» » » Če se zanimate za izris omar in pohištva

Če se zanimate za izris omar in pohištva

Glede na to, da je danes na spletu mogoče najti en kup (tudi brezplačnih) programov, s katerimi si lahko pomagajo tisti, ki jih zanima izris omar in pohištva za svoje stanovanje, je pot do vizualne predstave o tem kako lahko bodoče omare ali ostalo pohištvo, sploh izgleda v našem stanovanju, razmeroma enostavna.

V nadaljevanju vam prikazujemo nekaj zelo zanimivih in uporabnih primerov izrisov omar za različne namene (v študijskih sobah, kot knjižne omare, kot garderobne omare, kot omare v dnevnih sobah, predelne omare in ostalo). V drugem delu prispevka pa še nekaj koristnih programov za tiste, ki se zanimajo za samostojen izris omar in pohištva.

.

Izris omar in pohištva za knjižne police v študijski sobi

.

izris omar in pohištva
Izris omar in pohištva za knjižne police v študijski sobi.

.

Na zgornjem izrisu je prikazan vgradni omarni sestav v študijski sobi. Zamišljen je kot omara od enega do drugega zidu, vzdolž celotne hrbtne stene prostora.

Sestavljen je iz 8 različno širokih omarnih prekatov, pri čemer njihovo širino določajo različne debeline vertikalnih stranic posameznih prekatov.

Ker je prostor razmeroma visok, ni nobene funkcionalne potrebe, da omara sega do vrha stropa. Sicer pa je omara poljubno v nekaterih prekatih zaprta z lesenimi ličnicami na krilno odpiranje, kot dekor pa so v zgornjem desnem predelu, zamišljene tudi steklene ličnice.

Skrajno desno je postavljen omarni prekat v katerega je vpeta delovna površina pisalne mize, na levi strani pa boste opazili tudi majhen omarni prekat, ki je zapolnjen z izvlečnimi predali.

Pri nas vam enostaven (ne 3d render) izris omar in pohištva za knjižne police naredimo v okviru priprave informativne ponudbe za vgradne omare. Posebej vgradnim in po naročilu izdelanim vgradnim omaram (tudi kot knjižne police in omare) je namenjena stran vgradneomare.eu, koristna vsebina in ideje za knjižne, dnevne regale, predvsem v dnevnih sobah, pa je predstavljena tudi v prispevku na povezavi.

.

Izris omar in pohištva za manjšo otroško sobo

.

izris omar otroška soba
Izris omarnega sestava v manjši otroški sobi.

.

Na zgornjem izrisu je prikazan primer postavitve omarnega sestava (s pisalno mizo) v manjši otroški sobi.

Podobno kot v zgornjem primeru, gre za omaro v otroški sobi, ki je namenjena šolskemu gradivu, knjigam in zvezkom. Podobno kot zgoraj, je tudi ta omara postavljena od enega do drugega zidu, le, da je v tem primeru pisalna miza (z izvlečno polico za računalniško tipkovnico) postavljena in vkomponirana, v samo omaro.

Levi del omare tvorijo trije omarni prekati, delno kombinirani z zaprtimi regali (v steklu in belem iveralu visokega sijaja), delno pa tudi z izvlečnimi, enostavnimi predali.

Nad pisalno mizo so po meri predvidene tri samostojne, dodatne odlagalne police.

Sama pisalna miza v spodnjem delu omogoča na levi troje različno visokih izvlečnih predalov in na desni, prostor za računalnik.

Konkretne in realne primere opremljanja otroških sob, boste našli na spletni strani, ki je namenjena posebej za predstavitev tipskega in po naročilu, izdelanega pohištva za otroške sobe.

.

Izris omar in pohištva v spalnici

.

izris omar in pohištva  v spalnici
Izris omar in pohištva v spalnici.

 

Tretji izris omar in pohištva predstavlja opremo spalnega prostora.

Izrisana spalnica (predstavitvam realnih primerov opremljanja spalnic, je namenjena stran, na povezavi) vključuje posteljo z lesenim in delno iz umetnega usnja, vzglavjem, visoko in do stropa, vgradno omaro ter dodaten sestav z nižjo komodo ter pohištvenim elementom za avdio in video naprave.

Zaradi same višine je omara zasnovana do uporabne višine z omarnimi prekati, ki se zapirajo z drsnimi vrati, nad njimi pa  so predvideni omarni prekati s klasičnim, krilnim odpiranjem vrat.

Drsna vrata so zaradi svoje velikosti in z namenom, da nekoliko “razbijejo” enoličnost in monotonost iste barve, v srednjem delu, dekorirana z belim pasom.

V enakem tonu in vzorcu je predviden tudi dekor na nočnih omaricah in pohištvenih elementih nasproti postelje.

Vir skic predstavljenih izrisov je spletna stran 3dhouse.com.

.

Programi za samostojen izris omar in pohištva

.

Spodaj so predstavljeni nekateri, najpogosteje uporabljani programi za izris omar in pohištva. V zadnji točki na seznamu pa je predstavljena tudi povezava na kateri je združenih kar 18 različnih programov za izris tako interierjev kot eksterierja.

  • HomebyMe ponuja silno enostavno spletno aplikacijo s katero si lahko interier (in tudi eksterier) zelo hitro narišete in modelirate sami.
  • AutoDesk HomeStyler je online program, ki vam omogoča zelo detajlni izris interierja (od polic, pregradnih sten, zaobljenih linij, kotnih elementov in vsega kar sodi v praktično vsako stanovanje, naprej).
  • S FloorPlannerjem boste z lahkoto kar preko spleta načrtovali celotne etaže (tako za stanovanje in hišne potrebe, kot tudi za gospodarske objekte in panoge).
  • Da pa ne naštevamo vsakega izmed programov posebej, pa vam tukaj prilepimo še povezavo na spletno stran, kjer je predstavljenih kar 18 različnih programov za izris omar in pohištva.

V kolikor se tudi sami zanimate za enostaven izris omar in pohištva za opremo vašega stanovanja ter izdelavo informativne ponudbe, se priporočamo kar čez spodnje kontaktne možnosti.