» » » Krasne ideje in povezave za masivna vhodna lesena vrata

Krasne ideje in povezave za masivna vhodna lesena vrata

Za tiste, ki jih zanima izdelava vhodnih vrat iz lesa, smo pripravili med našimi objavami že nekaj zanimivih primerov, kjer si lahko ogledate naše izdelke:

  • 4 modele klasičnih vhodnih vrat smo predstavljali tukaj
    izdelava vhodnih vrat
    Izdelava vhodnih vrat za javno, upravno službo.
  • vhodna vrata s stekli smo predstavljali tukaj
  • konkretne nasvete na kaj biti pozoren pri nakupu lesenih vhodnih vrat, pa smo objavili tudi tukaj

Izdelava vhodnih vrat iz lesa in po naročilu je, zanimiva za tiste, katerih zidne odprtine odstopajo od standardnih (npr. imajo višje odprtine, imajo debelejše zidove, imajo zaobljene odprtine, ipd….)

.

Izdelava vhodnih vrat in izbor materialov

.

Odvisno od namena uporabe (ali gre za stanovanjsko vgradnjo, javni objekt, sakralni objekt ali drugo), se pri izdelavi vhodnih vrat po naročilu, najprej stranka odloča za model vrat.

Vhodna vrata so lahko z dodatnimi zapahi (recimo v primerih velikih, masivnih, vhodnih vrat za cerkve in ostale sakralne objekte), lahko so izdelana s stranskimi ali nadsvetlobami, v klasični pravokotni izvedbi ali s polkrožnimi zaključki. Lahko so povsem moderna vhodna vrata izdelana po naročilu.

.

vhodna vrata s steklom
Vhodna vrata v kombinaciji s steklom.

.

Če vas zanima izdelava vhodnih vrat v kombinacijah s steklom, predlagamo, da “skočite” tudi na prispevek o lesenih vhodnih vratih s stekli. Tam smo opisali najpomembnejše reči, ki se tičejo vhodnih vrat v kombinaciji s steklom, zraven pa dodali tudi nekaj slik takšnih vhodnih vrat. Sicer pa se lahko za vhodna vrata v kombinaciji s steklom odločamo tako za moderne objekte, kot klasične.

Steklo, kot boste razbrali v prispevku na povezavi, lahko tudi na različne načine in poljubno, obdelujemo.

Kar se tiče izbora vrste lesa za vhodna vrata, se priporoča uporaba domačih, avtohtonih vrst. Sicer pa v našem mizarstvu izdelavo vhodnih vrat omogočamo tudi iz lesa, ki ga uvažamo iz tujine (sibirski macesen, les iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine).

.

vhodna vrata les
Vhodna vrata les/vitraž.

.

Posebno poglavje zahteva izdelava vhodnih vrat, ki so pod spomeniškim varstvom in uradom za zaščito kulturne dediščine.
Na to temo smo objavili prispevek z naslovom Obnova starinskih vrat.

Da ne bomo ostali samo pri lastnih nasvetih, tem, ki jih zanima izdelava vhodnih vrat iz lesa, predlagamo tudi ogled nekaterih najbolj zanimivih spletnih strani iz tujine:

  • WoodFrontEntryDoors predstavlja en kup idej kako je mogoče izdelati lesena vhodna vrata.
  • Izdelavo vhodnih vrat v klasični, starinski in tudi moderni izvedbi, si lahko ogledate tudi na Houzz-u.
  • Zelo lepa vhodna vrata iz lesa pa predstavlja tudi Pella.

.

Izbor barv za lesena vhodna vrata

.

Sicer se o okusih in barvah ne razpravlja, saj ima vsako gospodinjstvo svoj okus in stil, a vseeno ni odveč ponoviti, da moramo pri izboru barve za vrata upoštevati usklajenost le te z ostalim stavbnim pohištvom, še posebej pa na zaščitno funkcijo, ki jo ima posamezen izbor lakov in barv. Hkrati različne tehnike površinske obdelave vrat, različno vplivajo na izgled (delno prekrivanje, prekrivanje lesne strukture v celoti,….) samih vhodnih vrat.

Za še več informacij predlagamo, da se obrnete tudi na našo spletno stran. Ali, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.

.

vhodna vrata v rdečem
Vhodna vrata v rdečem.