» » » 4 ideje za opremljanje prostora majhne kuhinje

4 ideje za opremljanje prostora majhne kuhinje

Samo zato, ker je naša kuhinja majhna in ne omogoča dovolj prostora za namestitev npr. šest delnega, najmodernejšega štedilnika, dvojnega umivalnika in hladilnika z ločenim vertikalnim zamrzovalnim delom in ledomatom, še to ne pomeni, da moramo pri opremljanju naše kuhinje žrtvovati prostor ali slog izgleda našega bodočega, novega ali prenovljenega kuhinjskega ambienta.

Tukaj so štiri ideje, ki vam lahko pomagajo pričarati lepo in funkcionalno opremljeno kuhinjo, tudi, ko v njej zmanjkuje prostora ali, ko imamo za kuhinjski prostor, predviden razmeroma nevsakdanji prostorski ambient.

.

Pohištvo na vseh straneh kuhinje

.

Prva slika, spodaj, prikazuje idejo, v kateri je kuhinjski prostor v celoti, iz vseh zidnih sten, obdan s pohištvenimi elementi. Od ostalega, jedilno dnevnega prostora, ga loči le kombiniran namizno servirni pult, v katerega je vgrajena kuhalna plošča, nad njo moderna kuhinjska napa, iz sprednje strani pa sta ob pult postavljena, dva enostavna in zelo lična, barska stola.

Priporočamo še: 3 ideje in nasveti za opremo majhne kuhinje

.

opremljanje prostora majhne kuhinje

.

Kuhinja v mansardi

.

Na naslednji sliki je prikazan izkoristek prostora v mansardnem delu stanovanja. Tudi v tem primeru so kuhinjski elementi postavljeni ob tri zidne stene, pri čemer pa je za pripravo jedi, elegantno izkoriščen nizek, a lepo, z dvojim oknom, osvetljen delovni pult, v notranjosti pod poševnino. Da se vodna para in vonji ne zadržujejo v nižjem delu kuhinje, je klasičen štedilnik postavljen na desno, povsem na zunanjo stran desnega kuhinjskega pulta.

Priporočamo še: Če iščete rešitev za kuhinjo v mansardi

.

kuhinja v mansardi

.

Viseči kotni kuhinjski element

.

V večini kotnih kuhinj, na najrazličnejše načine povežemo ponavadi spodnje kuhinjske elemente, zgornje pa največkrat opremimo vertikalno nad spodnjimi. Kotno povezan, zgornji viseči element, prikazuje spodnji primer.

V tem primeru gre za opremljanje prostora majhne kuhinje v naravno lesni in bež kombinaciji, z dodatkom moderne, črne kuhinjske nape, na levi. Majhen kuhinjski prostor je tako v celoti izkoriščen v zgornji in spodnji vrsti elementov.

Priporočamo: 3 dodatni primeri kotnih kuhinj

.

kotni zgornji kuhinjki elementi

.

Vzdolžna kuhinja v ozkem prostoru

.

Spodnji primer prikazuje kuhinjo, postavljeno vzdolžno na ožji, razpoložljiv kuhinjski prostor. Kotna izvedba kuhinje ima tako na svoji levi, daljši kuhinjski niz, v kotu pa se nato, prečno nadaljuje še s krajšim delom.

Največkrat se v kuhinji sprehodimo do hladilnika. Zato je kuhalna plošča pomaknjena v krajši, prečni del, do hladilnika in večje omare z živili in prigrizki pa je pot odprta in prehodna.

Priporočamo: Enovrstne kuhinje in razporeditve elementov v njih

.

vzdolžna kuhinja

.

Simpatični, manjši kuhinjski prostor za vrati

.

V spodnjem primeru je spet prikazana razporeditev majhne kuhinje v prostoru, takoj za vhodnimi vrati. Majhna, a praktična in z vsemi potrebnimi gospodinjskimi aparati, kuhinja, vsebuje hladilnik, pečico v spodnjem delu, umivalnik z odcejalnikom, kuhinjsko napo nad kuhalno ploščo ter dovolj predalov za odlaganje posode, pribora in krožnikov.

Kombinirana je v beli barvi ličnic elementov brez ročajev, steklom, ter delovnim pultom z temnejšim vzorcem z vidno lesno strukturo.

Priporočamo: 3 predlogi za optimalno postavitev kuhinje

.

manjša kotna kuhinja

.

Če se tudi vi zanimate za opremljanje prostora majhne kuhinje, se priporočamo, da se nam oglasite čez kontaktne možnosti.
Z veseljem bomo predstavili rešitev in idejo tudi za vaš primer.