» » » 3 primeri kuhinj po naročilu

3 primeri kuhinj po naročilu

V večini prispevkov, ki smo jih do te objave, prikazali na tej povezavi, ste imeli naši spremljevalci, priložnosti prebirati praktične nasvete v zvezi z ergonomskim in funkcionalnim razporejanjem pohištva po kuhinji ter realne prikaze različnih postavitev kuhinj. Tokratno vsebino namenjamo tistim, ki se zanimate za kuhinje po naročilu.

Poglejmo si najprej najpogostejše lastnosti kuhinj, ki spremljajo družine, da namesto po vnaprej postavljenih primerih kuhinj, posežejo po takšnih, ki so izdelane po naročilu.

Za kuhinjo po naročilu se boste v prvi vrsti spogledovale družine, katerih kuhinjski prostori ne omogočajo klasične postavitve kuhinjskih elementov v prostor. Sem spadajo npr. kuhinjski prostori, ki so preko odprtih prehodov in brez ločenih sten, povezani z drugimi prostori (npr. z jedilnico ali dnevno sobo), kuhinjski prostori, ki vsebujejo zidne zobe (npr. dimniške ovire, okenske police,…), mansardni kuhinjski prostori ter specifični kuhinjski prostori (mini kuhinjski sestavi, čajnice, skupinske kuhinje,….)

Na spodnji sliki prikazujemo primer izdelane kuhinje po naročilu, ki vsebuje nekaj izmed zgornjih lastnosti.

.

Primer kotne kuhinje po naročilu, v mansardi

.

kuhinje po naročilu
Primer izdelane kuhinje po naročilu.

.

Kuhinja (na sliki) je postavljena v mansardnem delu stanovanja, v kot, v katerem se strop na levi, delno, poševno spušča proti zunanji zidni steni. Obenem je na zunanji steni montirano tudi kuhinjsko okno, pod njim pa je nekoliko v levo, pomaknjen tudi radiator.

Kot priročen delovno servirni pult in hkrati kot podaljšek delovnih površin, ki jih praktično z nakupom gospodinjskih aparatov, v vsaki kuhinji, skozi čas zmanjka, je dodatno podaljšana kuhinja tudi od notranjega zidu proti jedilnici.

Sicer pa lahko na spodnji sliki vidite, da tudi desni, notranji kot kuhinje, ni povsem pravokoten, ampak, da v njem prostor zapolnjuje zidni zob.

.

kuhinja po naročilu
Pogled od blizu.

.

Ličnice kuhinjskih elementov so izdelane brez ročajev in obdelane v beli barvi visokega sijaja, dodatno pa je v barvi in materialu delovnega pulta, izdelano tudi hrbtišče in zidni zob.

Pomivalnik je vgrajen na levo stran pod dva viseča kuhinjska elementa.
Ta se odpirata preko mehkega mehanizma, spodnji del ličnic obeh pa je izdelan v belem, motnem steklu.

Skrajno v kot, je prostor dodatno izkoriščen z dvema odlagalnima policama, ki segata vse do nasprotne, pravokotne stene.

Kuhalna plošča je vgrajena na hrbtno, zidno steno, prostor levo in desno od nje pa je v celoti namenjen delovnim površinam in pripravi jedi.

Samostoječ hladilnik z zamrzovalno omaro je postavljen ob desni zidni rob, kjer se prostor kuhinje, tudi zaključi.
Desni kuhinjski elementi so zato predvideni točno po takšni meri, da ostaja dovolj prostora za postavitev hladilnika.

Za dodatne predale in delno tudi kot vizualna pregrada kuhinje z vhodom v prostor, je postavljen kuhinjski pult (na prvi sliki), še nekoliko v notranjost jedilniškega prostora.

Ena izmed prednosti kuhinje po naročilu, je tudi ta, da lahko z njimi, povsem po željah, izkoristimo kotne dele kuhinj.

V prikazanem primeru so na eni strani kota kuhinje uporabljeni kuhinjski elementi z tako imenovano ledvičko, na drugi strani kot zapolnjujejo izvlečni predali. Sliko kotnega predala z ledvičko, smo prikazali tudi v prispevku z naslovom Bele, moderne kuhinje.

.

Primer enovrstne kuhinje po naročilu

.

Na spodnji sliki je prikazan primer izdelave kuhinje za prostor, ki omogoča ob steno postavitev enovrstne kuhinje.

.

enovrstna kuhinja po naročilu
Enovrstna kuhinja z ostalimi potrebnimi kuhinjskimi elementi kot vgradnimi ob steno.

.

Na tej sliki gre za klasičen primer etaže, ki omogoča več kot dovolj prostora, da se kuhinja ne postavi dvovrstno. Ob osnovno, enovrstno kuhinjsko razporeditev, je na drugi steni (levo) vgrajen dodaten kuhinjski element, ki ga zapolnjujejo izvlečni predali, hladilnik z zamrzovalno omaro in vgradna pečica.

Na prehodu, na hodniku pri vhodu v prostor, je prvi del zidne odprtine, namenjen vgradnji garderobne omare.

Enovrstni kuhinjski niz in celotna kuhinja je zasnovana moderno. Moderna kuhinjska napa zapolnjuje prostor na skrajnem levu, nato pa se v vrhnjem kuhinjskem nizu, nadaljujejo lični, viseči kuhinjski elementi v beli barvi visokega sijaja.

Podobno kot v prvem primeru, so tudi ti, brez ročajni.

Spodnji del enovrstnega niza sestavlja delovna plošča, pomivalnik ter seveda, pod kuhinjsko napo, vgrajena kuhalna plošča. Celotna kuhinjska obloga je do stropa oblečena v les ličnic samih predalov spodnjega niza.

Če vas zanima še kuhinjska armatura na sliki – gre za vrhunsko, senzorsko armaturno pipo, ki je sicer predstavljena v prispevku Glavne prednosti senzorskih armatur za kuhinje.

.

Primer kuhinje po naročilu ob nepravilno steno

.

kuhinja po meri

.

Na zgornji sliki je predstavljen primer postavljene kuhinje v prostor, ki ga ob vhodu, objema lomljen zid.

Osnovni kuhinjski elementi so postavljeni na obe strani kuhinje v obliki pravega kota, dodaten servirno delovni pult pa je pridobljen tudi s kuhinjskim krakom, ki gleda k jedilnici.

Poševni, vhodni del je uporaben z montažo odprtih, kotnih, odlagalnih polic, skrajni kotni del kuhinje pa zapolnjuje dvižni rolo.

Izjemno uporaben in praktičen je tudi kuhinjski pult v ospredju, saj so predali za jedilniški pribor, krožnike in sklede, montirani kar iz jedilniške strani, posamezne, večje sklede (npr. za sadje) pa lahko postavite kar na sam pult. Sklede za solato ali sadje, ki ste ga ravnokar prinesli iz trgovine, ponavadi postavimo v kuhinji na vidno mesto, bodimo pa pozorni, da so kuhinjske sklede, naravi prijazne, ekološke, brez BPA in melamina, saj se skrb za ekologijo ne začne samo v trgovini (kjer ne izberemo več plastičnih vrečk), ampak nadaljuje tudi doma, kjer sklede in posodo za sadje in zelenjavo tudi izbiramo s pogledom na ekologijo.

Kuhinjska napa je stropna.

Če tudi vi potrebujete kuhinjo, prilagojeno svojemu prostoru in, če se zanimate za kuhinje po naročilu, se bomo z veseljem z vami pogovorili preko kontaktnih možnosti.