» » » Prednosti ležišč iz lateksa

Prednosti ležišč iz lateksa

Glede na to, da so lateks vzmetnice vedno bolj priljubljene po vsem svetu, se morda sprašujete, katere so tiste glavne odlike in prednosti, zaradi katerih se vedno več ljudi odloča za lateks ležišča.

lateks ležišča prednosti

.

Kaj sploh je lateks?

.

Lateks je naraven material, ki prihaja iz soka drevesa kavčukovca (Hevea brasiliensis) in je znan po tem, da ima izjemno visoko elastičnost. To je ta elastičnost, ki obenem omogoča, da je ležišče iz lateksa skladno in prijetno s telesno obliko uporabnika.

Tisti, ki so že spali na lateks ležiščih in pa tudi klinične študije, vam bodo potrdile, da počitek na lateksu sicer ne deluje čudovito mehko “na prvi dotik”, vendar, ko se telo enkrat umiri in, ko nastopi globok spanec, nudi lateks telesu najbolj popolno podporo, kar se kaže v tem, da se lateks ležišča pogosto in največkrat priporočajo ljudem s kostno mišičnimi obolenji, bolečinami v križu in revmo.

.

Lateks ležišča se prilagajajo obliki telesa

.

Vzmetnica iz lateksa vam ponuja številne prednosti in visoko kakovost spanja, s čimer dokazuje svojo priljubljenost.

V prvi vrsti prednosti, ki jih prinašajo ležišča iz lateksa, je edinstvena izravnava ležišča, ki nudi mehko udobje z ustrezno podporo hrbtenici. Prevleka za posteljni lateks je tudi naravno odporna na pršice, plesni in bakterije in je brez uporabe dodanih kemikalij.

Prav tako je v ležišču iz lateksa odlično omogočeno kroženje zraka, ki je odprto že s samo celično strukturo naravnega lateksa in z luknjičastimi vzorci namensko oblikovanimi že med samo proizvodnjo. Slednje zagotavlja ležišču dobro zračnost, zaradi česar imajo lateks ležišča tudi prijetno temperaturo za spanje. Ne glede na sezonski čas.

Dodatna prednost ležišča iz lateksa je v tem, da prenaša gibanje brez težav, kar pomeni, da, če spite s partnerjem, ne boste čutili njegovo gibanje na svoji strani postelje.

Odlike ležišč iz lateksa se navsezadnje kažejo tudi v tem, da naravna lateks ležišča, priporočajo zdravstveni delavci, kot so, npr. kiropraktiki, fizioterapevti in osteopati.

Zadnja, a ne najmanj pomembna odlika lateksa, pa je v tem, da lateks ležišča sodijo med ene izmed najbolj trajnih vrst ležišč, ki so na trgu sploh na voljo, zato se tisti, ki jih zanima nakup ležišča, tudi iz finančnega vidika, raje odločijo za lateks, kot ostale materiale.

.

Kakšno vrsto ležišča iz lateksa potrebujem?

.

lateksObstaja veliko različnih vrst ležišč iz lateksa.

A se v osnovi, lateks ležišča, razlikujejo po tem, kakšne dimenzije potrebujemo, kakšna je debelina posameznega ležišča iz lateksa in kakšen je pri posamezni vrsti ležišča, spremni program (nadvložki, vzglavniki, letvice, primerne za posamezno vrsto ležišča,…)

.

Medtem, ko si vsa ta vprašanja lahko vsak interpretira po svoje, hkrati, po drugi strani, obstaja nekaj splošno sprejetih pravil pri odločanju za lateks:

.

Ko gre za povsem naraven lateks v primerjavi z mešanico s sintetičnimi primesmi in lateksom, se “100 %naravno” šteje kot boljša možnost. Še posebej, če smo tip osebe, ki trdno verjame v nakup izdelkov s surovinami, ki izhajajo izključno iz narave in, ki jih ne proizvede človeštvo.

Po drugi strani pa, sintetično pridobljen lateks, ne pomeni nujno slabše izbire v primerjavi s 100% naravnim lateksom.

Da bi dosegli maksimalno kombinacijo, primerno za različne potrebe vsakega izmed nas, tako iz vidika udobja kot zdravja ter telesne podpore, nekateri proizvajalci, kljub vsemu, naravnemu lateksu spreminjajo osnovno strukturo. Kar pa ni nič narobe, še posebej, če je ležišče potrjeno in certificirano z mednarodno in svetovno priznanimi, ustreznimi certifikati (npr. Oeko-Tex, Eurolatex, LGA in Morton Thiokol).

Ti služijo za potrditev ležišča iz lateksa, ki ga dejansko odlikuje elastičnost, vzdržljivost in trajnost ter tudi, da lateks ležišče ne vsebuje nobenih škodljivih snovi.

.

Priporočamo še:
Glavne prednosti ležišč iz 100% naravnega lateksa ter
Kaj upoštevati pri izbiri ustreznega ležišča za hrbtenico?