.

Spalnica po meri v mansardi

.

izdelava spalnice po meri
Primer po meri izdelanega pohištva za spalnico v mansardi.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer po meri izdelanega pohištva za otroški kotiček v mansardi. Po meri izdelana postelja, komoda z dvema večjima prostoroma za odlaganje oblačil ter vrsta sedmih raznovrstnih predalčnikov na levi strani komode. Pred posteljo je po meri izdelan knjižni regal. Material: iveral v beli barvi.

.

Primer po meri izdelane omare v spalnici v mansardi

.

V mansardnih prostorih pogosto zaradi poševnega stropa ostaja precej “mrtvega” in neizkoriščenega prostora, kadar v njih postavljamo že vnaprej dimenzionirane omare.

V spodnjem primeru slika vgradne, po merah stropa, prilagojene omare.

.

izdelava pohištva za spalnice po meri
Primer vgradne omare po meri.

.

Primer po meri izdelane spalnice z vključenimi mizicami

.

Na spodnji sliki gre za primer notranje opreme za spalnico, ki vključuje tudi opremo delovnega kotička. Po meri izdelana velika garderobna omara, z nadaljevanjem s po meri izdelano mizo z izvlečno polico za računalniško tipkovnico ter regali nad delovno površino.

.

izdelava spalnice po meri
Primer opreme garderobne omare in delovnih površin.

.

Spodaj še primer izdelave klasične garderobne omare za mansardni prostor.

.

izdelava spalnice po meri
Garderobna omara v spalnici v mansardi.

.

Če tudi sami iščete rešitev za notranjo opremo v spalnici in se nagibate k iskanju individualne rešitve, bomo veseli vašega povpraševanja. Lahko kar čez kontaktne možnosti.

 

The following two tabs change content below.
Jernej Brenholc

Jernej Brenholc

Svetovalec za zdravo spanje, notranji opremljevalec.
Žepkasto vzmetenje, šlarafijsko vzmetenje, ležišča iz HR pen, hladno stiskanih pen, spominskih pen, lateksa. Letvena dna, nadvložki, vzglavniki in posteljni okvirji. Celovit spalni program in strokovno svetovanje TUKAJ