» » » Črno bele kuhinje v visokem sijaju

Črno bele kuhinje v visokem sijaju

Črno bele kuhinje in kombinacije modernih kuhinj z elementi v črno belem ter niansah črne, stilu, spadajo med moderne vrste kuhinj, po drugi strani pa si jih privoščijo tudi gospodinje, ki svoje kuhinjske prostore prenavljajo, kljub temu, da ostalo stavbno pohištvo (vrata, talne in zidne obloge, ipd…) ostajajo enake, kot so jih imele v preteklosti.

Črno bela kuhinjska kombinacija, po možnosti, z obdelavo kuhinjskih elementov (delovne plošče ali ličnic predalov) v visokem sijaju, je praktična tudi zaradi tega, ker se poda vsem ostalim kuhinjskim barvnim kombinacijam, pa tudi s sodobnimi materiali v kuhinji (steklo, aluminij, srebrni ali beli gospodinjski aparati,..) se lepo ujame.

Hkrati bela vpliva tudi na vizualno povečanje samega kuhinjskega prostora, črn kontrast pa enkratno poudari določene kuhinjske detajle ali oriše kuhinjsko celoto.

.

Črno bela prenova kuhinje

.

Na sliki spodaj, lahko vidite primer večje kuhinje v črno beli izvedbi, pri čemer so bele ličnice elementov, obdelane v visokem sijaju, črna pa je uporabljena za kuhinjski korpus ter oba delovna pulta (ožjega ob zidni, zunanji steni ter širšega, kot del kuhinjskega polotoka, v ospredju).

.

črno bele kuhinje visoki sijaj

.

V tem primeru gre za povsem na novo prenovljen celotni kuhinjski prostor s kuhinjskimi elementi v modernem stilu.

Kuhinja je od vhoda vanjo (iz desne) razporejena v obliki črke U, sicer pa sodi med bogato opremljene in velike kuhinje, saj tako hrbtna, kot leva zidna stena, svoj prostor zapolnjujeta z visokimi vgradnimi elementi, kot tudi nizkim kuhinjskim nizom, dodatno pa je jedilniškemu priboru, krožnikom in pripravi živil, namenjen tudi kuhinjski polotok, v ospredju.

Ličnice kuhinjskih elementov so obdelane v beli barvi visokega sijaja, modernost kuhinjskega sestava pa dodatno izraža izbor minimalističnih in srebrnih kuhinjskih ročajev, moderna zasnova vgradnih gospodinjskih aparatov (vgradna mikrovalovna in klasična pečica v stojni višini), vgradni hladilnik in seveda moderna kuhinjska napa.

.

Svetla, črno bela in v visokem sijaju

.

Modernemu kuhinjskemu ambientu, je namenjena tudi spodnja postavitev kuhinje.

.

črno bela kuhinja z otokom

.

Na zgornji sliki je predstavljena moderna kuhinjska lepotica s kuhinjskim otokom. Tudi v tem primeru je osnova v beli barvi visokega sijaja, kuhinjski obod pa je za kontrast izdelan v svetlo črni. Tak se podaja in lepo dopolnjuje tudi z vratnim prehodom na balkon in skupaj z njim zaključuje celovit in estetsko soroden, kuhinjski ambient.

Kuhinja na zgornji sliki, je po svoji zasnovi enovrstna z dodatnim kuhinjskim otokom, po razporeditvi in zasnovi, pa je praviloma bolj primerna za manjša enosobna ali dvosobna stanovanja. 

Svoje k svetlosti in čistosti ambienta prispeva tudi svetla kuhinjska talna obloga in bele zidne stene, s čimer črna na korpusu in delovni ploskvi ter na vgradni pečici, pride še bolj do izraza.

Stil kuhinje je moderen, kuhinja deluje čisto, nevsiljivo in enkratno se zlije s celoto bivanjskega prostora.

.

Črno bela, dvovrstna kuhinja

.

črno bela dvovrstna kuhinja

.

Na zgornji sliki je prikazan še en primer črno bele, moderne kuhinje, pri kateri pa visoko sijajni izgled daje črn, moderen, vgradni hladilnik z zamrzovalnim delom za pijačo, na levi, obenem pa k modernemu stilu svoje dodaja tudi viseča kuhinjska napa, izbrana senzorska armatura, indukcijska kuhalna plošča in enojni pomivalnik v črni.

V tem primeru je za kuhinjske elemente v črni uporabljen le korpusni, obodni del, v obeh vrstah, sicer pa so vsi ostali elementi v beli in opremljeni s skoraj nevidnimi, ozkimi, oprijemalnimi ročaji.

Za dodatna odlagalna mesta in elemente je uporabljen tudi prostor v steni ob delovno jedilnem pultu (v ospredju) in pa tudi prostor nad modernim in črnim, vgradnim hladilnikom.

Simpatična je tudi sama postavitev kuhinje, ki v vmesni liniji, med obema kuhinjskima nizoma, omogoča prehod na zunanjo teraso.

Če si želite še dodatnih primerov črno belih kuhinj v visokem sijaju, priporočamo še ogled kuhinje v tem prispevku. V njem je prikazan primer opremljanja kuhinjskega prostora v črno beli, visoko sijajni kombinaciji, v stanovanju v bloku.