» » » Majhna kuhinja z veliko predali

Majhna kuhinja z veliko predali

V tokratni predstavitvi je na vrsti izdelana majhna kuhinja z veliko predali.

Kuhinja je postavljena v manjši kuhinjski prostor, ki meri slabe tri metre v globino, razdalja med obema zidnima stenama pa je dolga dobra dva metra.

V ta prostor, standardne višine (240 cm), je bilo potrebno postaviti kuhinjske elemente ter vse, za vsako kuhinjo, potrebne kuhinjske aparate.

Kuhinja je po videzu ličnic elementov izdelana v modernem stilu, brez ročajev ter v beli barvi, obdelani v visokem sijaju.

Delovna ploskev oz. delovni pult je v obliki črke U ter v izbranem temnem vzorcu naravnega lesnega dekorja.

.

majhna kuhinja z veliko predali
Majhna kuhinja z veliko predali.

.

Celotna zasnova kuhinjskih elementov je v obliki črke U, pri čemer se levi kuhinjski krak začne z visokim, dvodelnim kuhinjskim elementom.

Prvi, levi zunanji omarni korpus je namenjen vgradnji hladilnika in zamrzovalne omare, v desnega je na stojno višino in višino delovnega pulta, postavljena vgradna pečica.

Kuhalna plošča je nameščena na sredino hrbtnega kuhinjskega niza, nad njo pa je postavljena klasična kuhinjska napa.

Desni kuhinjski zid je izkoriščen tako v spodnjem kot v zgornjem delu.

Spodnji kuhinjski niz se od kota, najprej začenja z enojnim pomivalnikom z odcejalnikom, nato pa je v nadaljevanju celotna površina delovnega pulta prepuščena prostoru za pripravo živil in kuho.

Nad njo sta na zidno steno postavljena še dva viseča kuhinjska elementa, ki se v spodnjem delu odpirata na pregib in s pomočjo mehanske odpiralne opore.

Spodnji kuhinjski predali se odpirajo s pomočjo mehanizmov za mehko in neslišno odpiranje predalov, njihovi stranski obodi so izdelani iz mlečnega stekla.

Oba kotna elementa vsebujeta tako imenovano ledvičko, katere vsebino na njej, je mogoče s preprostim potegom povleči k sebi.
Na ta način odpade odvečno sklanjanje za živili in posodo, shranjeno v kotnih kuhinjskih predalih.

Kuhinjska zaključna, talna obloga je v enakem naravnem lesnem vzorcu, kot ga najdemo na delovnem pultu.

.

********

.

Če tudi vaš prostor kuhinje zahteva premišljeno razporeditev kuhinjskih elementov po njem, se priporočamo za nasvet in izdelavo informativne ponudbe, tudi pri nas.

Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.

Za še več ogledov primerov rešitev opremljanja manjših kuhinjskih prostorov, pa priporočamo še ogled prispevkov: