» » » 3 unikatne kuhinje

3 unikatne kuhinje

Nedvomno si vsaka družina in gospodinjstvo želi vsaj v enem izmed prostorov, ureditev le tega, zasnovati unikatno edinstveno in nekoliko drugače, kot jo ima “naš sosed” in, ker je še posebej na področju kuhinj, možnosti unikatnih rešitev in idej kar nekaj, smo v tokratnem prispevku pobrskali za tremi najbolj zanimivimi idejami za unikatne kuhinje.

Unikatnost in edinstvenost kuhinjskega prostorskega ambienta lahko po eni strani, dosežemo s pogumnim in nevsakdanjim izborom barv kuhinjskih elementov, s kombiniranjem različnih možnosti pri izbiri materialov, z nenavadno in nevsakdanjo razporeditvijo kuhinjskih elementov in na koncu koncev, tudi z izborom edinstvenega kuhinjskega dekorja in aparatov.

.

Unikatne kuhinje z nevsakdanjo zasnovo
kuhinjskega otoka

.

unikatne kuhinje z otokom
Unikatne kuhinje z nevsakdanjo izdelavo kuhinjskega otoka.

.

Kuhinji z kuhinjskim otokom smo priča v praktično vsakem sodobno opremljenem in nevsakdanjem kuhinjskem prostoru, pri čemer so najbolj klasične in standardizirane postavitve kuhinjskih otokov sestavljene iz različno dimenzioniranih pravokotnih ali kvadratastih delovnih pultov, z izvlečnimi predali iz sprednje in tudi zadnje strani otoka ter v nekaterih primerih, tudi z vgradno kuhalno ploščo in kuhinjsko napo, nad njimi (primeri kuhinj z otoki na sredini, tukaj)

Manjkrat smo priča kuhinjskemu otoku, kot je izdelan na zgornji sliki. V tem primeru gre za kuhinjski otok, ki po eni strani, omogoča vgrajen pomivalnik (z vrhunsko eko, senzorsko armaturo), po drugi strani pa je njegova vrhnja ploskev razgibana v dvoje različnih višin.

Na višjo lego je vgrajen pomivalnik, nižja lahko služi kot del moderne jedilniške ali kuhinjske klopi, pod katero se hkrati nahajata dva, z mehkim zapiranjem, opremljena predala.

Ta prostor bomo brez težav izkoristili za kuhinjske in jedilniške reči, ki jih ne potrebujemo pri vsakodnevni kuhi.

Sam hrbtni del kuhinje ponuja razporeditev kuhinjskih elementov, ki so značilni za enovrstne kuhinje.

.

Kombinacija kamna in lesa

.

Unikatnost in edinstvenost spodnje kuhinje je izražena skozi kombinirano uporabo kamna in lesa.

.

unikatna kuhinja podeželski stil
Unikatne kuhinje v podeželskem stilu.

.

Kuhinjo na zgornji sliki, sestavlja premišljena kombinacija kamna v naravnih barvnih odtenkih, detajlno izdelane bele ličnice kuhinjskih elementov ter izbor kuhinjskega dekorja, ki spominja na preteklost.

Celotni delovni pult, tako na osnovnih kuhinjskih elementih ob stenah, kot tudi delovna ploskev na kuhinjskem otoku in hrbtišče kuhinje, so oblečeni v naravni kamen.

Širok kuhinjski otok omogoča spravilo posode iz obeh strani kuhinje, na jedilniški strani sta zgolj na sredini, uporabljeni košari, ki sproščenemu in domačemu videzu, dajeta dodaten poudarek. Predali se odpirajo klasično.

Izbor kuhinjskih gospodinjskih aparatov je v beli. Za svežino in prijeten kontrast, izstopa le moderna kuhinjska napa.

V podobnem stilu in estetiki so predstavljene tudi 3 klasične kuhinje, v prispevku na povezavi.

.

Unikatna in razkošna bela lepotica

.

unikatna kuhinja v belem
Unikatna, moderna, bela lepotica.

.

Prostornost, svežino, modernost in svojo unikatnost, izkazuje tudi zgornja kuhinja v belem. Sodobno zasnovana kuhinja v obliki črke U, je med nekoliko nižjim kuhinjskim otokom in osnovnim, hrbtnim kuhinjskim nizom, povezana z estetskim prečnim pultom iz belega kamna, njeno celoto pa dopolnjuje kuhinjski vgradni element na levi.

Ta sestoji iz treh omarnih prekatov, pri čemer sta oba robna, zaprta in služita vgradnji hladilnika z zamrzovalno omaro ter vgradnji pečice. Sredina je estetsko prepuščena odprtim odlagalnim policam in za kontrast beli, obdelana v temnejšem lesu, naravnega izgleda.

Enak motiv se nadaljuje na sprednji strani nizkega kuhinjskega otoka in tudi v delu hrbtišča kuhinje.

Kuhalna plošča je nameščena v prečni kuhinjski pult, nad katerim se bohoti izvlečna kuhinjska napa, ki se h kuhalni plošči spusti le ob uporabi, le te.

Dodatne, moderne kuhinjske, bele “spremljevalke”, boste našli tudi v prispevku z naslovom Nadvse enkratna, moderna in bela kuhinja.

Vabljeni, da si drzne unikatne kuhinje in druge kuhinjske predloge, ogledate tudi na naši spletni strani.