» » » 4 najbolj klasični primeri opremljanja pisarn in poslovnih prostorov

4 najbolj klasični primeri opremljanja pisarn in poslovnih prostorov

Glede na to, da prodaja pisarniškega pohištva zajema tako osnovno pisarniško pohištvo (pisarniške mize, omare, pisarniške stole in regale), kot pogosto tudi celovito opremljanje individualnih poslovnih prostorov, ki niso izključno samo pisarne (čakalnice, recepcije, skladiščni in garderobni prostori zaposlenih,…) si v prispevku v nadaljevanju lahko ogledate 4 najbolj tipične pohištvene sestave, ki vključujejo opremljanje z najrazličnejšimi pohištvenimi in pisarniškimi elementi.

.

Pisarniško pohištvo za ločena delovna mesta

.

Za primere, kjer enotne poslovne prostore uporablja več zaposlenih, hkrati, je na voljo pisarniško pohištvo, kot je prikazano na spodnji sliki:

.

prodaja pisarniškega pohištva
Pisarniško pohištvo za ločena delovna mesta.

.

V tem primeru so delovna mesta v skupnem poslovnem prostoru med seboj ločena s stranskimi vertikalami ter dodatnimi hrbtnimi in povišanimi stenami, ki preko utorov v zgornjem delu, omogočajo namestitev dodatnih poličnikov za odlaganje papirjev in sprotne delovne dokumentacije.

Takšna delovna mesta so najpogosteje opremljena z delovnimi mizami na kovinskih ali lesenih nogicah ter z dodatnimi premičnimi ali vgrajenimi regalniki pod mizami. Te je po želji mogoče tudi opremiti s ključavnicami za zaklepanje.

Nosilec za računalniško enoto je premičen, delovne mizne ploskve pa so opremljene z utopnimi odvodnicami za napeljavo mrežnih in računalniških kablov, ki povezujejo monitor in naprave nad mizo s tistimi, pod njo.

Dodatne primere podobnih rešitev boste našli tudi v prispevku, kjer so prikazani 3 primeri modernega opremljanja pisarn.

.

Kotne pisalne mize z dodatnimi regali

.

kotna pisalna miza z dodatnim regalom
Kotna pisalna miza z dodatnim regalom.

.

Na zgornji sliki je prikazan kotni pisarniški sestav.

Sestavlja ga pravokotno na zidno steno, ležeča široka pisalna miza z leseno stransko stranico ter lesenim hrbtiščem, izdelanim povsem do tal ter dvodelna nizka pisarniška omara, ki se zapira s pomočjo drsnih vrat.

Lesni omarni obod je izdelan v enakem lesnem vzorcu kot delovna površina, drsna vrata so v bež izvedbi.
Dimenzije (širino in dolžine mizne ploskve ter dimenzije pisarniške omare) je mogoče poljubno izbirati.

K celoviti opremi takšnega sestava sodi tudi pisarniška komoda, predstavljena na zgornji sliki, v ozadju, na desni.

Ta je sestavljena iz štirih omarnih prekatov in se odpira s klasičnimi, krilnimi, omarnimi vrati.

Dodatni primeri: 10 različnih programov standardnega pisarniškega pohištva

.

Sestavljivo pisarniško pohištvo

.

Na spodnji sliki je prikazano pisarniško pohištvo, ki ga je mogoče poljubno dopolnjevati z več pisalnimi, delovnimi ploskvami ter s poljubnim številom pisarniških omar.

.

sestavljivo pisarniško pohištvo
Sestavljivo pisarniško pohištvo.

.

Na sliki je prikazan primer sestavljanja in povezovanja delovnih, pisalnih ploskev z vmesnimi, podaljšanimi miznimi ploskvami.

Mizne ploskve podpirajo železne ali aluminijaste nogice, dodatno pa k takšnemu sestavu sodi tudi možnost izbire premičnih predalnikov pod mizami ter pisarniške visoke omare in nizke komode za fascikle.

V tem primeru so za barve izbrane tradicionalno črna za pod mizni del ter naraven lesni vzorec za delovne površine in omarne ličnice.

Priporočamo še: Direktorsko pisarniško pohištvo

.

Kotni pisarniški sestav z zaobljenimi koti

.

kotno pisarniško pohištvo
Kotno pisarniško pohištvo z zaobljenim kotom in polkrožno zaobljenimi stranicami.

.

Na zgornji sliki je prikazan primer kotnega, sestavljivega pisarniškega pohištva, ki se zaključuje s polkrožnimi linijami in stranicami.

Kotni, povezovalni del je podprt s kovinsko nogico ter drugačno barvo delovne ploskve, k pisalni mizi pa sodi tudi klasična pisarniška omara na hrbtni, zidni steni.

Ta je sestavljena iz dveh stranskih in višjih omarnih korpusov ter odprtimi policami na sredini omare.

Dodatne pisalne površine je mogoče poljubno dodajati stranskim delom osnovnih miznih ploskev (na sliki zgoraj je dodatna miza postavljena pred pisarniško omaro).

.

*********

.

Če se tudi sami zanimate za pisarniško pohištvo in opremljanje vaših poslovnih prostorov, se bomo z veseljem z našo informativno ponudbo, odzvali tudi mi. Vabljeni, da se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.

Priporočamo še: Osnoven opis notranje opreme vsake pisarne in vrhunsko pisarniško pohištvo Excellence