» » » Mansardne kuhinje po meri

Mansardne kuhinje po meri

Pri postavitvi kuhinj v mansardi se pogosteje, kot v standardnih in ravni etažah, srečamo s prostorskimi zahtevami in posebnostmi, kot so poševni strop, zidni zob ter različni nosilni leseni tramovi, prečne nosilne lege, strešna okna ter ne klasično postavljene zidne stene.

Zato nas v takšnih prostorih zanima izdelava mansardne kuhinje po meri.

Na spodnji sliki je prikazana postavitev po meri izdelane kuhinje v celovit in povezan mansardni prostor, ki bo v svojem poševnem delu hkrati jedilnica in na levi tudi kuhinja, prostor v ospredju pa bo namenjen dnevnemu druženju. Jedilnicam in kuhinjam v enem prostoru, je namenjen tudi prispevek na povezavi.

Kuhinjski sestav je izdelan v modernem stilu z dvema osnovnima kuhinjskima sestavoma.

.

mansardne kuhinje po meri
Opremljanje mansardne kuhinje po meri skupaj z ureditvijo jedilniškega prostora.

.

Levi kuhinjski niz je postavljen ob zidno steno.

Sestavlja ga dvojni povišan kuhinjski omarni korpus, ki se proti spuščenemu stropu, nadaljuje še s krajšim delovnim pultom in dvema vrstama izvlečnih elementov pod njim.

Desni kuhinjski sestav je postavljen v središče, ob moderno zasnovan, nosilni mansardni steber in je namenjen enojnemu pomivalniku, kuhalni plošči ter odlagalno servirni površini.

Za nosilnim stebrom na desni je prostor predviden za večjo jedilniško mizo, ki jo lahko hkrati nemoteno uporablja 6 ljudi.

Celotna kuhinja v mansardi je izdelana v beli barvi z ličnicami kuhinjskih elementov v visokem sijaju ter estetskimi, srebrnimi ročaji, povišan omarni korpus na levem delu kuhinje pa je namenjen vgradnji klasične in mikrovalovne pečice.

Celoten mansardni prostor deluje s svojim povezanim in v celoti odprtim prostorom, sveže in svetlo, hkrati pa je dovolj razgiban, da omogoča prehod v kuhinjo tudi iz hrbtne strani osrednjega nosilnega stebra na sredini prostora.

.

stanovanje v mansardi

.

Maksimalen izkoristek kuhinjskih elementov je dosežen tudi z vgradnjo praktičnih elementov v stranske predele kuhinjskega otoka, sicer pa boste uporabne nasvete za opremljanje mansardne kuhinje po meri ter ostale kuhinje v še manjših prostorih, zasledili tudi v prispevku Kuhinje za male prostore in v kratkih nasvetih za opremljanje raznovrstnih kuhinj.