» » » Moderna kuhinja z jedilnico – 3 primeri

Moderna kuhinja z jedilnico – 3 primeri

Ponavadi je moderna kuhinja z jedilnico povezana v manjših stanovanjskih enotah, kjer prostori niso ločeni med seboj.
Ali pa v večjih hišah, kjer so npr. jedilnice, kuhinje in dnevne sobe, vse zasnovane, v enem, večjem prostoru.

Na spodnji sliki je prikazana moderna kuhinja z jedilnico povezana tako, da je kuhinjski prostor predviden v zadnji del skupnega večjega prostora, ki se levo od jedilnice, nadaljuje tudi v dnevno sobo.

Kuhinjski elementi so postavljeni v obliki črke U iz obeh strani, povsem do preloma zidne stene, kjer se nato začenja jedilni in dnevni prostor.

Jedilnico sestavlja moderna jedilna miza ter šest estetskih, oblazinjenih in barvno izstapajočih, zelenih stolov.

.

moderna kuhinja z jedilnico
Moderna kuhinja z jedilnico.

.

Kuhinjski prostor je v celoti izkoriščen z nizoma kuhinjskih elementov na tleh ter visečimi elementi na hrbtni strani kuhinje.
Dovolj naravne svetlobe vstopa v kuhinjo skozi okno na desni (za vgradnim hladilnikom) ter skozi manjše, položno okno na zadnji strani.

Ličnice kuhinjskih elementov so obdelane v beli barvi visokega sijaja. Za moderen izgled so jim dodani lični aluminijasti ročaji, spodnje kuhinjske elemente pa obkroža omarni korpus (stranice) in delovna ploskev v izgledu naravnega lesa.

Enak material je uporabljen tudi pri izdelavi jedilne mize.

Kuhinjska napa je montirana na levi, pod njo je v delovno ploskev vgrajena kuhalna plošča.
Pomivalnik je zasnovan pod položno ležeče okno na zadnji strani kuhinje.

Pretežni del predalov se odpira s klasičnim krilnim mehanizmom odpiranja, edino desni spodnji kuhinjski niz je zapolnjen z izvlečnimi predali, ki omogočajo mehko in neslišno zapiranje.

.

**********

.

Moderna kuhinja z jedilnico je predstavljena tudi na spodnji sliki.

Za razliko od zgornje, so tokrat vidne naravne lesne ploskve, obdelane z še bolj kontrastno vidnimi lesenimi letnicami in grčami, za dodaten kontrast pa je tudi kuhinjsko hrbtišče obdelano v enakem lesnem vzorcu.
Celoten prispevek o tej kuhinji, je na tej povezavi.

.

moderna kuhinja jedilnica naravni les
Moderna kuhinja s kuhinjskim polotokom in jedilnico.

.

Za razliko od prvega prikazanega primera, je tukaj moderna kuhinja z jedilnico, zasnovana tako, da je med kuhinjo in jedilnico, postavljen kuhinjski delovni polotok, v katerega je vgrajena kuhalna plošča. Nad njo je montirana kuhinjska napa, pomivalni del pa je prestavljen v zgornji, desni kot kuhinje.

Jedilnica je standardno namenjena uporabi šestih ljudi, se pa estetsko, tako z izborom oblazinjenih črnih stolov, kot samega materiala mize, fantastično ujema s celotnim ambientom kuhinje.

.

**********

.

Tretji primer moderne kuhinje z jedilnico je predstavljen na spodnji sliki:

.

moderna kuhinja jedilnica
Moderna kuhinja, jedilnica ob kaminu.

.

Tudi ta primer je že prikazan v okviru prispevka, kjer smo govorili o treh različnih primerih kuhinj s pulti.

V tem primeru je moderna kuhinja z jedilnico zasnovana v še manjši, skupen prostor, ki preko večjih terasnih vrat, gleda proti zunanji terasi. Za zimske dni, je na desni predviden estetsko in v kamnu obdelan kamin na trda goriva.

Osnovni kuhinjski niz je postavljen povsem ob zidno steno, čisto na koncu kuhinje in se kotno nadaljuje tudi po desni do prelomne stene z dnevnim prostorom.

Jedilna miza za šest uporabnikov je postavljena med dnevni in kuhinjski prostor.

Kuhinja je vizualno od jedilnega mesta ločena z ličnim in krajšim kuhinjskim otokom (o kuhinjah z otoki smo govorili v prispevku na povezavi).

Kuhinja na zgornji sliki, ponuja na otoku, dodatno stekleno, odlagalno in servirno polico.
Ličnice kuhinjskih elementov in omarni korpus so estetsko usklajene z barvami jedilne mize in barvo oblazinjenega dela jedilnih stolov.

K celotnemu umirjenemu in naravnemu izgledu, pa svoje doda kaminska kamnita obroba, izbor parketa ter barve sten.

.

**********

.

Če tudi vas zanima moderna kuhinja z jedilnico, se z veseljem z vami pogovorimo in pripravimo info ponudbo tudi iz naše strani.