» » » 5 idej za opremo spalnic po meri

5 idej za opremo spalnic po meri

Izdelava spalnice po meri se za razliko od klasične postavitve pohištva v spalnico, razlikuje v tem, da bomo s tako izdelanim pohištvom za spalnico, prostor izkoristili bolje, v spalnico postavili nam želene unikatne kose pohištva (tako po vrsti materiala kot po dimenzijah) ter, da se na ta način lahko odlično opremijo prostori za spalnice nepravilnih oblik (spalnice v mansardnih prostorih, spalnice za goste,…)

O po meri izdelanih posteljnih okvirjih za spalnice, v katere ne sodijo klasične dimenzije posteljnih okvirjev, smo pisali že v priloženi povezavi. Če iščete za svojo (otroško ali mladinsko spalnico, pograd), pa smo o po meri izdelanih pogradih objavili prispevek na tej povezavi.

Čisto osnovni prispevek s koristnimi informacijami o posteljnih okvirjih tukaj na Mizarstvo.si, pa je tudi ta.

.

Izdelava spalnice po meri – primeri

.

izdelava spalnice po meri
Primer po meri izdelane spalnice z garderobno sobo s prozornimi drsnimi vrati.

.

Če prostor omogoča, lahko v prostor spalnice posebej vgradimo garderobno sobo. Da v njen prostor ne zapremo prehoda za svetlobo ali, če do prostora za garderobno sobo nimamo pripravljene elektro inštalacije za montažo svetil znotraj garderobne sobe, lahko rešitev za njeno osvetlitev poiščemo z izbiro prozornih drsnih vrat iz stekla.

Na ta način bomo svetlobi skozi spalnico omogočili dostop tudi do garderobne sobe.
Na sliki zgoraj je prikazana izdelava spalnice po meri z vsemi osnovnimi pohištvenimi elementi v spalnici: posteljo, nočnima omaricama, veliko garderobno omaro (ki jo v tem primeru nadomešča velika, vgradna, garderobna soba).

.

Spalnica po meri v mansardi

.

izdelava spalnice po meri
Primer po meri izdelanega pohištva za spalnico v mansardi.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer po meri izdelanega pohištva za otroški kotiček v mansardi. Po meri izdelana postelja, komoda z dvema večjima prostoroma za odlaganje oblačil ter vrsta sedmih raznovrstnih predalčnikov na levi strani komode. Pred posteljo je po meri izdelan knjižni regal. Material: iveral v beli barvi.

.

Primer po meri izdelane omare v spalnici v mansardi

.

V mansardnih prostorih pogosto zaradi poševnega stropa ostaja precej “mrtvega” in neizkoriščenega prostora, kadar v njih postavljamo že vnaprej dimenzionirane omare.

V spodnjem primeru slika vgradne, po merah stropa, prilagojene omare.

.

izdelava pohištva za spalnice po meri
Primer vgradne omare po meri.

.

Primer po meri izdelane spalnice z vključenimi mizicami

.

Na spodnji sliki gre za primer notranje opreme za spalnico, ki vključuje tudi opremo delovnega kotička. Po meri izdelana velika garderobna omara, z nadaljevanjem s po meri izdelano mizo z izvlečno polico za računalniško tipkovnico ter regali nad delovno površino.

.

izdelava spalnice po meri
Primer opreme garderobne omare in delovnih površin.

.

Spodaj še primer izdelave klasične garderobne omare za mansardni prostor.

.

izdelava spalnice po meri
Garderobna omara v spalnici v mansardi.

.

Če tudi sami iščete rešitev za notranjo opremo v spalnici in se nagibate k iskanju individualne rešitve, bomo veseli vašega povpraševanja. Lahko kar čez kontaktne možnosti.