» » » Moderna kuhinja za najrazličnejše prostorske ambiente

Moderna kuhinja za najrazličnejše prostorske ambiente

Prav tako kot vsaka klasična kuhinja, mora tudi moderna kuhinja zadostiti osnovnim funkcionalnim zahtevam, upoštevati prostorske omejitve in ostali, povezan prostorski ambient, obenem pa vključevati sodobne gospodinjske aparate in slediti najnovejšim estetskim trendom.

Ker je v naših dosedanjih predstavitvah, prispevkov namenjenih modernim kuhinjam le nekaj (Moderna kuhinja po naročilu, 4 primeri izdelanih manjših, modernih kuhinj), se s tokratno vsebino ponovno obračamo na kuhinje modernega izgleda in sodobnih trendov.

V moderno kuhinjo sodijo predvsem v zadnjem času čiste, dolge in ravne linije pohištvenih elementov ter kombinacije sodobnih materialov (na delovnih pultih, na ličnicah predalov, ipd…).

Na spodnji sliki je prikazan razstavni model moderne kuhinje, kjer je klasičnega lesnega (z vidnimi lesnimi letnicami) dela pravzaprav zelo malo (zgolj hrbtna stena z odprtimi policami na izhodni strani kuhinje).

Vzdolžni, dolg in viseči element je zapolnjen v beli barvi visokega sijaja ter z delovno kuhinjsko ploščo, povezan s črnim steklom. Sam delovni pult je iz kerrocka.

Dodatno k modernosti spodnje kuhinje, prispevajo sodoben, dvo-prekatni hladilnik z ločenim zamrzovalnim delom v ospredju, izjemna kuhinjska napa, aluminijast nosilni steber delovnega kraka kuhinje pod kuhinjsko napo (s kuhinjsko ploščo) ter nekoliko dvignjena vgradna pečica na hrbtni strani kuhinje.

.

moderna kuhinja
Moderna kuhinja s kombinacijo kerrocka, aluminija, visokega sijaja in lesa.

.

Prefinjena moderna kuhinja

.

Tudi spodnjo kuhinjo uvrščamo med moderne.

Za razliko od zgornje, le to dopolnjujejo naravni in rjavi toni, ustrezno estetsko usklajeni s sodobnimi kuhinjskimi aparati (kromirana sodobna kuhinjska napa, velik, samostoječi hladilnik z vgradno pečico ter visoki sijaj v rjavi, v spodnjem nizu kuhinjskih elementov in na hrbtišču kuhinje).

Več o povezavi modernih kuhinjskih lepotic in praktičnosti umeščanja kuhinjskih otokov v le te, smo pisali tudi v prispevku z naslovom Kuhinje z otokom na sredini – 3 primeri. V njem smo tudi temeljiteje predstavili potrebne dimenzije posameznih površin za kuhinje, kot jih določa veljavna zakonodaja, sicer pa med ene izmed najbolj branih in pregledanih primerov manjših modernih kuhinj, spada tudi naša predstavitev moderne, manjše, črno bele kuhinje v blokovskem stanovanju. 

Vabljeni tudi k ogledu te.

 

prefinjena moderna kuhinja
Moderna kuhinja v rjavi.

.

Moderna kuhinja v belem

.

Ker pa vseeno, še vedno za večino kuhinj velja, da je že po tradiciji obdana v svežino bele barve in beli sorodnih odtenkov ter kombinacij, smo že pred časom, več besed namenili tudi predstavitvi modernih kuhinj v belih tonih.

Bela ostaja kraljica možnosti kombiniranja različnih, tako lesnih kot ostalih materialov, k beli se poda največ gospodinjskih aparatov in bela nedvomno najbolj osveži in vizualno razširi prostor naše kuhinje.

V prispevku na povezavi, smo predstavili 3 izmed modernih in belih kuhinj, eno izmed njih pa si lahko ogledate tudi na spodnji sliki:

.

moderna kuhinja
Moderna kuhinja v belem.

.

Še več idej za moderno opremljanje kuhinj, boste našli tudi na naši spletni strani oziroma vam jih lahko predlagamo preko spodnjih kontaktnih možnosti.