» » » Notranja oprema dijaških in študentskih domov

Notranja oprema dijaških in študentskih domov

Med predstavitvami notranjega opremljanja objektov, boste v naših prispevkih našli primere opremljanja hotelov in turističnih kapacitet, primere opremljanja zdravstvenih objektov, primere opremljanja najrazličnejših poslovnih prostorov ter različne primere opremljanja konferenčnih sob in drugih pisarn.

V prispevku v nadaljevanju, k vsem zgornjim, dodajamo primere opremljanja študentskih in dijaških domov.

Notranja oprema dijaških in študentskih domov si je v sobah praviloma podobna. Nekatere razlike in prilagoditve notranje opreme je treba narediti le v študentskih in dijaških skupnih prostorih, knjižnicah, računalniških prostorih, sobah v mansardah in podobnih.

Načeloma pa študentske in dijaške sobe, seveda odvisno od tega, koliko dijakom oziroma študentom, so le te namenjene, opremimo s posteljami, pisalnimi mizami ter večjimi garderobnimi omarami.

Eden izmed primerov opremljanja dijaške sobe, je prikazan na spodnji sliki:

.

notranja oprema dijaških in študentskih domov
Pisalna miza in garderobna omara.

.

Na zgornji sliki je prikazana opremljenost dijaške sobe s pisalno mizo ter ob njej izdelano garderobno omaro, ki sega povsem do kota zidne stene.

Levi del omare je odprt in služi kot obešalna stena, desni del predstavlja dvodelna omara s krilnim zapiranjem omarnih vrat.
Nad obema omarnima prekatoma so še štirje omarni regali.
Dodatne police s prostorom za čevlje so izdelane v spodnjem delu omare.

Tako pisalna miza kot garderobna omara sta s kovinskimi nogicami dvignjeni od tal.

Pisalna miza je namenjena dvema dijakoma.
Na sredini jo ločujeta dva izvlečna predala, nad mizo pa sta, za vsakega dijaka posebej, dodatno montirani dve odlagalni polici.

Pod odlagalno polico se nahaja luč.

Ureditev ležišč je prikazana na spodnji sliki:

.

notranja oprema dijaških in študentskih domov
Postelje v dijaški sobi.

.

Zgornja slika prikazuje ureditev ležišč v dijaški sobi za dva.

Posteljna okvirja sta dimenzij 90 x 200 cm, postavljena vsak v svoj kot sobe, dvignjena s kovinskimi nogicami ter izdelana  z dodatnim lesnim obdelanim hrbtiščem. Ob obeh posteljah se nahajata preprosti in lični nočni omarici.

Podobna opremljenost dijaške sobe, le v drugačnih barvah in v nasprotni postavitvi, je prikazana na spodnjih dveh slikah:

.

notranja oprema dijaške sobe
Opremljenost dijaške sobe – zeleni dekor.

.

Tudi v tem primeru vsebuje notranja oprema pisalno mizo za dva in garderobno omaro z ločeno obešalno steno ter prostorom za odlaganje čevljev.

Sama postavitev je v tej sobi obrnjena obratno zgornji, saj se okno v tej sobi, nahaja na levi.

Enako kot v prvem primeru, so tudi tukaj v enakem stilu, uporabljene kovinske nogice, z istimi ročaji oba izvlečna predala na sredini mize ter ročaji in obešalne kljuke na obešalni steni.

Identična zgornji, le v lesno zeleni kombinaciji, je tudi ureditev spalnega dela:

.

izdelava postelj za dijaške domove
Opremljenost spalnega dela.

.

Celovito ponudbo opremljanja najrazličnejših objektov, si lahko ogledate tudi na spletni strani na povezavi, sicer pa vas vabimo, če vas zanima notranja oprema dijaških in študentskih domov, da se oglasite preko spodnjih kontaktnih možnosti.