» » » Trije nedavni primeri opremljanja novih kuhinj

Trije nedavni primeri opremljanja novih kuhinj

Za marsikatero gospodinjstvo predstavlja nova kuhinja, pri opremljanju stanovanja, zdaleč največji ne samo finančni, temveč tudi opremljevalsko/estetski izziv, saj je današnja ponudba možnosti izdelave kuhinj ne samo pestra in izjemno raznolika, temveč se estetsko materiali za kuhinjo, med seboj popolnoma razlikujejo, tehnologija vseh kuhinjskih elementov pa se razvija vse hitreje. Sodobnim kuhinjskim trendom je zato vse težje slediti.

V prispevku, v nadaljevanju, je zato predstavljenih nekaj primerov, kjer je nova kuhinja umeščena v povsem individualne prostorske ambiente in priložnosti.

.

Dvovrstna kuhinja s pultom

.

nova kuhinja
Kuhinja z dodatnim pultom na zunanji strani.

.

Na zgornji sliki je najprej prikazana nova kuhinja, postavljena v kuhinjski prostor, ki ga iz desne, ograjujeta dve zidni okni. Osnovni kuhinjski niz je zasnovan ob hrbtno zidno steno, pri čemer je desni, okenski del, razdeljen na spodnji in zgornji (viseči) del, levi kuhinjski niz pa tvori višja, dvodelna omara.

Za hitrejši dostop do gospodinjskih aparatov in za enostavno pripravo jedi, je vgradna pečica, montirana v stojno višino, v desnem prekatu, levi prekat pa je namenjen vgradnemu hladilniku in zamrzovalniku, v spodnjem delu.

Dodaten prostor za kuhinjsko vgradno ploščo, se je našel na kuhinjskem pultu, na nasprotni strani.

Priporočamo še: Moderne kuhinje s šankom

.

Nova kuhinja z otokom

.

nova kuhinja z otokom
Montaža nove kuhinje z otokom.

.

Na zgornji sliki je prikazana nova kuhinja, ki ima na sredini, izdelan, iz obeh strani, uporaben kuhinjski otok.

Osnovni kuhinjski elementi so postavljeni v obliki črke L, kot dodaten kuhinjski element pa na sredini prostora, kraljuje kuhinjski otok z uporabnimi predali iz sprednje in zadnje strani.

Podobno kot v večini ostalih primerov opremljanj novih kuhinj, so tudi v tej, visoki kuhinjski elementi, postavljeni ob kotno zidno steno, hrbtna zidna stena pa je izkoriščena za dodatne viseče kuhinjske elemente.

Predali so moderni, brez ročajev in v visokem sijaju bež barve.
Kuhinjska plošča z visečo napo nad njo, bo kasneje montirana v levi krak kuhinje, pomivalno korito pa ob zidno steno. Tudi v tem primeru bo vgradna pečica v stojni višini.

Priporočamo še: Moderne kuhinje z otokom

.

Kuhinja v obliki črke U

.

nova kuhinja v U
Prostorna kuhinja v U.

.

V tretjem primeru gre za kuhinjo, postavljeno v obliki črke U.

Kombinacija materialov: bež visoki sijaj/magnolija.

Za viseča elementa je uporabljena osrednja hrbtna stena, kotna in leva zidna stena, pa ponovno služi za postavitev visokih kuhinjskih elementov.

Kuhinjska napa je moderna, pomivalno korito je postavljeno pod okno, podnožna maska pa je v barvi naravnega lesa delovnega pulta in kuhinjskega oboda.

Vgradna pečica je v tem primeru postavljena v stojno višino, točno na sredino visokih kuhinjskih omar.

Priporočamo še: Kuhinje v obliki črke U

.

********

.

Če tudi vas zanima nova kuhinja in bi si želeli informativne ponudbe tudi iz naše strani, se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.