» » » Kuhinja z jedilnico

Kuhinja z jedilnico

Kuhinja z jedilnico, v enem prostoru, se največkrat montira v skupnih in manjših prostorih v mansardah, eno ali dvosobnih stanovanjih ter tudi v modernih bivanjskih enotah, kjer je prisoten trend združevanja različnih prostorskih ambientov v en prostor, skupaj.

V največ primerih je kuhinja z jedilnico povezana preko servirnega pulta, ki se lahko uporablja iz kuhinjske in jedilniške smeri ali preko kuhinjskega otoka, ki ločuje jedilnico od kuhinje. Prispevek, kjer so predstavljene še tri čudovite kuhinje s pultom, boste našli na povezavi, sicer pa je o kuhinjah z otokom, precej zapisano tudi na tej povezavi.

O tem zakaj imajo tipske jedilne mize, na trgu pohištva za jedilnice, najnižjo ceno

Zelo praktična in najbrž najcenejša rešitev za opremljanje majhnega prostora s kuhinjo in jedilnico, je tudi nakup t.i. tipske jedilne mize. To je jedilna miza, ki jo je mogoče umestiti v večino jedilnih ambientov, za takšne jedilne mize pa se povečini odločate mladi ob prvem opremljanju svojih stanovanj in pa vsi, ki vas zanima moderna oprema jedilnice.

Danes, na srečo, tudi med tipskimi jedilnimi mizami, obstaja cela paleta takšnih, ki jih je mogoče kombinirati na najrazličnejše načine, z različnimi jedilnimi stoli, če pa želite do cene jedilne mize, priti še ugodneje, pa zraven nakupa tipske mize za jedilnico, priporočamo tudi nakup ustreznih jedilnih stolov.

.

**********

.

Na prvi sliki spodaj je prikazana kuhinja z jedilnico, podaljšano in umeščeno v nasprotni kot istega prostora.
Jedilniški sestav je kotni.

.

kuhinja z jedilnico
Kuhinja z jedilnico v kot.

.

Osnovno hrbtišče kuhinje je zapolnjeno s kuhinjskimi elementi v spodnji in zgornji vrsti, le na levi, ob oknu, je izdelan vertikalni vgradni kuhinjski element, v katerega sta vgrajeni mikrovalovna in klasična pečica.

Na delovnem pultu hrbtišča kuhinje je vgrajeno tudi pomivalno korito, medtem, ko je vgradna kuhinjska plošča, našla svoj prostor na povezovalnem in servirnem pultu v ospredju kuhinje.

Predali so brez ročajev, fronte ličnic predalov pa so obdelane v beli barvi visokega sijaja.

Delovne površine delovnega pulta in servirnega pulta se skladajo z barvo jedilne mize.
V enakem materialu in barvnih niansah je obdelana tudi stenska obloga na zadnji strani kuhinje in obloga med obema oknoma.

Kuhinjski predali za jedilniški pribor, krožnike in posodo, se odpirajo tudi iz jedilniške smeri, s čimer je olajšana priprava jedilne mize.

Kuhinjska napa nad kuhalno ploščo je izvlečna in se iz stropa spusti zgolj ob njeni uporabi.

.

************

.

Na drugi sliki (spodaj) je predstavljena kuhinja z jedilnico v večjem prostoru.

.

moderna kuhinja z jedilnico
Moderna, večja kuhinja z jedilnico.

.

V tem primeru so osnovni, nizki kuhinjski elementi postavljeni v obliki črke U, dodatno pa je za vgradnjo visokih elementov, uporabljena zidna stena na desni strani od vhoda v kuhinjo.

Tudi v tem primeru je kuhinjska napa izvlečna.

Visok kuhinjski element na levi je ravno dovolj velik, da služi za vgradnjo obeh gospodinjskih aparatov, hkrati pa je desni omarni prekat, uporabljen za vgradnjo hladilnika z zamrzovalno omaro.

Delovni pult je izdelan po merah razpoložljivega prostora in je povezan z okensko polico na desni. Povsem po merah razpoložljive širine med vhodnimi vrati in zidno steno, pa sta izdelana tudi viseča kuhinjska elementa s steklenimi, motnimi ličnicami.

Jedilnico v ospredju sestavljajo štirje stoli v umetnem usnju ter velika steklena jedilna miza.
Kuhinjski predali so dostopni tudi iz jedilniške smeri.

Še eno kuhinjo v obliki črke U ter povezano z bodočo jedilnico v ospredju, si lahko ogledate v prispevku na tej povezavi.

.

*************

.

Na tretji sliki (spodaj) sta prikazani še dve kuhinji z jedilnicama.

.

kuhinje z jedilnicami
Dve kuhinji z jedilnicama v različnih barvah steklenih stenskih oblog.

.

Kuhinji na zgornji sliki sta si med seboj razmeroma podobni, le z razliko, da je ena postavljena v levi, druga pa v desni kot.
In, da se ločujeta po barvah steklenih stenskih oblog (zelena, vijolična).

V obeh primerih gre za dvovrstni kuhinji, kjer kot povezovalni z jedilnico, kuhinjski element, služi element v ospredju.

Kuhinjska obroba nad visoko vertikalno omaro združuje vse kuhinjske elemente v celoto, sicer pa je enak material, kot na omarnih stranicah, kuhinjski obrobi ter delovnem pultu, uporabljen tudi na jedilniški mizi v jedilnici.

V obeh primerih je kuhinjska plošča vgrajena v sprednji del kuhinje, kuhinjski napi  pa se nekoliko razlikujeta po obliki.

Za kontrast in moderen izgled je sredinski vertikalni, visok omarni prekat, oblečen v belo motno steklo.

.

*********

.

Če tudi vas zanima kuhinja z jedilnico, bomo veseli vašega povpraševanja in pogovora z vami. Lahko tudi preko spodnjih kontaktnih možnosti. Sicer pa še več kuhinj z jedilnicami, najdete tudi na tej spletni strani.