» » » Primer opremljanja moderne, majhne kuhinje

Primer opremljanja moderne, majhne kuhinje

Na primeru kuhinje na spodnji sliki, je prikazanih več idej in rešitev za majhne kuhinje.

Kuhinja, ki je predstavljena spodaj, sodi po svojem stilu med moderne kuhinje in po razporeditvi elementov med kuhinje, namenjene prostorskim nišam in postavljene v obliki črke U. In, ker je podobnih primerov, praktično na terenu, ogromno, si podrobneje poglejmo ideje in rešitve, ki jih takšna razporeditev kuhinje, tudi prinaša.

.

rešitev za majhne kuhinje
Foto: DanKuchen Leitner Telfs

.

Kuhinja na zgornji sliki je umeščena v prostorsko nišo med odprti jedilniški prostor na levi ter vhodnimi vrati v dnevno jedilniški prostor, na desni.

Po svoji zasnovi je vanjo mogoče postaviti kuhinjske elemente v obliki črke U, pri čemer je zunanji del, dodatno opremljen z majhnim in estetskim ter malenkost privzdignjenim servirnim pultom (2 moderni kuhinji s šankom, tudi na povezavi).

Takšna rešitev, zraven izjemno lepega estetskega vtisa, prinaša hkrati dodatne površine, na katere lahko odlagamo pripravljene jedi ali pa na hitro postrežemo z manjšim obrokom.

Kuhinjska napa je za prihranek prostora in pa tudi za odprt videz proti kuhinji, v celoti vgradna in izvlečna (še en primer kuhinje z izvlečno napo, na povezavi). V funkciji pa vidna le ob kuhi in uporabi kuhalne plošče.

Na levi so kuhinjski elementi poravnani s poševno zidno steno in se po enaki globini nadaljujejo vse okrog celotnega zidnega oboda, po vseh treh stenah kuhinje.

Zgornji del kuhinje je v zadnjem delu izkoriščen še z namestitvijo zgornjih, visečih kuhinjskih elementov ter dveh odlagalnih polic na steni tik ob drsnih vratih, na prehodu v druge prostore. Obe odlagalni polici sta moderno opremljeni z vgradnimi LED svetili.

Višina mikrovalovne pečice v zgornjem delu, določa tudi višino ostalih pregibnih zgornjih, kuhinjskih elementov, saj pregib poteka v enaki višini, kot se zaključi mikrovalovna pečica, hkrati pa sta pregibna, zgornja elementa, v spodnjem delu, za kontrast, tudi oba opremljena s steklenima ličnicama iz belega, motnega stekla.

V spodnjem delu je pod enojnim in moderno opremljenim umivalnikom, prostor namenjen pomivalnemu stroju, vgradni hladilnik z zamrzovalnikom pa je postavljen na levo, za poševno, zidno steno in deluje vgradno.
Kot tak ne moti celotnega estetskega izgleda drugače sicer majhne, a funkcionalno, bogato opremljene kuhinje.

Za kombinacijo barv v kuhinji se prepletajo lepo osvetljen naravni lesni vzorec na kuhinjski zidni oblogi, ki je v sprednjem, najvišjem delu, poravnana z zgornjimi, kuhinjskimi elementi, v enakem vzorcu pa je izdelan tudi kuhinjski servirni šank.

Delovni pult je na vseh treh krakih v enaki, črni, kamniti barvi, ličnice posameznih elementov pa v beli barvi, obdelani v visokem sijaju (priporočamo tudi: Ali se odločiti za kuhinjo v visokem sijaju?).

Sicer majhna kuhinja, s svojo razporeditvijo, omogoča nemoteno pripravo jedi, dvema uporabnikoma hkrati, obenem pa se zaradi servirnega šanka in barskih stolov na zunanji strani, na istem mestu, lahko druži in ustvarja, celotna družina.

.

*********

.

Če tudi sami iščete rešitev za majhne kuhinje in, če se ob tem spogledujete z modernimi zasnovami kuhinj, se z veseljem priporočamo, da tudi za vaš primer, pripravimo predlog in cenovni okvir, naše ideje.