» » » 3 primeri prilagoditve kuhinj različno postavljenim stenam

3 primeri prilagoditve kuhinj različno postavljenim stenam

V primerih, ko imamo na voljo manjši kuhinjski prostor oz. kuhinjski prostor z raznovstnimi zidnimi posebnostmi in v primerih, ko si v tak prostor želimo postaviti moderno kuhinjo, nas bo seveda zanimala izdelava moderne kuhinje po naročilu.

Moderne blok in tipske kuhinje so namreč s svojimi elementi pogosto zasnovane za enostavnejše, ravne kuhinjske zidne linije, obenem pa boste na internetu in tudi v pohištvenih kuhinjskih salonih videli razstavne eksponate predvsem velikih in prostornih modernih kuhinj.

V spodnji primerih je zato prikazana izdelava modernih kuhinj po naročilu in merah manjših, raznovrstnih kuhinjskih prostorov. Takšnih, ki smo jim priča npr. v blokovskih enosobnih stanovanjih in garsonjerah.

.

Izdelava moderne kuhinje po naročilu
za enosobno stanovanje

.

izdelava moderne kuhinje po naročilu
Izdelava moderne kuhinje po naročilu, brez ročajni predali, bela v visokem sijaju. Cena lesnega dela na datum tega zapisa: okrog 3000 €.

.

Kuhinjski prostor v enosobnem stanovanju, na zgornji sliki, že sam po sebi, ne prinaša ravno veliko prostora, da bi vanj lahko na poljuben način, umeščali kuhinjske elemente.

Zato so ti razporejeni po prostoru v obliki črke U, pri čemer je levi kuhinjski krak izkoriščen za postavitev tudi visokega kuhinjskega elementa, v katerem je na sredini, v stojni višini, montirana vgradna pečica.

Kuhinjska plošča in moderna kuhinjska napa sta našli svoj prostor na hrbtnem, zidnem kraku.

Spodnji kuhinjski niz je zapolnjen z modernimi visoko sijajnimi belimi ličnicami izvlečnih predalov na mehko odpiranje, obrobe notranjosti predalov so steklene. Kotna prostora sta dodatno izkoriščena z uporabnimi ledvičnimi predali.

Enojni pomivalnik je na desni, nad njim pa sta dodatno izdelana dva široka in viseča kuhinjska elementa s pregibnim in klasičnim odpiranjem.

Levi prekat visokega elementa je uporabljen za vgradnjo hladilnika z zamrzovalno omaro v spodnjem delu.

Moderni in sodobni so tudi gospodinjski aparati (vgradna pečica, kuhinjska napa,…)

Dodatni trije primeri opremljanja manjših kuhinjskih prostorov, so na povezavi.

.

Izdelava moderne kuhinje v prostoru
s poševnimi stenami

.

V hišah je pogosto prostor, ki je namenjen izdelavi in montaži kuhinje, zasnovan s poševnimi stenami (slika spodaj). Dodatno pa nemalo takšnih prostorov iz strani dopolnjujejo številna okna, okenske police in tudi prehodi v druge prostore.

.

kuhinja med poševnimi stenami
Kuhinja v prostoru neravnih linij.

.

V tem primeru (slika zgoraj) je kuhinja preko servirnega pulta v ospredju, povezana z jedilnico. Zelo praktično in uporabno je levi del servirnega pulta, izkoriščen za vrsto petih izvlečnih predalov za jedilni pribor.

Priprava jedilne mize je tako enostavnejša, saj nam pri njeni pripravi ni potrebno hoditi okrog delovnega pulta.

Hkrati je v duhu čim bolj praktične izrabe prostora, zasnovana tudi kuhinjska plošča in kuhinjska napa.
Ravnokar pripravljeno in skuhano jed iz kuhalne plošče, samo postavimo na servirni pult, ob njej.

Delovne površine za pripravo jedi je na voljo ogromno.
Zanjo je uporabljena celotna leva kuhinjska stena ter hrbtišče, vse do loma s poševnim zidom. Ob tem je postavljena moderna in vgradna kuhinjska omara z vgradno pečico v stojni višini.

Kombinacija uporabljenih materialov je bel iveral na predalih z estetskimi, sodobnimi, minimalističnimi in modernimi aluminijastimi ročaji ter kombinacija naravnega lesnega vzorca na delovni površini in servirnem pultu.

V skrajnem levem kotu kuhinje je v zgornjem delu, izdelan dodaten viseči kuhinjski element s stekleno ličnico ter odpiranjem na pregib.

Kuhinjska zidna obloga je izdelana v naravnem lesnem tonu.

.

Izdelava moderne kotne kuhinje

.

moderna kotna kuhinja po naročilu
Kotna kuhinja po naročilu.

.

Po naročilu in razpoložljivih merah prostora, je izdelana tudi zgornja (kotna) kuhinja. Na njeni desni se zaključuje s povišanim servirnim pultom, na levi pa so elementi izdelani in postavljeni tako, da do zidne stene ostaja dovolj prostora za samostoječ hladilnik.

Zidna kuhinjska obloga je iz stekla, zgornji niz kuhinjskih elementov pa razgiban z navadnimi krilno odpirajočimi, omarami ter elementi s steklenimi ličnicami, na pregibno odpiranje.

Spodnji kuhinjski niz, ob hladilniku, omogoča veliko število izvlečnih predalov, ličnice vseh elementov pa so izdelane iz matirane, bele barve z aluminijastimi ročaji.

Delovni pult je v naravni lesni barvi svetlih tonov.

Dodaten primer, kjer je prikazana izdelava moderne kuhinje po naročilu, za blokovsko stanovanje, je prikazan tudi na tej povezavi.