» » » 3 primeri kuhinj po meri

3 primeri kuhinj po meri

Za obiskovalce spletne strani, ki jih zanima nakup kuhinje po meri, smo vsebino tokratnega prispevka, izkoristili za predstavitev treh po meri, izdelanih kuhinj, ki ima vsaka po svoje nekatere prostorske posebnosti.

Nakup kuhinje po meri je praktično zanimiv za večino prostorov, saj si vsak želi svoj kuhinjski prostor maksimalno izkoristiti, ga povezati z drugimi prostori ali pa preprosto kuhinjsko pohištvo prilagoditi prostorskim zahtevam (okenskim policam, dimenzijam, zidnim oviram, predelnim stenam, inštalaciji,….)

Zanimive, po meri, izdelane kuhinjske rešitve, boste našli tudi na priloženi povezavi.

.

Kotna kuhinja po meri

.

nakup kuhinje po meri
Nakup kuhinje po meri – kotna kuhinja.

.

Na zgornji sliki je prikazana kotna kuhinja, ki se s svojo razporeditvijo elementov, popolnoma prilega prostoru. Na desni se kuhinja zaključuje z vhodom v prostor, na levi zidni stranici se nahaja okno z okensko polico.

Za popolni izkoristek prostora in za vse želene kuhinjske gospodinjske aparate, ki so predvideni za kuhinjo, je bilo mogoče kuhinjsko napo, postaviti zgolj na levo stran od okna. Temu je posledično sledila tudi vgradnja široke kuhalne plošče.

Sam kotni kuhinjski niz sestoji iz dveh krakov. Desni, krajši se začne z visokim kuhinjskim elementom, v katerega je v stojni višini, vgrajena vgradna pečica. Nad njo je izdelan predal s krilnim odpiranjem vrat, pod njo pa trije izvlečni predali.

Krajši krak se nato v spodnjem nizu nadaljuje z enojnim umivalnikom in vgrajenim kotnim predalom, zgornji niz pa je zapolnjen s pregibnimi regali, delno kombinirani s steklenimi ličnicami.

Daljši kuhinjski krak je namenjen delovni plošči in pripravi hrane. Vanj so izmenično postavljeni različno globoki, izvlečni predali ter podaljšek kotnega regala z odpiranjem na poteg.

Za barvno kombinacijo je izbrana bež barva v visokem sijaju ter češnja. Ročaji so aluminijasti.
Kuhinjska napa prihaja iz nabora ponudbe iz prispevka na povezavi.

.

Nakup kuhinje po meri za še manjši, kotni prostor

.

kuhinja po meri kot
Kuhinja po meri manjšega kota.

.

Na zgornji sliki je prikazana rešitev izdelave kuhinje po meri še manjšega kotnega prostora, kot na vrhnji sliki. Obenem sam kot kuhinje z zidno izboklino, tvori nepravilnost, kateri smo morali dodatno prilagoditi tako zgornje, kot spodnje kuhinjske elemente.

Same fronte kuhinjskih elementov so brez ročajne, barvna kombinacija pa je delno podobna zgornji, le, da barvo bež v visokem sijaju, v tem primeru nadomešča bela v visokem sijaju.

Za hrbtišče kuhinje je uporabljeno steklo, dekorirano z motivi iz fototapet.

Zasnova kuhinje se zaradi manjšega prostora, od zgornje razlikuje tudi v tem, da je kuhinjska napa v tem primeru, vgradna. Nekoliko več prostora smo v manjšem prostoru pridobili tudi z manjšim vgradnim umivalnikom ter manjšo kuhalno ploščo, od zgornje.

Razporeditev in vgradnja vgradne pečice je ponovno postavljena v stojno višino.
In tudi v tem primeru smo za kontrast, na levem kuhinjskem kraku, v zgornjem delu, na ličnicah uporabili, belo, motno steklo.

Tri enkratne primere, po meri izdelanih kuhinjskih rešitev, boste našli tudi v prispevku o opremljanju kuhinj v nevsakdanjih prostorih, na povezavi.

.

Moderna kuhinja po meri

.

moderna kuhinja po meri
Nakup kuhinje po meri v modernem stilu.

.

Tretja slika prikazuje primer opremljanja moderne kuhinje. Prav tako po merah prostora.
Kuhinja vsebuje veliko kuhinjsko vgradno omaro na levi, ki je sestavljena je iz štirih globokih vertikalnih prekatov.

Drugi je opremljen v steklu, v četrtem smo postavili na stojno višino, vgradno pečico.
Kuhinjski niz se nato na hrbtni steni, zaradi oken, nadaljuje le v spodnjem delu, v zgornjem pa celovito podobo kuhinje zaključuje zgolj, v enaki debelini in izbrani barvi, izdelana kuhinjska obroba.

Tretji kuhinjski element ločuje jedilni prostor in služi kot delovno servirni pult, na katerega je vgrajena kuhalna plošča. Nad njo je montirana izbrana kuhinjska napa v modernem izgledu.

Več idej za kuhinje boste našli tudi na naši spletni strani, v kolikor pa vas zanima informativna ponudba za nakup kuhinje po meri vašega prostora, pa z veseljem le to, naredimo tudi čez spodnje kontaktne možnosti.