» » » Kuhinja z leseno zidno oblogo

Kuhinja z leseno zidno oblogo

Kuhinjske zidne obloge so lahko iz različnih materialov in barv. Med najpogostejše sodi uporaba stekla, keramike, umetnih materialov ter tudi kamna in inoxa. V spodnjem primeru je predstavljena kuhinja z leseno zidno oblogo.

.

kuhinja z leseno zidno oblogo
Kuhinja z leseno zidno oblogo.

.

Po svoji zasnovi sodi kuhinja na zgornji sliki med kotne kuhinje, posamezni kuhinjski elementi pa so moderni in brez ročajni ter obdelani v visokem sijaju.

Delovno kuhalni prostor je zasnovan premišljeno. Moderna kuhinjska, vgradna, kuhalna plošča se zato nahaja na zunanji strani dolgega delovnega pulta, tik ob tradicionalni kuhinjski peči na trda goriva. Kuhinjska napa nad njo, sodi med trendovske.

Proti kotu kuhinje se v zgornjem nizu nadaljujejo viseči kuhinjski elementi, ki so razdeljeni v dve vrsti.
V spodnjem delu je sredinska ličnica kuhinjskega elementa, za kontrast, opremljena v matiranem belem steklu.

V spodnjem nizu je v kot vgrajen enojni pomivalnik z odcejalnikom.

Od kota naprej se kuhinja nadaljuje s krajšim kuhinjskim krakom, ki v spodnjem delu omogoča še dve vrsti kuhinjskih predalov.
Vse ličnice spodnjih predalov so v beli barvi, obdelani v visokem sijaju.

Kuhinjski spodnji niz zaključuje v enaki višini postavljen kuhinjski šank, ki stoji na estetski, okrogli in aluminijasti nogici.
Še tri primere kuhinj s kuhinjskimi šanki, si lahko ogledate, na tej povezavi.

V leseni zidni oblogi sta obdelana oba osnovna kraka, ob katera so postavljeni kuhinjski elementi.
Na enak način je zaključena tudi okenska polica in zidna obloga, ki zapira radiatorski del pod šankom.

Z enakim, naravno lesenim vzorcem, se zaključuje tudi zaključna omarna stranica pod samim šankom.

Za optimalno izkoriščenost prostora so v kotni del kuhinje vgrajeni kuhinjski elementi s krilnim odpiranjem regalov, ob straneh obeh kuhinjskih krakov pa so zasnovani izvlečni predali na mehko zapiranje.

Tradicionalna peč na trda goriva, na skrajno desni strani, se na zidni steni, prav tako zaključuje z zaščitno zidno oblogo, le, da je ta v enakem vzorcu in izgledu, kot delovna ploskev šanka in samega kuhinjskega pulta.

K modernemu in nevsakdanjemu izgledu kuhinje svoje prispeva tudi, z mavčno ploščo obdelan spuščen kuhinjski strop, v kotni liniji nad kuhinjskimi elementi ter z vgradnimi led svetili, ki poskrbijo za prijetno vzdušje in osvetlitev.

.

**********

.

Še dva dodatna primera, kjer je prikazana kuhinja z leseno zidno oblogo, sta predstavljena v prispevku Kuhinja z jedilnico (prva slika) in v prispevku Ugodna in kvalitetna kuhinja v kombinaciji z naravnim lesom.