» » » Kuhinja v dveh nizih, v modernem črno, belem stilu

Kuhinja v dveh nizih, v modernem črno, belem stilu

Kot je prikazano in opisano že v prispevku o moderni in dvovrstni kuhinji po meri, je največkrat kuhinja v dveh nizih, zanimiva strankam v blokovskih stanovanjih in gospodinjstvih, kjer je prostor za kuhinjo, najpogosteje predviden med dvema prostoroma (ponavadi hodnikom in dnevno sobo).

Zelo pogosto se za kuhinjo v dveh in celo več nizih, zanimajo ti, ki morajo svoje kuhinjske elemente, razporediti v prostor, ki ga dodatno iz zunanje strani, obdajajo še izhodna vrata na teraso ali balkon, ali ti, katerih zunanje stene so obdane z dodatnimi okni.

Pri izdelavi kuhinje v dveh, vzporedno si ležečih nizih, je najpomembneje to, da pustimo dovolj prehoda za normalno uporabo in delo v kuhinji za vsaj dva človeka (vsakega ob enem izmed nizov). Za izračun potrebne širine si lahko pomagamo z nasveti iz prispevka 5 lastnosti, ki najbolj vplivajo na funkcionalno razporeditev kuhinje.

Sicer pa si lahko dodaten primer, kjer je izdelana moderna in svetla kuhinja v dveh nizih, ogledate tudi na spodnjih dveh slikah:

.

kuhinja v dveh nizih - desni del
Desni kuhinjski krak z dvema vertikalnima, visokima omarnima korpusoma na vsaki strani.

.

Desni kuhinjski krak (zgornja slika) tvorita na vsaki strani po en visok, vertikalni omarni korpus, ki vsak po svoje služita za osnovne gospodinjske aparate. Levi, kotni omarni element, služi za vgradni hladilnik z zamrzovalnikom, desni pa za vgradno pečico v stojni višini.

Na sredini ju povezuje delovni pult ter nad njim viseči kuhinjski element z dvema pregibnima predaloma.

V spodnjem delu so na sredini in v desnem kuhinjskem, visokem elementu, uporabljeni izvlečni predali z mehkim odpiranjem ter modernimi in minimalističnimi, srebrnimi ročaji.

Nasproti tega niza, stoji levi kuhinjski krak (spodnja slika):

.

kuhinja v dveh nizih - levi kuhinjski krak
Levi kuhinjski krak z moderno kuhinjsko napo ter vgradno kuhalno ploščo in umivalnim koritom v kotu.

.

Levi kuhinjski niz se v zgornjem delu začenja z moderno kuhinjsko napo, v notranjost, proti pravokotni, krajši steni pa je v zgornjem delu, ponovno izdelan in nameščen, širši in pregibni, viseči kuhinjski element.

Spodnji del je, kot je to že v navadi pri številnih modernih kuhinjah (primeri tukaj), izdelan s steklenimi ličnicami (v črni barvi), sicer pa je za steklo, poljubno mogoče kombinirati tako različne barve kot tudi različne vrste motnih stekel in opcij.

Ostali, leseni del kuhinje, je izdelan v visokem sijaju, boste pa, če tudi sami kolebate glede izbire visokega sijaja, v svoji kuhinji, praktične napotke o tem, našli, v prispevku Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?

Kuhinja v dveh nizih je v največ primerih postavljena v prostor sicer povsem na novo, a, da je tovrstna razporeditev kuhinje mogoča tudi pri prenovah starejših kuhinjskih ambientov in v mansardnih prostorih, je prikazano tudi že v nekaterih ostalih prispevkih (npr. primeri opremljanja kuhinj v mansardnih stanovanjih).

.

**********

.

Če tudi vas zanima kuhinja v dveh nizih, se za naš nasvet in predlog razporeditve, priporočamo tudi mi.
Lahko kar čez kontaktne možnosti.