» » » Zdravstvene prednosti spanja na spominski peni

Zdravstvene prednosti spanja na spominski peni

Uporaba vzmetnice oz. ležišča iz spominske pene lahko zaradi svojih lastnosti, zagotovlja številne zdravstvene koristi za posameznika, izkušnja spanja na tovrstni podlagi, pa je za uporabnika edinstvena in povsem drugačna, od spanja na klasičnih ležiščih.

Za razliko od mnogih drugih ležišč (šlarafija, poliuretanska pena, ipd…), ki so trenutno na voljo, vključuje spominska pena tehnologijo iz znamenite vesoljske organizacije NASA (National Aeronautics and Space Administration). Po zgledu iz Nase, se vzmetnice s spominsko peno prilagodijo telesni konstrukciji vsakega uporabnika, drugače.

.

*************

.

kako se obnese spominska pena
Ležišče Ares Silver MEMO – Zdravapostelja.si

Tukaj je nekaj osnovnih koristi za zdravje, če še odločite za spanje na spominski peni:

.

Ležišča iz spominske pene so izdelana s pomočjo temperaturno občutljivega materiala (1). Ta funkcija občutljivosti temperature materiala, omogoča, da se spominska pena prilagodi na individualni prag telesne toplote in telesne teže vsakega posameznika.

Ko se temperatura poveča, spominska pena postane mehkejša in s tem zagotavlja boljši spanec.

Druge prednosti, ki izhajajo iz naslova uporabe spominske pene, vključujejo lajšanje splošnih bolečin, bolečin v mišicah in bolečin v križu.

Spominska pena to dosega s selektivnim izpodrivanjem tlaka vzdolž dolžine telesa uporabnika (2). Boleče točke telesa imajo povprečno temperaturo višjo od preostalega telesa, kot del naravnega in biološkega obvladovanja in odzivanja našega telesnega mehanizma na bolečine. Tako, da s stiskanjem materiala, v skladu s temperaturo v bolečih predelih telesa, spominska pena pomaga telesu, da si hitreje opomore.

Visok prag odzivanja spominske pene hkrati pomaga, da material hitreje doseže idealno pozicijo za spanje, s čimer naše telo hitro poravna hrbtenico v pravilni ležeči položaj, na dolgi rok pa spanje na pravilen način, rešuje veliko hrbteničnih težav. Obenem s tem načinom, ležišče iz spominske pene, preprečuje potencialni nastanek bolečin v prihodnosti.

Zdravstvene prednosti uporabe spominske pene, so zraven uporabe le te, na ležiščih, vidne tudi pri uporabi spominske pene v vzglavnikih.

Ena od teh je tudi lajšanje spalne apneje (3), ki velja za eno izmed najbolj neprepoznanih in skritih, a tudi nevarnih bolezenskih stanj. Odpravljanje spalne apneje z mirovanjem glave na vzglavniku iz spominske pene, se zagotavlja z vplivanjem ustrezne višine glave na spalno površino, posledico pa vidimo in slišimo (smrčanje) kot pravilen iz zdrav vzorec dihanja med spanjem.

Če boste za vzglavnik izbrali spominsko peno, boste pripomočke, ki jih partner uporablja za premagovanje smrčanja, zanesljivo lahko umaknili.

Naslednja zdravstvena prednost uporabe ležišča s spominsko peno vključuje tudi lajšanje alergij (4). Pomnilni material je izdelan iz anorganskih vlaken. Ta vlakna preprečujejo alergije, ki nastajajo kot posledica pršic – te pa na notranjih straneh ležišč najdejo zase najprimernejša okolja za razvoj in hranjenje.

Surovina v ležišču iz spominske pene, za razliko od organskih vlaken, onemogoča razvoj okolja za nastanek pršic, kar pa ima za posledico, da se vedno več ljudi odloča za spanje na spominski peni.

Priporočamo še:
Če razmišljate, da bi za svoje ležišče izbrali spominsko peno
Ali se odločiti za ležišče iz spominske pene?
Jogi za zdrav življenjski slog