» » » Različni primeri nizkih omar za spalnice

Različni primeri nizkih omar za spalnice

V nadaljevanju tokratnega prispevka, so najprej prikazani primeri, kjer so postavljene nizke omare za spalnico. Pod predstavljenimi primeri pa so opisane še tri najpogostejše lastnosti, za tiste, ki potrebujete v svojih spalnicah omare, izdelane po naročilu.

Opremljanje spalnic, ideje in ostale pohištvene rešitve za spalnice, so zbrane na povezavi.

.

Primer visoke in nizke omare za spalnico pod mansardnim stropom

.

nizke omare za spalnico
Primer nizke omare za spalnico v mansardi. Na kotnem regalu je predviden prostor za postavitev televizorja. Zgornja ploskev nizke omare ima vgrajene utopnice za napeljavo električnih kablov.

.

V tem primeru (slika zgoraj) je nizka omara postavljena ob bok visoki dvodelni garderobni omari z drsnimi vrati.
Celoten komplet je izdelan po naročilu in dimenzijah razpoložljive stene.

Nizka omara vsebuje štiri izvlečne predale z mehkim zapiranjem ter okrasnimi aluminijastimi prečnimi držali.
Omarni obod je izdelan iz temno rjavega iverala, ličnice predalov so iz navadnega, belega in matiranega iverala.

Nizka omarica se po svoji globini ujema z globino visoke garderobne omare na njeni desni.

Podobne, a še manjše primere nizkih, predvsem nočnih omaric, boste našli tudi v prispevku, kjer so predstavljenih različni, po naročilu izdelani, posteljni okvirji.

.

Samostojna nizka omara z več predali

.

samostojna nizka omara za spalnico
Celotna spalnica, izdelana po naročilu. Vključena večja drsna garderobna omara, nizka samostoječa komoda z osmimi predali, posteljni okvir in dodatni viseči regalnik nad komodo.

.

Na zgornji sliki je predstavljena izdelava nizke omare za spalnico, ki je namenjena ločeni postavitvi od večje garderobne omare. Medtem, ko visoka, dvodelna omara z drsnimi vrati, na levi, služi garderobi za obešanje, je nizka komoda na desni namenjena pospravljanju spodnjega perila, nogavic in podobnemu.

Sestavljata jo dve vrsti s štirimi širokimi izvlečnimi predali, ličnice dveh pa se estetsko ujemajo z dekorjem na fronti visoke garderobne omare. Visoka garderobna omara je vgradna (do stropa), fronte drsnih vrat pa so izdelane iz kombinacije belega in rdečega stekla.

Bele ličnice predalov nizke omare so izdelane iz visoko sijajnega belega iverala, dve ličnici pa sta obdani z rdečim steklom.

Nizka omara se po globini ujema z zidnimi zobom za vrati v spalnico.

Po meri je v tej spalnici izdelan tudi posteljni okvir ter viseči regalnik nad nizko omaro.

.
Kombinacija nizke omare, odprtega poličnika in visoke omare

.

omare po meri

.

V zgornjem primeru se spalni prostor nahaja v mandardi.
Je pa v tej spalnici, lom ravnega in poševnega dela stropa prekinjen z dodatnim zidnim tramom (obdelanim z mavčno ploščo).

V tem primeru je zato visoka garderobna omara vgrajena do zidnega stropnega trama, za njegovo širino je izdelan dodaten odprt poličnik z več policami za odlaganje, levo od njega pa se pod poševnim stropom do nasprotne stene, nadaljuje nizka omarica z dvema vertikalama po 5 predalov.

Nizka omarica je v tem primeru ožja od osnovne garderobne omare, izvlečni predali so krajši, po višini pa sta spodnja predala malenkost višja.

Če opremljate ali nakupujete spalnico povsem na novo, priporočamo tudi ogled zapisa na povezavi. V njem boste našli še več idej o tem kakšen material izbrati, za kakšen stil spalnice se odločiti in predvsem kaj vse je mogoče v spalnici, izdelati po meri.

Tudi v zgornjem primeru sta dve ličnici nizke omare dekorirani s steklom, kot ga vidimo na garderobni omari.

Vse ostalo (omarni korpus – notranjost), odprti poličnik, omarna stranica ter odlagalna ploskev nizke omare, so v navadnem belem iveralu. O vseh prednostih, ki jih prinašajo bele omare, je zapisano v prispevku na povezavi.

.

Primer nizke omare brez ročajev

.

nizka omara brez ročajev

.

Na zgornji sliki je ponovno pokazan primer sicer celotne izdelave omarnega sestava za spalnico, le, da je tokrat nizka omara postavljena ob steno, ki se zaključuje z oknom.

Za razliko od zgornjih primerov je nizka omara v tem primeru izdelana iz treh izvlečnih predalov brez ročajev, hkrati pa so vsi trije predali, obdani z različno barvitimi steklenimi ličnicami.

Omarica je po globini prilagojena osnovni garderobni omari, stoji pa na štirih kvadratnih, aluminijastih nogicah in je nekoliko dvignjena od tal.

.

Kdaj se odločiti za nizke omare za spalnico?

.

Nizke omare za spalnico bodo prišle prav v treh primerih:

  • za interesente, ki potrebujejo dodatno pohištvo osnovnim garderobnim omaram v spalnicah
  • za lastnike spalnic, ki se nahajajo v mansardah ali imajo v spalnici nižje predele (o spalnicah v mansardah govori ta prispevek)
  • v modernih spalnicah, kjer ne želimo preveč kosovnega pohištva, temveč kvečjemu kak regal ali posamezno odlagalno mesto. 3 moderne spalnice so predstavljene na povezavi.

Za vse tri primere, so v nadaljevanju, še predstavljene prednosti, v kolikor so takšne nizke omare za spalnico, izdelane po naročilu.

Prva prednost po naročilu izdelanih omar v spalnici je samostojna izbira dimenzij. Medtem, ko s tipskim spalnim pohištvom, ki ga dobimo v večjih pohištvenih in trgovskih centrih, lahko opremimo predvsem spalnice s klasičnimi prostorskimi dimenzijami, je v praksi tako, da je klasičnih spalnic in prostorov brez različnih prostorskih posebnosti, pravzaprav malo.

Nekatere spalnice imajo na voljo nestandardno globino takoj za vhodnimi vrati v spalnico, nekatere spalnice imajo že vnaprej ločen prostor za garderobno sobo, ogromno spalnic se nahaja v mansardah, v manjših spalnicah si želimo pregradne stene ali drsna vrata, električna in ostala napeljava, povezovalni trami, okenske police in izhodi na balkone…. Vse to so življenski in realni prostorski izzivi, zaradi katerih pogosto v spalni prostor ne moremo dobiti standardnega pohištva za spalnico.

Po drugi strani pa je prednost po naročilu izdelane spalnice tudi ta, da lahko zraven dimenzij, sami določamo vrste materialov in barve, posamezno pohištvo pa kombiniramo glede na tehniko izdelave z ostalimi podrobnostmi (barve tal, barve sten, akril, ogledala,…)

.

*********

.

Če tudi vas zanimajo nizke omare za spalnico, se z veseljem priporočamo za pogovor in info ponudbo.