» » » 3 najpogostejše možnosti razporeditve pohištva v dnevnih sobah po naročilu

3 najpogostejše možnosti razporeditve pohištva v dnevnih sobah po naročilu

Ker smo tistim, ki jih zanima izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu, predvsem iz naslova primerjav prednosti, ki jih prinaša tipsko ali po naročilu, izdelano pohištvo za dnevne sobe, namenili že kar nekaj vsebin, si v prispevku v nadaljevanju poglejmo 3 izmed najpogostejših razporeditev pohištva, ki so značilne za te, ki se odločijo za po meri in po naročilu izdelano in opremljeno dnevno sobo.

Sodobna zasnova dnevnih prostorov in pohištva v dnevnih sobah narekuje povezanost dnevne sobe z ostalimi prostori. O tem smo podrobneje govorili že v prispevku O dnevnih sobah po meri, kjer smo podrobneje predstavili razlike med prostori dnevnih sob nekoč in prostori dnevnih sob, v današnjem času.

Ne samo zato, ker je prostor sodobne dnevne sobe povezan z ostalimi prostorskimi ambienti (izhod na zunanjo letno, teraso, povezanost s kuhinjo ali z jedilnico), temveč tudi zaradi fukcionalnosti, praktičnosti in estetsko celovito opremljenega doma, zelo radi pobrskamo med možnostmi, ki jih prinaša izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu.

Estetiko pohištva najpogosteje definirajo naslednje lastnosti:

  • izbrane dimenzije pohištvenih elementov, glede na prostor
  • izbrani materiali pohištva glede na možnosti kombinacij z dekorjem, stenskimi in talnimi površinami
  • praktičnost uporabe

Tako bomo npr. knjižne regale, ki jih želimo namestiti v dnevni sobi, opremili v skladu z ostalim pohištvom, izborom talnih oblog, sedežne garniture, barve sten in navsezadnje tudi v povezavi glede na izbor pohištva, ki ga imamo razporejenega po ostalih, z dnevno sobo, povezanih prostorih.

Podrobnejši prispevek na temo opremljanja dnevne sobe s knjižnimi regali, boste našli na povezavi.

.

Izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu
in barve

.

izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu
Izbor barv.

.

Med najbolj priljubljene kombinacije izbora barv za pohištvo dnevnih sob, sodi lesni dekor z vidnimi letnicami ter seveda klasično različne pastelne barve in barve v visokem sijaju.

Za razliko od garderobnih omar, ki si jih damo izdelati v predprostorih, na hodnikih ter tudi spalnicah ali kot garderobne sobe, omarne korpuse pohištva dnevnih sob, nemalokrat dekoriramo v barvah lesnih vzorcev.

Le tem pa dodamo različno barvite ličnice zaprtih regalov in izvlečnih predalov.

Nekaj več bo izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu, po vsej verjetnosti, vsebovala tudi stekla in steklu, sorodnih materialov (različni odtenki ogledal, motna, peščena stekla, ipd…)

Koristen in temeljit prispevek na temo tega kako izbrati barve za pohištvo za dnevno sobo, boste našli tudi v prispevku z naslovom Opremljanje dnevne sobe – kako izbrati barve.

.

Razporeditev pohištvenih elementov v dnevni sobi

.

Odvisno od namena uporabe pohištva v dnevni sobi ter seveda želene estetike, prinaša izdelava pohištva za dnevne sobe po naročilu, več možnosti:

.

Raznovrstni ob stenski knjižni regali z delno zaprtimi in delno odprtimi policami

.

izdelava knjižnega regala za dnevno sobo
Skica dnevnega, knjižnega regala po naročilu s kombinacijo odprtih polic in zaprtih regalov.

.

Za tak “dodatek” se bomo v dnevni sobi odločili v primerih, ko iščemo dodatne knjižne regale in veliko polic za odlaganje svojih najbolj priljubljenih knjižnih del in zbirk, družinskih albumov in podobnega. Seveda mora prostor dnevne sobe v tem  primeru omogočati dimenzijo stene, ob katero je takšen knjižni regal sploh mogoče postaviti.

Odprte police dnevnih regalov najpogosteje uporabimo za odlaganje dekorja, priljubljenejših in pogosteje uporabljanih knjižnih zbirk, postavitev cvetličnih vaz, manjših družinskih slik in ostalega. Odprte police omogočajo hiter dostop in preglednost nad rečmi na njih.

V zaprte omarne prekate bomo pospravljali reči, za katere ne želimo, da so na očeh vsem obiskom, morda za delovno ali šolsko dokumentacijo za popoldansko delo po službi, pospravljanje dodatnih jedilnih servisov in podobnega.

.

Pohištveni regali z nizkim osrednjim elementom in različnimi kombinacijami visečih dodatkov

.

Ponovno v odvisnosti od razpoložljivosti prostora dnevne sobe ter želje po estetskem ujemanju z izborom pohištva v ostalih prostorih, je naslednja izmed možnosti, izdelava pohištva za dnevno sobo po naročilu posameznih kosov.

V tem primeru najpogosteje, osrednji pohištveni sestav, tvori nizki element pri dnu (ki služi za odlaganje raznoraznih avdio, video in omrežnih naprav), k temu pa različno in poljubno lahko dodajamo viseče elemente. V obliki polic ali dodatnih regalov (ki jih poljubno in po potrebi puščamo odprte, delno zaprte in seveda v materialih in barvah s katerimi se počutimo domače).

Pri takšnem opremljanju pogosto pomembno vlogo odigra tudi cena. Fantastične in predvsem cenovno ugodne dnevne sobe, smo predstavili v prispevku, na povezavi.

.

dnevni regali po naročilu
Osrednji nizki dnevni element z možnostjo kombiniranja visečih dodatkov.

.

Kombinacija nizkih regalov in višjih omar

.

Tretja, zelo značilna kombinacija izbora pohištva za dnevno sobo, je dnevni sestav, ki je kombiniran tako z nizkimi regali, kot tudi z eno ali dvema višjima, omarama.

Za tak primer razporeditve in izdelave pohištva za dnevno sobo se odločamo, ko zidna stena, po eni strani, dopušča dovolj prostora, po drugi strani, pa nam je zaradi prostorskih posebnosti, v interesu, pohištvo dnevne sobe, postaviti zgolj ob eno steno (npr. na nasprotni steni je izhod na letno teraso ali nasprotne stene sploh ni (v primeru povezave dnevne sobe z jedilnico)).

Primer tako izdelanega sestava za dnevno sobo, prikazuje slika spodaj:

.

kombiniran sestav za dnevno sobo
Kombiniran sestav za dnevno sobo.

.

Še več primerov in idej boste našli na naši spletni strani ali med vsemi ostalimi objavljenimi vsebinami tukaj. Sicer pa bomo veseli, če vas bo izdelava pohištva za dnevno sobo po naročilu, zanimala tudi preko spodnjih kontaktnih možnosti.