» » » Primer opremljanja kuhinje in dnevne sobe v enakem stilu

Primer opremljanja kuhinje in dnevne sobe v enakem stilu

Ker je v zadnjih letih pri opremljanju kuhinj opaziti predvsem dva, nekoliko izstopajoča trenda (to so brez ročajne kuhinje in pohištvo za kuhinje v stilu ostalega pohištva po stanovanju), vam v prispevku v nadaljevanju prikazujemo primer opremljanja stanovanja stranke, ki je iskala enako, brez ročajno pohištvo za več prostorov (kuhinjo in dnevno sobo).

Iz naših dosedanjih objav lahko razberete, da se večina opremljanj stanovanj, začne z ureditvijo osnovnih življenjskih prostorov (kopalnice, kuhinje in spalnih prostorov).

V vseh teh primerih, nemalo družin zanima vzpostavitev enovite estetike in stila za celoten prostorski ambient.

S podobno izbranimi materiali, usklajenimi barvami ter vrsto pohištva, želimo noto opremljanja nadaljevati tudi v prostorih, ki jih opremljamo kasneje (dnevne sobe, predsobe in hodnike, jedilnice in jedilniške kote,…).

Zato sta estetika in slog izbrane notranje opreme v kuhinji in kopalnici, zelo pogosto, tudi vodili za opremo  v vseh ostalih prostorih.

Slednje še posebej velja v hišah in stanovanjih, kjer so prostori med seboj povezani in enostavno prehodni.

.

Pohištvo za več prostorov – povezali smo kuhinjo, dnevno sobo in hodnik

.

Kuhinja in hodnik

.

pohištvo za več prostorov
Estetsko pohištvo za več prostorov.

.

Na zgornji sliki vam prikazujemo primer opremljanja kuhinje ter v nadaljevanju enako izbrane estetike tudi v dnevni sobi (in na hodniku).

Kuhinja se nahaja v obliki črke L (vse možne razporeditve kuhinj boste našli na povezavi) in sestoji iz klasičnega spodnjega kuhinjskega niza ter zgornjih, visečih kuhinjskih elementov.

Izbran stil kuhinje zasleduje moderno barvno kombinacijo temnejših tonov na delovni plošči ter ogrodju (stranicah kuhinjskih elementov).

Za ličnice predalov je uporabljena bež barva v visokem sijaju.
Sami predali se odpirajo z mehkimi mehanizmi in so izdelani brez ročajno.

Zgornji kuhinjski niz je lepo kombiniran s črnim steklom (dvoje predalov na pregib), s črno pa nadaljujemo tudi zgornji niz z moderno kuhinjsko napo (zanimivo, manjšo kuhinjo črno bele izvedbe prikazujemo tudi na povezavi).

Kuhalna plošča je indukcijska in vgradna.
Zaščitna obroba pri tleh je v izbrani barvi lesa.

Za kuhinjsko hrbtišče je uporabljeno steklo z izbrano fototapeto kokosa in ponovljenimi barvami celotnega ambienta (bela, črna in rjava).

Hiter pogled skozi drsna vrata proti hodniku, malenkost razkriva, da je takšno pohištvo za več prostorov, izdelano tudi na hodniku (komoda z ogledalom).

.

Dnevna soba

.

Sodoben, všečen, jasnih linij in enovit slog smo nadaljevali v dnevno sobo.

.

pohištvo v dnevni sobi
Pohištvo za več prostorov – dnevna soba.

.

Dnevne sobe, v večini primerov, sestavljajo osnovni, osrednji regali za postavitev televizijskih, avdio in omrežnih naprav, po potrebi in v kolikor seveda prostor omogoča, pa še dodatne police, komode in regali.

Na zgornji sliki smo estetiko, izbor materialov in barv iz kuhinje, nadaljevali še v opremljanje dnevne sobe.

Velika, po meri izdelana komoda na levi, vsebuje štiri globoke predale s krilnim odpiranjem vrat ter ogromno odlagalne površine na zgornji stranici same komode.

Nižji, klasični dnevni regalnik za televizorski sprejemnik, je postavljen vzdolž iste stene.
Tudi ta sestoji iz štirih, v enaki globini, kot na komodi, izvlečnih predalnikov na mehko zapiranje.

Višje na desni, smo prostor na steni izkoristili še za montažo dveh vertikalnih regalnikov, ki sta med seboj nekoliko oddaljena drug od drugega.

Za spominske slike in dekor služita še dve preprosti in lični polički.

Še več idej za kuhinje in možnosti nadaljevanja njihove izbrane linije v druge prostore, lahko najdete tudi na naši spletni strani.
Ali se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.

Z veseljem se bomo pogovorili z vami.