» » » Izbor vsebin, namenjenih nadstreškom za avtomobile

Izbor vsebin, namenjenih nadstreškom za avtomobile

Spletni obiskovalci, ki spremljajo naše predstavitve najrazličnejših izdelanih nadstreškov ter nasvete v zvezi z njihovim postavljanjem, lahko zasledijo, da se nameni, čemu postavljati nadstrešek, med seboj, zelo razlikujejo. Nadstreški za avtomobile, za pokrite terase, kot pergole na travniku ali ob vikend hiškah, kot dodatek v zimskem vrtu, v poslovne namene, na vhode,…. primerov in možnosti je toliko, koliko je želja.

Zato smo v prispevku v nadaljevanju, med vsemi prestavljenimi nadstreški, izluščili tiste, ki so postavljeni, za avtomobile.

Konkreten prikaz izdelave in postavljanje manjšega modernega nadstreška za en avtomobil, boste našli v prispevku Postavljanje enostavnega lesenega nadstreška iz lepljenega lesa, sicer pa so nadstreškom za avtomobile, v naši ponudbi predstavitev, namenjene še naslednje vsebine:

.

nadstreški za avtomobile
Podeskanje večjega nadstreška ob hiši.

.

Nadstreški za avtomobile in izbira vrste lesa

.

Kot boste opazili v večini, zgoraj predstavljenih primerov, so nadstreški za avtomobile, v osnovi narejeni ali iz naravnega in sušenega lesa, ali iz lepljencev ali pa iz kombinacije sušenega lesa in lepljencev.

Vzrok za postavitev kombiniranega nadstreška je ponavadi v tem, ker je lepljenec pač dražji od sušenega, naravnega lesa. Res, da sicer lepljenec zagotavlja večjo stabilnost nadstreška in, da se lepljen les ne krivi in ne poka, a, v primerih, ko finance ne omogočajo, da celoten nadstrešek postavimo iz lepljenca, pač naredimo kompromis in iz lepljenca naredimo samo podporne stebre ali pa podporne roke. Prečne lege pogosto ostanejo narejene iz naravnega lesa, ker so zaščitene z različno vrsto kritine. In tudi nosilnost na njih ni odločujoča.

.

nadstreški za avtomobile
Postavljanje nadstreška za avtomobil ob zidani ograji.

.

Vrsta kritine

.

Druga značilnost, ki jo boste opazili v predstavljenih primerih, je različnost uporabljene kritine.

Iz cenovnega vidika med najcenejše izvedbe spada pokrivanje nadstreška z enostavno in brez dodatnega filca (proti zadrževanju kondenza), pločevino. Ki jo hkrati iz spodnje strani pustimo odprto (je ne podeskamo).

Po drugi strani so lahko nadstreški za avtomobile pokriti tudi z različnimi vrstami opek (Creaton, Bramac), drugimi kritinami (Tegola) ali polikarbonatnimi ploščami.

Na vrsto kritine nadstreška najpogosteje vpliva to, ali je nadstrešek postavljen h kakšni obstoječi hiši (in si želimo, da kritina izgleda enako kot na hiši), ali je nadstrešek postavljen ločeno in samostojno, nemalokrat pa na izbor vpliva tudi okolje, v katerem postavljamo tak nadstrešek. Različna okolja imajo različne zahteve in posebnosti (npr. nadstreški za avtomobile v kampu ali turističnem naselju, nadstreški ob morju imajo specifične zahteve, ….)

.

enokapni nadstreški
Leseni nadstrešek za avtomobil z lamelnimi loki.

.

Dodatki in prizidki

.

Tretja značilnost, ki jo boste opazili pri predstavljenih avtomobilskih nadstreških, je nemalokrat tudi dodatno zgrajena kolesarnica, lopa, dodatni nadstrešek enakega izgleda na vhodu v hišo ali stanovanje, povezan nadstrešek enakega izgleda na peš poti med vhodom v stanovanjem in avtomobilskim nadstreškom, dodaten lesen nadstrešek za koše za smeti, ipd…)

Ponovno iz cenovnega vidika, najcenejšo varianto predstavlja enostaven avtomobilski nadstrešek iz štirih nosilnih stebrov iz naravnega lesa ali avtomobilski nadstrešek iz naravnega lesa, ki je prislonjen na hišo.

Vsa, zgoraj našteta dodatna dela (in tudi morebitno zapiranje nadstreška iz zunanje strani) pač dodatno prispevajo k višini cene izdelave takšnega nadstreška in dodatkov.

Na ceno izdelave nadstreškov za avtomobile, na koncu vpliva tudi to, ali gre zgolj za izdelavo in postavljanje lesenega dela, ali pa, po drugi strani, postavljanje nadstreška, pri nekom pomeni tudi izdelavo temeljev za nosilne stebre, impregnacijo in barvanje nadstreška, pokrivanje s kritino ali celo kakšna druga, obrobna, a potrebna zidarska dela.

Temeljitejši vodnik za pomoč pri izbiri lesenega nadstreška tudi za druge namene (pokrivanje letnih teras, ipd…) smo predstavili na povezavi.

Vabljeni k ogledu ali, da nam preko spodnjih kontaktnih možnosti, pošljete svoje povpraševanje.

Potrudili se bomo hitro pripraviti informativno ponudbo za vaš primer.