» » » 2 primera modernega opremljanja kuhinj

2 primera modernega opremljanja kuhinj

Pri opremljanju kuhinjskega prostora v stilu moderne kuhinje, se v osnovi upošteva predvsem troje:

  • moderen stilski ambient izbranega kuhinjskega pohištva
  • moderni in sodobni kuhinjski gospodinjski aparati ter
  • sodobna in trendovska estetika kuhinji spremljajočega dekorja (zidna obloga, talna obloga, strop, bar in morebitni barski stoli, jedilni kot, v kolikor je kuhinja povezana z jedilnico, ipd…)

Na spodnjem primeru je prikazano takšno opremljanje moderne kuhinje, ki je bila montirana v mansardni kuhinjski prostor (še dve kuhinji v podstrešnem stanovanju, na povezavi).

.

kuhinje moderne

.

Sodobno in moderno opremljena kuhinja na zgornji sliki, je postavljena v obliki črke U. Delno pod poševni mansardni strop.

Njena osnovna kuhalno delovna površina je postavljena v desni kot, kjer ožji zidni krak na sredini zapolnjuje kuhalna plošča, levi zidni krak pa je na sredini opremljen z enojnim pomivalnikom.

Prostor nad njim je ravno dovolj visok, da ga je bilo mogoče še uporabno izkoristiti za montažo zgornjih visečih kuhinjskih elementov. Ti so v dveh omarnih prekatih opremljeni s pregibnima predaloma z belo motnima, steklenima ličnicama.

Nižji preostanek prostora pod poševnim stropom še ravno zadošča za postavitev vertikalnega omarnega korpusa za vgradnjo pečice v stojno višino.

V ospredju se nahaja delovno servirni pult.
Ta iz notranje strani služi kot dodatna delovna ploskev za pripravo živil, iz zunanje strani pa kot servirna miza oz. barska miza na katero je mogoče pogrniti hiter obrok za dva (zajtrk, večerja,..).

Dodatni kuhinjski omarni elementi se nahajajo levo od kuhinjskega niza in so med ostalim, namenjeni tudi vgradnemu hladilniku.

Za moderen izgled kuhinje so izbrani svetli naravni toni, bež ličnice predalov v visokem sijaju ter kombinacija črnih steklenih površin. Zidna keramična obloga dopolnjuje svetel vzorec vse do vrha kuhinjskega stropa na zidni steni, na desni.

K moderni opremi se skladno podata tudi oba barska stola na zunanji strani kuhinje.

.

**********

.

Moderna kuhinja je predstavljena tudi na spodnji sliki:

.

kuhinja kamen

.

V tem primeru je za obod kuhinjskih elementov izbran vzorec naravnega kamna, sama kuhinja pa je po svoji zasnovi dvovrstna. Njen zunanji del, ponovno sestavlja praktično širok kuhinjski pult (otok, ki ima na notranji strani vgrajeno kuhalno ploščo), zunanji del pa je zaprt s ploščami v visoko sijajnem belem iveralu).

Hrbtna, zidna stena je z zasnovo elementov, razdeljena na polovico.
Levi del predstavljata spodnji in zgornji kuhinjski niz elementov, desni del pa zapolnjujejo visoki omarni prekati (ki so tudi namenjeni vgradnji vseh gospodinjskih aparatov).

Tudi v tem primeru je zgornja vrsta visečih kuhinjskih elementov delno opremljena z belo motnimi, steklenimi ličnicami.

.

********

.

Za še več primerov opremljanja kuhinj v modernih stilih, priporočamo še ogled prispevka Moderna kuhinja s šankom ter, še posebej, dva primera izdelave modernih kuhinj po meri.