» » » Kuhinje brez aparatov – primeri izdelav

Kuhinje brez aparatov – primeri izdelav

V prispevku, ki ga opisujemo tokrat, so predstavljene kuhinje brez aparatov.

Za tovrstne kuhinje, brez gospodinjskih aparatov in brez ostale dodatne opreme ter samo za leseni del kuhinje, se največkrat zanimajo gospodinjstva, ki svojo kuhinjo prenavljajo in so jim že nakupljeni gospodinjski aparati ter večji in manjši kuhinjski pripomočki, ostali še od prejšnje kuhinje ter pa seveda vsi tisti, ki kuhinjo sicer opremljajo na novo, a do gospodinjskih aparatov, pridejo na drugačen način (najpogosteje v obliki poročnih ali drugih daril ob obletnicah).

V spodnjih predstavitvah je zato prikazanih nekaj kuhinj brez aparatov, v času njihove montaže.

Primer prenove stare kuhinje v celoti, je opisan na tej povezavi.

V prvem primeru gre za prikaz montaže kuhinje brez aparatov – le v desnem delu hrbtnega, zidnega kuhinjskega pulta, je že vgrajen standardiziran enojni pomivalnik z dodatnim odcejalnikom, sicer pa bo v odprtine za gospodinjske aparate, kasneje mogoče postaviti poljubne modele vgradne pečice, pomivalnega stroja ter vgradnega hladilnika.

.

kuhinje brez aparatov
Primer moderne, dvovrstne kuhinje brez aparatov.

.

Večina gospodinjskih aparatov (in tudi kuhinjskih elementov, predvidenih za osnovne aparate), je standardnih dimenzij za predvideno globino 60 cm, kar pomeni, da lahko v vnaprej pripravljene lesne niše za aparate, lastniki poljubno določijo svoje gospodinjske aparate.

Standardne dimenzije največkrat veljajo za vgradno oz. standardno pečico, vgradni hladilnik (z zamrzovalnim ločenim ali skupnim delom) ter enojni ali dvojni pomivalnik in pomivalni stroj.

Zgornja kuhinja je izdelana v kombinaciji visokega sijaja bež barve ter naravnega lesnega tona obeh delovnih pultov in korpusa na zunanjem, otočnem delu kuhinje.

.

********

.

Brez aparatov je izdelana tudi spodnja kuhinja:

.

kotna kuhinja brez aparatov

.

V tem primeru gre za montažo večje kotne kuhinje z dodatnim kuhinjskim otokom, omarni korpusi za bodoče gospodinjske aparate pa so puščeni klasično ob zidnih krakih kuhinje za pomivalni del, v visoki dvojni kuhinjski omari za vgradno pečico na stojno višino ter v desnem delu za hladilnik z zamrzovalnikom.

Kuhinja po svojem stilu sodi med moderne, brez ročajne kuhinje, močnejšega kontrasta temnejše lesne barve in bež visokega sijaja.

Dodatni primeri modernih kuhinj z otokom, so prikazani na povezavi.

.

*******

.

Montaža lesnega dela (plus že vgrajene vnaprej kupljene kuhalne plošče) je prikazana tudi na spodnjem primeru široke in enovrstne kuhinje.

.

bela enovrstna kuhinja brez aparatov
Primer svetle, enovrstne kuhinje brez aparatov.

.

Na zgornji sliki je kuhinja izdelana z ličnicami iz belega visokega sijaja, njeni moderni in široki izvlečni elementi delujejo na mehko ter neslišno zapiranje, v aluminijasti izvedbi je narejena le podnožna kuhinjska maska.

Ves ostali, lesni del kuhinje zasleduje svetlost in prostornost kuhinje z željo po modernem in sodobnem izgledu.

Sama postavitev elementov je praktična: iz leve in desne se kuhinjski niz zaključuje z višjima, uporabnima omarnima korpusoma, na sredini pa je med obema izdelan spodnji kuhinjski niz z elementi ter zgornji viseči elementi na pregibno odpiranje.

Aparati bodo vgradni.

.

Primer pol otočne kuhinje brez aparatov

. moderna polotočna kuhinja brez aparatov .

Zadnji primer, na zgornji sliki, prikazuje lesni del kuhinje (z že vgrajenim belim, enojnim pomivalnim koritom), ki je primeren za večje kuhinjske prostore.

Kuhinja v svojem sprednjem delu ponuja kuhinjski polotok, v katerega bo skrajno desno vgrajen pomivalni stroj, osnovni gospodinjski aparati pa bodo, kot v večini tovrstnih razporeditev kuhinjskih elementov, vgrajeni v zidni kuhinjski krak.

Kombinacija materialov je ponovno bela v visokem sijaju ter naravni lesni vzorec za kuhinjski pult in podnožno masko.

.

********

. Če tudi vas zanima izdelava samo lesnega dela kuhinje brez aparatov, se čez kontaktne možnosti, priporočamo za pogovor. .