» » » Kaj svetujejo o tem katero kuhinjo izbrati, na slovenskih spletnih forumih

Kaj svetujejo o tem katero kuhinjo izbrati, na slovenskih spletnih forumih

Glede na to, da med spletnimi uporabniki in tistimi, ki se odločajo za nakup kuhinje, precej ljudi tudi na spletnih forumih povpraša katero kuhinjo izbrati, je vsebina tokratnega prispevka, v nadaljevanju, namenjena prav tem.

Kot boste lahko zasledili na različnih spletnih forumih, kjer kupci bodočih kuhinj tudi povprašujejo za mnenja o kuhinjah, se večina spletnih uporabnikov pri odločanju za izbiro kuhinje zanima predvsem za naslednje:

  • ali izbrati kuhinjo v kakšnem izmed kuhinjskih salonov ali izbrati kuhinjo preko mizarja
  • kako izbrani kuhinji estetsko in praktično izbrati kuhinjska tla in kako urediti stene
  • prednosti in slabosti nakupa kuhinje preko najrazličnejših prodajalcev

Poglejmo si podrobneje kaj o zgornjih točkah pravijo na večini spletnih forumov.

.

katero kuhinjo izbrati
Primer kuhinje primerne za postavitev v manjše kuhinjske prostore.

.

Ali izbrati kuhinjo v kakšnem izmed kuhinjskih salonov ali preko mizarja

.

Na enem izmed forumov (Med over net), so se v debati o izbiri kuhinje, ravno na polovici, srečali pristaši nakupa kuhinje preko kuhinjskih pohištvenih salonov in pristaši nakupa kuhinje preko specializiranih mizarjev.

Med glavne prednosti nakupa kuhinje preko pohištvenega salona, komentatorji uvrščajo nakup z vključeno montažo in dostavo, garancijo, strokovno svetovanje in izris kuhinje kar na prodajnem mestu.

Med glavne prednosti nakupa kuhinje preko mizarjev, po svoje presenetljivo, spletni komentatorji uvrščajo izdelavo po naročilu, večjo možnost izbire materialov in prilagajanja kuhinj različnim prostorskim omejitvam ter seveda kompletno dostavo in montažo kuhinje.

Nekoliko tudi preseneča, da spletni komentatorji na forumu, ocenjujejo nakup kuhinje preko mizarja, kot cenejšega od kuhinj, ki se ponujajo v pohištvenih salonih.

Nekaj komentarjev navaja kot pomembno prednost salonskega nakupa kuhinje, tudi možnost nakupa kuhinje z vsemi gospodinjskimi aparati vred.

.

moderna dvovrstna kuhinja
Primer moderne, dvovrstne kuhinje, primerne za mansardni prostor.

.

Kako izbrani kuhinji estetsko izbrati ustrezna kuhinjska tla in barvo sten

.

Sicer je nekaj besed o izboru barv za kuhinje po naročilu, zapisanih že v prispevku O modernih kuhinjah po naročilu, a ne bo odveč, če na tem mestu ponovimo osnovno.

Najpogosteje uporabljani materiali in barve za kuhinjske elemente so raznovrstni lesni iverali (v matiranih barvah, v barvah visokega sijaja, z vidno lesno strukturo in lesnimi letnicami, v zadnjem času pa tudi z lesno strukturo, ki jo občutimo tudi na dotik).

Med masivnimi kuhinjami je v ospredju izbira hrastovega, trpežnega in kakovostnega lesa. Sicer pa se tako moderne kot klasične kuhinje vse bolj kombinirajo tudi z drugimi, na prvi pogled, nekomplementarnimi materiali in različnimi, mestoma celo zelo pogumnimi, barvnimi kontrasti.

Starejša in zrelejša generacija prisega v kuhinjah na tople barve in uporabo več lesa. Mlajši in srednji generaciji je bližje steklo, aluminij, bolj barvita kuhinja in seveda visoki sijaj.

Delno lahko za moderen izgled kuhinje poskrbi že sama kuhinjska steklena obloga ali sodobneje obdelan kuhinjski šank.

.

moderna vgradna kuhinja
Moderna, vgradna kuhinja s kombinacijo različnih barv in materialov.

.

Izbira tal in barve kuhinjskih sten je odvisna tudi od tega ali je naš kuhinjski prostor ločen od ostalih prostorskih ambientov, ali se pač z njimi dopolnjuje (npr. z jedilnico ali dnevno sobo).

V kolikor je kuhinja povezana z ostalimi prostori, bodo morda na celovit izgled interierja kuhinje in jedilnice, pomagale že izbrane barve sten in materiali pohištvenih kosov npr. v jedilnici. Tako opremljenim kuhinjam z jedilnicami vred, je namenjen prispevek na povezavi.

Sicer pa med najbolj uporabljane kuhinjske talne površine sodijo keramične ploščice, raznovrstni umetni materiali (topli podi in raznovrstne talne obloge).

.

kuhinja v visokem sijaju
Kuhinja v visokem sijaju.

.

Zelo vzdržljiv material so vinilne talne obloge, hkrati pa so zelo priljubljene predvsem zaradi svoje cene. Narejene so lahko iz enega ali več slojev. In seveda v različnih barvah, teksturah in slogih. Njihovo čiščenje je enostavno in hitro.

Druga možnost za kuhinjska tla so raznovrstni laminati. Odvisno kakšen laminat boste izbrali, lahko le ta poustvarja vtis kamna, lesa ali druge površine, od vinilne obloge je sicer dražji, a cenovno vseeno dostopen širši množici. Ker je njegovo polaganje enostavno, ga lahko položimo tudi v lastni režiji.

Zelo enostavno je vzdrževanje tudi kuhinjskih tal iz keramičnih ploščic. Te veljajo za tradicijo v marsikateri kuhinji, se pa v zadnjem času vse več keramičnih ploščic ponuja v izgledu naravnega kamna, pa tudi površina enega kosa keramične ploščice s časom še naprej narašča. Zato so keramične ploščice za kuhinje danes dobavljive tudi že v širinah krepko čez 60 cm.

Tudi parket se v kuhinji uporablja razmeroma pogosto. Prijeten je za hojo, nudi naravno lepoto in toplino, vizualno pa se praktično poda vsaki vrsti kuhinje ter raznovrstnim razporeditvam kuhinjskih elementov (6 možnosti različnih razporeditev kuhinjskih elementov v modernih kuhinjah, je predstavljenih na povezavi).

Cenovno najdražja so kuhinjska tla iz kamna. Kamen je sicer večen, mogoče ga je dobiti v najrazličnejših oblikah in strukturah, vzdrževanje kamna pa tudi zahteva nekaj več pozornosti, kot vzdrževanje kuhinjskih tal iz ostalih materialov.

Za nekatere kuhinjska tla iz kamna delujejo preveč hladno.

.

Prednosti in slabosti nakupa kuhinje preko salona ali preko mizarja

.

Med glavne prednosti tega katero kuhinjo izbrati preko salona, sodijo možnosti raznovrstnega kombiniranja posameznih elementov. Obenem lahko v takšnem primeru kupite zgolj kuhinjo po posameznih elementih.

Kot glavno prednost nakupa kuhinje preko mizarja, spletni komentatorji in udeleženci spletnih forumov, navajajo možnost njihove estetske in splošno vizualne uskladitve s pohištvom v ostalih prostorih.

Če se tudi sami sprašujete katero kuhinjo izbrati, smo tudi preko te spletne strani ali preko spodnjih kontaktnih možnosti pripravljeni pomagati tudi z našimi nasveti in izkušnjami.