» » » 2 primera izdelave svetlejše kopalnice po naročilu

2 primera izdelave svetlejše kopalnice po naročilu

Kopalnice po naročilu si damo izdelati v primerih, ko so naši prostori, ki jih namenjamo kopalnicam, nepravilnih oblik, pod poševnimi mansardnimi stropi, s strešnimi okni in drugimi zidnimi izboklinami (npr. dimniške cevi, raznorazne inštalacije) ali v primerih, ko želimo imeti povsem individualno in unikatno opremljeno kopalnico.

Ti razlogi se kaj dosti od opremljanja ostalih prostorov po naročilu, niti ne razlikujejo (primer izdelave npr. regala za dnevno sobo po naročilu, na povezavi)

.

O kopalnicah po naročilu na splošno

.

Največ želja za izdelavo kopalnice po naročilu ponavadi pride iz naslova potrebe po individualni razporeditvi kopalniških regalov in elementov. Bodisi zaradi prostorskih omejitev, bodisi zaradi obstoječega izgleda same kopalnice (npr. barve keramičnih ploščic, unikatnih kopalniških elementov: bideji, umivalniki, ogledala,…).

Pri izboru barv za opremljanje kopalnice po naročilu, se večina strank odloči za barve, ki jih je mogoče kombinirati pravzaprav z vsemi ostalimi barvami: na keramičnih ploščicah, stenah, tleh in stropu.

Še vedno sicer pri izboru barv, med vsemi, izstopa uporaba bele v visokem sijaju. (O igri barv si lahko ogledate tudi naš prispevek, kjer smo predstavljali po naročilu, izdelano kuhinjo v mansardi).

Je pa opaziti, da je trend izdelave posameznih pohištvenih kopalniških elementov usmerjen v vedno več predalov, izvlečne rešitve, več regalnikov z odprtimi policami ter v čim boljšo izkoriščenost kopalniškega prostora.

.

Prvi primer izdelave kopalnice po naročilu

.

kopalnice po naročilu
Primer kopalnice po naročilu. Osrednji kopalniški element z vgradnim umivalnikom, odprtimi policami na levi ter široko garderobno omarico na desni.

.

Osrednji kopalniški element na zgornji sliki smo postavili ob steno, kjer je napeljana inštalacija za enojni umivalnik. Celoten element po širini zaseda cca. 180 cm, njegova višina do vrhnje plošče pa znaša 200 cm.

Kot je značilno za večino kopalniških elementov, je tudi ta, na sliki, od tal dvignjen za 10 cm, s čimer se prepreči stik vlage iz tal, s pohištvom v kopalnici.

Sam kopalniški regal vsebuje, na sredini, enojni vgradni umivalnik, pod katerim sta izdelana dva izvlečna predala z mehanizmom na mehko in tiho zapiranje. Na desni stranici regalov smo prostor izkoristili za montažo ličnega, kromiranega obešala za brisačke.

Nad umivalnikom, se klasično znajde prostor za veliko, vertikalno ogledalo.
Ta prostor je dodatno osvetljen s tremi LED lučmi, vgrajenimi v omarni strop kopalniškega regala.

Levo od osrednjega dela je z hrbtno steno in tremi horizontalnimi odprtimi, nekoliko debelejšimi policami, izdelan priročen prostor za odlaganje zobnih past, krem in krtač. Spodnji del hrbtne stene smo pustili odprt za montažo še enega kromiranega obešalnika, ki služi za obešanje večjih brisač.

Široka garderobna omara na desni, je z elementi horizontalno poravnana z vgradnim pultom. V enaki liniji vgradnemu pultu sledi najprej navzgor izvlečni predalnik, nad njim pa se nahaja prostor za večji, zaprti del garderobne omare. Vrata na njej so izdelana v klasičnem, krilnem odpiranju.

Pod omarnim delom, se nahaja še dovolj prostora za dodatne tri izvlečne predalnike. Vanje so pospravljene dodatne brisače in kopalniški pripomočki.

Barvna kombinacija regala je krem in bela v visokem sijaju.
Sam regal pa je nameščem povsem ob desno zidno steno, s čimer je tudi prostor v kopalnici, maksimalno izkoriščen.

Celotna kopalnica se nahaja v zgornji etaži mansardnega stanovanja. Do nje vodijo stopnice, ki so prav tako nastale izpod rok našega ustvarjanja (če vas zanima, ta primer prikazujemo v članku Notranje lesene stopnice na betonsko podlago).

.

kopalniški regal detajl
Kopalniški regal – detajl.

.

Detajl na sliki zgoraj prikazuje lične kromirane ročaje na izvlečnih predalih od bližje.

.

Primer izdelave svetlejše kopalnice po naročilu

.

Na spodnjih dveh slikah prikazujemo primer izdelave svetlejše kopalnice po naročilu. K večjemu občutku prostornosti in zračnosti kopalnice prispeva naravna svetloba in veliko kopalniško okno ter izbor svetlejših barv na stenah kopalnice.

Če k temu dodamo izbor svetlega kopalniškega pohištva, bo kopalnica delovala večje in še bolj prostorno.

Na sliki spodaj je prikazana po naročilu izdelana, ožja garderobna omarica, ki jo krasi nekoliko izvirna in unikatna postavitev samega, osrednjega elementa.

Ta je sicer postavljen lepo v sredino celotne omarne vertikale. A zgornji in spodnji del, smo v tem primeru, z enakimi dimenzijami pustili odprt. Tako deluje kakor, da osrednji kopalniški element (ki se zapira s krilnimi vrati) lebdi v omarnem prekatu.

.

kopalniška garderobna omarica
Garderobna omarica po naročilu na levi in osrednji umivalniški element na desni. Prav tako po naročilu.

.

Osrednji kopalniški element z vgradnim umivalnikom (na sliki na desni), vsebuje klasično, a po naročilu izdelano, ogledalno steno (z vgradno osvetlitvijo v regalnem stropu) ter po naročilu izdelan dvokrilni kopalniški element pod umivalnikom.

Izbor barvnih kombinacij je podoben kot v primeru, ki smo ga opisali zgoraj.

Tudi v tem primeru velja, da so kopalniški elementi dvignjeni od tal.

Ker je sam prostor kopalnice v prikazanem primeru nepravilnih oblik (vhod v kopalnico je zamaknjen nekoliko v desno), je na spodnji sliki predstavljena izdelava po naročilu izdelane kopalniške omarice od ene do druge stene.

Da si boste lažje predstavljali, kako izgleda kopalnica, si zamislite, da se ob slikanju zgornjega dela kopalnice, samo zavrtite za 180 stopinj.

In dobite pogled na drugo stran kopalnice:

.

kopalniška omarica od zidu do zidu
Izdelava kopalniške omarice od zidu do zidu.

.

Zgornja slika še bolj slikovito prikazuje razgibanost kopalniškega prostora.

V tem delu kopalnice se kopalniški prostor spušča s poševnim stropom.
Zaradi inštalacije vgradnega kotlička je tudi desna kopalniška stena zamaknjena nekoliko v notranjost kopalnice.

Dodatno kopalniški prostor razgiba tudi vgrajena kabina za tuširanje.

Pomanjšan prostor na hrbtni steni kopalnice smo izkoristili za izdelavo omarice od ene do druge stene.

Višinsko smo jo uskladili z višino zidne police na desni, po globini pa smo ji namenili cca. 25 centimetrov.
Kar je ravno dovolj za normalno odlaganje kopalniških pripomočkov, hkrati pa na ta način ostane dovolj prostora tudi pred samo omarico za uporabnika wc školje in kabine za tuširanje.

Sama kopalniška, po naročilu izdelana omarica, je zasnovana v osrednjem delu z ličnimi, petimi, izvlečnimi predali, skrajno levo in desno pa smo prostor namenili vertikalnima omaricama na krilno odpiranje.

Seveda se obe krili odpirata proti zidnim stenam, s čimer je jemanje in pospravljanje reči v omarna prekata, enostavnejše in priročnejše.

Na prikazani sliki tudi lepše pride do izraza izbor barv na pohištevnih elementih.
Pri čemer se omarne obrobe lepo ujemajo z barvo keramičnih ploščic. Sanitarna oprema pa z ličnicami front na predalih.

V kolikor se tudi sami zanimate za izdelavo kopalnice po naročilu, bomo veseli, če se boste za izdelavo ponudbe, pozanimali tudi pri nas.

Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.